5 σειρές των 90s που θα θέλαμε να βλέπουμε περισσότερο σε επαναλήψεις! (Vids)
Βρείτε μας στο
Retro

5 σειρές των 90s που θα θέλαμε να βλέπουμε περισσότερο σε επαναλήψεις! (Vids)

Δεν έμειναν στην ιστορία όπως άλλες και άλλες αλλά αγαπήθηκαν φουλ στην εποχή τους...

Ίσως να μας έχουν πάρει τα χρόνια και να μελαγχολούμε τα παλιά. Ίσως πάλι τα 90s να ήταν όντως μια γ@μάτη εποχή. Δεν έχει και πάρα πολύ σημασία όμως.

Αν ήταν να μπούμε σε μια συζήτηση για το αν η ελληνική τηλεόραση ήταν σήμερα ή τότε καλύτερη θα έπρεπε να πιάσουμε πολλές παραμέτρους και δεν θα βγάζαμε άκρη.

Αν όμως μιλούσαμε συγκεκριμένα για τα σίριαλ που έπαιζε τότε η τηλεόραση δεν θα υπήρχε καν σύγκριση: τα 90s ήταν μια απίστευτα δημιουργική περίοδος στο επίπεδο των σίριαλ.

Και δεν μιλάμε μόνο για τα all time clasic σίριαλ που έγιναν σούπερ επιτυχίες όπως οι «Δύο Ξένοι» ή οι «Απαράδεκτοι» ή τα «Εγκλήματα» αλλά και διάφορα διαμαντάκια που προέκυψαν και αν και είχαν μικρότερη απήχηση αγαπήθηκαν από πολύ κόσμο.

Για παράδειγμα:

Ταύρος με Τοξότη

Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη που έκανε συνήθεια το να γυρίζονται αστυνομικές σειρές στα ελληνικά με το «Τμήμα Ηθών», εδώ το πήγε στο λίγο πιο κωμικό. Αντιγράφοντας σε μεγάλο βαθμό το «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια», οι περιπέτειες ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ (Γιάννης Βούρος) και μιας αποκαλυπτικής δημοσιογράφου (Πέγκυ Σταθακοπούλου) που όλο κάτι παίζει μεταξύ τους αλλά δεν εκδηλώνεται ποτέ, ήταν must για όλους εμάς που και αστυνομικά μυστήρια γουστάραμε και ρομαντικές ψυχές ήμασταν.

Πάτερ Ημών

Ο Απόστολος Ρήγας πριν το «Ντόλτσε Βίτα» και το «Δυο Ξένοι» που τον εδραίωσαν ως σεναριογράφο είχε δημιουργήσει αυτή εδώ την σούπερ σειρά όπου ο Κώστας Καρράς ήταν ένας εργένης πατέρας που έμενε με τις δυο κόρες του γιατί η μαμά την είχε κοπανήσει. Πολύ γέλιο και ερμηνείες που έχουν μείνει αξέχαστες, το «Πάτερ Ημών» προβλήθηκε δυο χρονιές και πρόλαβε να αγαπηθεί από πάρα πολύ κόσμο.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Το δις εξαμαρτείν

Το σίριαλ που εδραίωσε ένα άλλο θρυλικό σεναριακό δίδυμο της τηλεόρασης, τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου και έμπασε στα ελληνικά σπίτια την ίντριγκα των ερωτικών τριγώνων από κωμική σκοπιά. Έχει παιχτεί ελάχιστες επαναλήψεις αλλά όσοι το θυμούνται γνωρίζουν πολύ καλά πως την παράσταση την κλέβει, σε δεύτερο ρόλο, η Ντίνα Κώνστα, η οποία πολύ πριν υποδυθεί την Ντένη Μαρκορά -τον ρόλο που την καθόρισε- στους «Δύο Ξένους» είχε κλέψει πρώτα εδώ καρδιές.

Ασυνήθεις ύποπτοι

Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Ελευθερία Ρήγου, μια κάτι-σαν-αστυνομική αλλά ταυτόχρονα εντελώς κωμική σειρά, ένα μυστήριο και γενικά ένα μικρό διαμαντάκι που ποτέ δεν έγινε πρώτο όνομα αλλά μας έκανε να γελάσουμε φουλ σε ορισμένες στιγμές του. Το λογοπαίγνιο με την γνωστή αμερικάνικη ταινία («Συνήθεις Ύποπτοι») είναι ενδεικτικό της μόδας που επικρατούσε την εποχή ενώ εξτραδάκι η εντυπωσιακή Εβελίνα Παπούλια σε δεύτερο ρόλο, λίγο πριν τα σαρώσει όλα σαν Μαρίνα Κουντουράτου στους «Δύο Ξένους».

Είμαστε στον αέρα

Οι ροκάδες των τελών της δεκαετίας του ’90 βρήκαν την δική τους σειρά. Οι οπαδοί του ραδιοφώνου -που τότε ήταν άπειροι- από την άλλη αντιλήφθηκαν το «Είμαστε στον αέρα» ως μια ωδή στο πάθος τους. Το σάουντρακ της σειράς από τους Thirty Ντέρτι χιλιοακούστηκε εκείνα τα χρόνια ενώ οι Άγαμοι Θύται επιτέλους απευθυνόντουσαν σε ευρύτερα κοινά. Πιο «εναλλακτικό» σίριαλ δεν ξαναπέρασε από την ελληνική τηλεόραση. Να’ ναι καλά το ίντερνετ που μας βοήθησε να το ξαναδούμε γιατί οι επαναλήψεις δεν το τίμησαν όπως του άξιζε.