Ανατροπή στην ανατροπή: 10 ταινίες που θα κέρδιζαν άνετα πέναλτι με τέτοιο plot twist
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ανατροπή στην ανατροπή: 10 ταινίες που θα κέρδιζαν άνετα πέναλτι με τέτοιο plot twist

Τα plot twists είναι δίκοπο μαχαίρι. Αν δεν έχεις προσέξει κάθε λεπτομέρεια, μπορεί να σε βγάλουν εντελώς λάθος. Στις 10 ταινίες της λίστας πάντως είναι αναγκαίο συστατικό για να τις πάει στο επίπεδο Λορέντζο Καριέρε και «Τι Λες Τώρα;»

Ως ανατροπή στο ποδόσφαιρο ορίζεται η στιγμή που ένας αμυντικός ρίχνει κάτω τον αντίπαλο. Ως ανατροπή στο σινεμά ορίζεται η στιγμή που όλα όσα είχες πιστέψει πήγαν στο βρόντο. Αν δηλαδή ο Φορτούνης μάθαινε από τους σκηνοθέτες, τότε θα έπαιρνε πέναλτι σε κάθε ματς. Η λίστα με τις 10 ταινίες είχε ως σκοπό να επικεντρωθεί σε πιο νέες κυκλοφορίες, αλλά εις μάτην. Δεν αποφεύχθηκαν αρκετά κλασσικά.

6η Αίσθηση

«I see dead people» λέει συνέχεια ο Χάλι Τζόελ Όσμεντ κι ενώ το τονίζει, εμείς χαμπάρι δεν παίρνουμε ότι υπάρχει πιθανότητα ο Μάλκολμ Κρόου να είναι ένας από τους απέναντι. Τουλάχιστον εγώ έπρεπε να φτάσω ως το τέλος, να περάσει ένα μισάωρο, να ρίξω νερό στο πρόσωπο μου και μετά να αντιληφθώ τι παίχτηκε. Όλα αυτά φυσικά την δεύτερη φορά που το είδα.

Fight Club

Ο πρώτος κανόνας είναι ότι δεν μιλάμε για το Fight Club. Αλλά όσο κι αν ήθελα να το αφήσω απ΄έξω, δεν το πέτυχα. Ο λόγος είναι ότι το Fight Club υπάρχει σε τόσες και τόσες λίστες. Δεν προσφέρω καμία καινούργια πληροφορία. Τα χέρια βέβαια έχουν την δική τους βούληση. Ο Νόρτον και ο Πιτ φαντάζουν ως δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Ώσπου από το μέσον σχεδόν και μετά καταλαβαίνουμε ότι αποτελούν αντανακλάσεις του ίδιου ατόμου. Φίντσερ είναι αυτός. Τα ίδια θα μπορούσαν να γραφτούν και για το Mulholland Drive. Αλλά αυτό ταιριάζει καλύτερα εδώ.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

10 Cloverfield Lane

Σε όλη την ταινία αλλάζει συνεχώς η ένδειξη για το ποια είναι η αλήθεια και ποια όχι. Από ένα σημείο και μετά όλα δείχνουν ότι ο Τζον Γκούντμαν λέει παραμύθια για εξωγήινη επίθεση στη Γη. Ότι ο μόνος σκοπός του είναι να κρατήσει την Μισέλ αιχμάλωτη. Μέχρι και την τελευταία σεκάνς αυτό μοιάζει βέβαιο. Μόλις όμως η Μισέλ μπαίνει στο αμάξι βλέπει ότι μάλλον τσάμπα έφαγε το οξύ στα μούτρα ο Τζον.

 

Now You See Me 2

Μπορεί να μην του φαινόταν (αν και το καστ είχε ηθοποιούς υψηλών προδιαγραφών), αλλά το Now You See Me 2 ήταν άψογα στημένο. Ανατρεπτικό φινάλε με τον Ντίλαν Ρόουντς (Μαρκ Ράφαλο) να ανακαλύπτει πράγματα για τον πατέρα του, τον Θαντέους Μπράντλι (Μόργκαν Φρίμαν) να είναι ένας εντελώς άλλος άνθρωπος σε σχέση με το πως παρουσιαζόταν στην διάρκεια και πολλά ακόμα. Plot twist, όχι ίδιου μεγέθους υπήρχε και στη σκηνή του αεροπλάνου.

