Dunkirk: Όλα όσα ξέρουμε για την ταινία του τρομερού Κρίστοφερ Νόλαν
Βρείτε μας στο

Το πρώτο επίσημο trailer έδωσε τροφή για συζήτηση. Το δεύτερο ήρθε να επιβεβαιώσει και ταυτόχρονα να αναιρέσει τον Κρίστοφερ Νόλαν. Ο ίδιος έχει τονίσει κατ΄επανάληψη ότι το Dunkirk δεν θα είναι μια πολεμική ταινία. Μόνο που όταν μιλάμε για μια από τις ιστορικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου, τότε ο πολεμικός χαρακτήρας εννοείται. Η εστίαση όμως φαίνεται πως επιχειρεί να ξεφύγει από την δράση του μιλιταρισμού και να επικεντρωθεί στο δέος που είναι ποτισμένο με φόβο. 400.000 στρατιώτες βρέθηκαν περικυκλωμένοι και σφιχταγκαλιασμένοι με τον θάνατο. Οι 334.000 κατάφεραν και γλύτωσαν.

Το Dunkirk είναι μια ταινία που έχει όλα τα φόντα να αναμετρηθεί στα ίσα με το Inception, το Insomnia, το Memento και το Dark Knight. Ακολουθεί βέβαια διαφορετικά μονοπάτια. Όπως το ίδιο είχε κάνει και το Interstellar. Σε αντίθεση με τις τέσσερις πρώτες που είχαν άπλετη νευροεπιστημονικότητα και έμφαση στα ενδότερα της εγκεφαλικής και ψυχολογικής λειτουργίας, το Interstellar αναζήτηση τις μεγάλες απαντήσεις. Τώρα το Dunkirk δεν αναζητά κάτι. Απλώς αποτυπώνει. Αποτυπώνει με την πάντοτε ξεχωριστή ερμηνεία που έχει δώσει ο Νόλαν.

Με Τομ Χάρντι, Μαρκ Ράιλανς, Κένεθ Μπράνα, Σίλιαν Μέρφι και Τζέιμς Ντ΄Άρσι στο καστ είναι δεδομένο ότι θα δούμε μερικές σημαντικές ερμηνείες. Ακόμα και ο Χάρι Στάιλς με τους υπόλοιπους πρωτάρηδες έχουν αντεπεξέλθει καλά.

Οι «παλιοί» γιατί έχουν γαλόνια από ταινίες τέτοιου είδους. Μην ξεχνάμε ότι ο Μαρκ Ράιλανς πήρε το Όσκαρ από τον Σταλόνε πέρσι για το Bridge of Spies. Ο Στάιλς εν τω μεταξύ δεν πήρε με ανάθεση τον ρόλο. Σε αντίθεση με μια συνηθισμένη τακτική σκηνοθετών, ο Στάιλς πέρασε από οντισιόν κι επιλέχθηκε μεταξύ 1.000 ατόμων. Ο Νόλαν ήθελε άβγαλτους ηθοποιούς για τους ρόλους των νέων στρατιωτών στην παραλία. Τον Στάιλς άβγαλτο δεν το λες, αλλά υποκριτικά δεν είχε κάνει τίποτα. Κι αυτό αποτέλεσε το ρίσκο και το στοίχημα για τον σκηνοθέτη. Στοίχημα που μοιάζει να το κατακτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σενάριο του Νόλαν είναι μικρό σε διαλογικό επίπεδο. 112 σελίδες που καλύπτονται περισσότερο από το video και το εξωλεκτικό παρά το λεκτικό audio.

Ο Νόλαν – για τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω ακούγεται ότι θα σκηνοθετήσει το επόμενο James Bond – και ο βοηθός του Λι Σμιθ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι διάλογοι θα είναι ελάχιστοι τηρουμένου του μεγέθους της ταινίας. Επίσης, η ταινία θα είναι μια τριπλή αφήγηση, αφού θα εναλλάσσεται στην οπτική τριών ανθρώπων ή πλευρών. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν θα πρόκειται για ίδιες σκηνές από άλλη ματιά ή για σεκάνς με διαφορετική πηγή η κάθε μία.

Επιπλέον, τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν εκτός στούντιο. Στους φυσικούς χώρους που έλαβε χώρα αυτή η πολύπλευρη και μνημειώδης μάχη, που σήμανε την αρχή του τέλους για το Γ΄Ράιχ.

Πιο σημαντικό απ΄όλα; Το Dunkirk θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Ιουλίου!

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;