Αθήνα
Βρείτε μας στο

Ποιος δεν νοσταλγεί την παλιά Αθήνα, που πιθανότατα συγκράτησε στη μνήμη του μέσα από ξεχασμένες φωτογραφίες και τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες;

Οι πιο παλιοί, είχαν την τύχη να περπατήσουν στους δρόμους της αρχοντικής Αθήνας των ‘60s. Οι νεότεροι, εύχονται να είχαν ζήσει την εποχή εκείνη.

Ο ελληνικής καταγωγής Ματ Μπάρετ είναι από τους τυχερούς που έχουν κάτι να θυμούνται από την Αθήνα εκείνη. Και αυτό χάρη στον πατέρα του.

Ήταν το 1963 όταν ο Μπάρετ, παιδί τότε, ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την οικογένειά του, όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του καθηγητή πατέρα του, Νίκου Οικονομόπουλου, τους έφεραν στην Αθήνα. Είχε κληθεί να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα, φωτογράφισε κάθε περιοχή, κάθε δρόμο και κάθε αξιοθέατό της.

Η συλλογή του; Πλουσιοτάτη. Το 2005, ο Μπάρετ αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το υλικό από τη φωτογραφική «κληρονομιά» που του άφησε ο πατέρας του. Πρόκειται για μια εκπληκτική συλλογή φωτογραφιών που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, στην περίοδο 1963 – 1968,  σε γνώριμες μεν, τόσο… διαφορετικές περιοχές δε.

Από το Σύνταγμα στους… γεμάτους πρόβατα Αμπελοκήπους και από την Ομόνοια στην Αμερικανική Πρεσβεία, γυρίστε πίσω τον χρόνο μαζί μας και ταξιδέψτε σε μια εποχή που τόσο θα θέλαμε να αναβιώσουμε.

Ο Ματ Μπάρετ έκανε την επιθυμία μας πραγματικότητα μέσω της ιστοσελίδας – ωδή στην Ελλάδα που διατηρεί, η οποία φέρει την ονομασία «Greecetravel». Μια σελίδα που κάθε Έλληνας θα αγαπήσει.

Λοιπόν, είστε έτοιμοι να γυρίσετε περισσότερα από 50 χρόνια πίσω;