Gone Girl

Η ταινία εξελίσσεται με ένα μοτίβο αστυνομικού μυθιστορήματος. Φαντάζει να ξεδιπλώνει μια whodunnit οπτική. Κάθε σκηνή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια δολοφονία της Έιμι Ντάν (Πάικ) από τον σύζυγο της. Φυσικά, ο Νικ (Άφλεκ) στο μόνο που φταίει είναι ότι έκανε απιστία. Κατά τ΄άλλα η Έιμι το έχει στήσει όλο για να τον ενοχοποιήσει με τέτοιο τρόπο στο ευρύ κοινό, ώστε να τον αιχμαλωτίσει.

Insterstellar

Κάτι θα έμπαινε σίγουρα από τον Νόλαν. Θα μπορούσε να είναι το Memento. Προτιμήθηκε το Interstellar επειδή ακόμα δεν έχει καεί πολύ. Το απροσδόκητο έρχεται σαφώς στη σκηνή με το τεσσεράκτιο, όμως εκεί που μπαίνει σε κίνδυνο όλη η αποστολή είναι με τον Μαν (Ματ Ντέιμον). Ο επιστήμονας τους έχει φλομώσει στο ψέμα για να διεκδικήσει πιθανότητες επιστροφής του στη Γη. Ξεμοναχιάζει τον Κούπερ, αφού έχει μάθει τα πάντα για τη θέση του σκάφους και κάνει την επίθεση του.

The Others

Γενικά της Νικόλ Κίντμαν δεν της το χω ιδιαίτερα. Παίζει έντονα να είμαι κομπλεξικός και στερεοτυπικός. Γιατί με κάποιο τρόπο η τύπισσα καταφέρνει και σου πυροβολεί το μυαλό. Στην ταινία αυτή του Αμενάμπαρ, την βλέπουμε ως μητέρα δύο παιδιών να παλεύουν μες στο σπίτι με φαντάσματα. Αυτό που σκάει σαν τη μεταγραφή του Σάρας το 2007 είναι ότι δεν πρόκειται για υπερφυσικές εμπειρίες ανθρώπων. Η Γκρέις Στιούαρτ και τα δύο της παιδιά ανήκουν στον υπερφυσικό κόσμο. Η Γκρέις τα σκότωσε σε μια στιγμή παράνοιας, αυτοκτόνησε και δεν έχει αντιληφθεί ότι είναι φαντάσματα κι αυτοί.

Seven

Ο Φίντσερ είναι για άπειρους λόγους στο τοπ-10 των σκηνοθετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Seven αποτελεί ατράνταχτο επιχείρημα. Δύο αστυνομικοί αναζητούν έναν εγκληματία, τον οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις αποκαλούν John Doe. Δεν πρόκειται για έναν τυχαίο εγκληματία. Θέλει να δώσει ένα μήνυμα. Και το κάνει εφαρμόζοντας τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα, με θύματα που ταιριάζουν σε κάθε ένα. Η ανατροπή έγκειται πρωτίστως στο ότι ο Κέβιν Σπέισι ολοκληρώνει την Dream Team του καστ και προφανώς το κομμένο κεφάλι της Τρέισι Μιλς (Πάλτροου), γυναίκας του Ντέιβιντ (Πιτ) μέσα σε ένα κουτί.

Usual Suspects

Κέβιν Σπέισι στο καπάκι, με την ταινία του Μπράιαν Σίνγκερ. Ο Ρότζερ Κιντ έχει στήσει ένα μεγάλο κόλπο, έχει μετατρέψει τον εαυτό σου σε έναν αδύναμο χαρακτήρα, που σπάει εύκολα, κλαίει, φαίνεται εύκολα διαχειρίσιμος. Όμως στην ουσία ρίχνει στάχτη στα μάτια. Και πριν το καταλάβεις, αντιλαμβάνεσαι ότι o Κίζερ Σοζ είαι ο Ρότζερ, είναι ο αφηγητής.

Skyfall

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ έγινε ένας από τους 2-3 πιο μνημειώδεις κακούς James Bond, η ταινία ξέφυγε εντελώς από το παρελθόν της με τον Ντάνιελ Κρεγκ και αυτό οφείλεται εν πολλοίς σε όσα εκτυλίχθηκαν από τη στιγμή που συνελήφθη ο Ραούλ Σίλβα και μετά. Ανατροπή ολκής τα όσα διημείφθησαν όπως θα έλεγε και ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου.