Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το Fargo;
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το Fargo;

Αν δεν το έχεις δει ακόμα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ξεκίνα το. Όσο απαιτητικός και αν είσαι το «Fargo» δεν θα σε απογοητεύσει…

Δεν είναι νέα σειρά- ήδη έχουν βγει στον αέρα δυο κύκλοι- και ο νέος κύκλος αναμένεται την άνοιξη του 2017. Είναι όμως μια σειρά που εύκολα θα την κατατάξεις στις καλύτερες που έχεις δει ποτέ. Καταιγιστικός ρυθμός, μαύρο χιούμορ, ερμηνείες υψηλού επιπέδου , δυνατό σενάριο και στην παραγωγή οι αδελφοί Κοέν.

Ο τίτλος άλλωστε θα σου θυμίσει την ομώνυμη ταινία των Κοέν που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον σεναριογράφο Noan Hawley που όμως πηγαίνει την ιστορία σε άλλο επίπεδο. Βίαιοι φόνοι θα ταράξουν την ηρεμία μιας μικρής παγωμένης κωμόπολης της Μινεσότα, όπου θα εκτυλιχθούν όσα θα παρακολουθήσουμε, τα οποία -όπως πληροφορούμαστε στην αρχή κάθε επεισοδίου- είναι αληθινά γεγονότα, με αλλαγμένα μόνο τα ονόματα των ηρώων κατόπιν απαίτησης των επιζώντων.

fargo1

Εντάξει, δεν χρειάζεται να παίρνουμε και κάθε λέξη τοις μετρητοίς. Τα γεγονότα του πρώτου κύκλου διαδραματίζονται το 2006 με κεντρικό ήρωα τον Lester Nygaard, τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο Martin Freeman (τον ξέρεις από το Hobbit και τον Sherlock), έναν χαρακτηριστικό τύπο loser που όλα στη ζωή του πάνε στραβά. Βαριέται τη δουλειά του, καταπιέζεται από τη γυναίκα του και σε όλους δίνει την αίσθηση του αποτυχημένου.

Παρακολουθώντας τον σου δίνει την εντύπωση πως ήδη είναι εκεί κάπου στα όρια, λίγο πριν το ξέσπασμα, που όμως δεν έρχεται ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Lorne Malvo (Billy Bob Thorton), έναν δολοφόνο με βίαια ένστικτα και περίεργη αίσθηση του δικαίου και κάνει μια συμφωνία μαζί του. Και τότε χωρίς καν να το συνειδητοποιεί περνά τα όρια και αρχίζει η μεταστροφή, περνάει στην απέναντι πλευρά σαν να έχει μόλις πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο.

fargo2

Ένα κύμα βίας ξεσπά με τον Lester να βρίσκεται στο επίκεντρο και τη Molly Solverson (Allison Tolman), την ντετέκτιβ της μικρής πόλης, να προσπαθεί να εξιχνιάσει την υπόθεση. Στον δεύτερο κύκλο η πλοκή είναι διαφορετική, άλλωστε το τέλος του πρώτου δεν άφηνε περιθώρια για συνέχιση της ιστορίας. Βρισκόμαστε πλέον πίσω στο χρόνο στο 1979, στην ίδια παγωμένη επαρχιακή πόλη. Στο επίκεντρο των γεγονότων θα βρεθεί η Peggy Blumquist (Kirsten Dunst), μια κομμώτρια παντρεμένη με το χασάπη της πόλης που έχει όνειρα να ξεφύγει από τα στενά όρια της επαρχιακής κωμόπολης.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Άθελά της θα χτυπήσει με το αυτοκίνητό της τον Rye, τον μικρότερο γιο της οικογένειας των Gerhardts, μιας οικογένειας μαφιόζων που ελέγχουν την περιοχή, ενώ αυτός βγαίνει από ένα εστιατόριο έχοντας διαπράξει τριπλή δολοφονία. Η Peggy θα εξακολουθήσει να οδηγεί μέχρι το σπίτι της έχοντας καρφωμένο στο παμπρίζ τον Rye και θα πείσει τον κατά τα άλλα φιλήσυχο σύζυγό της να ξεφορτωθούν το πτώμα. Οι Gerhardts θα θεωρήσουν πως πίσω από την εξαφάνιση του Rye βρίσκεται το συνδικάτο του εγκλήματος του Κάνσας που έχει βλέψεις να επεκταθεί στην περιοχή και ένας άγριος πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ τους.

fargo3

Οι ντέτεκτιβ της περιοχής προσπαθώντας να λύσουν το τριπλό φονικό θα εμπλακούν στον πόλεμο των συμμοριών και στην προσπάθεια του ζευγαριού να αποκρύψει την υπευθυνότητα της Μolly για το θάνατο του Rye. Ο πρωταγωνιστής αστυνομικός της δεύτερης σεζόν (Patrick Wilson) είναι ο πατέρας της Molly που στην πρώτη σεζόν είναι η ντέτεκτιβ που εξιχνιάζει την υπόθεση. Καταιγιστική δράση, φόνοι βγαλμένοι από ταινία του Ταραντίνο και μαύρο χιούμορ που σε κάνει να ξεσπάς σε δυνατό απελευθερωτικό γέλιο. Ο ορισμός της καλής τηλεόρασης. Να το δείτε.