Σιλβέστερ
Βρείτε μας στο

Τα τελευταία χρόνια ο Σιλβέστερ Σταλόνε έχει βάλει σκοπό της ζωής του να κάνει credibility restore σε action movies ηθοποιούς. Ναι, όλοι μεγαλώσαμε με Sly, Άρνι, Γουέσλι Σνάιπς, Βαν Νταμ και λοιπούς, αλλά δεν τους εκτιμήσαμε για κάτι άλλο από την ικανότητα τους στο ξυλίκι. Αυτό βέβαια δεν ισχύει τόσο με τον Σταλόνε. Και δεν ισχύει ακόμα περισσότερο τα τελευταία χρόνια που έχει βγει μπροστά σε ένα ξεκάθαρο ρόλο. Παραγωγός, σκηνοθέτης ίσως, σεναριογράφος κάποιες φορές, πρωταγωνιστής. Οι Αναλώσιμοι δεν ήταν απλώς μια μάζωξη 15 τύπων που έσκασαν στην παρελθοντολαγνεία ή τη νοσταλγία του κοινού. Ήταν ιστορίες με πολλά καλά στοιχεία.

Πάνω σε αυτό το μοτίβο ο Σιλβέστερ Σταλόνε ετοιμάζει μια μεγάλη συνεργασία με τον Τζάκι Τσαν. Λάθος. Η σωστή μετάδοση της είδησης είναι ότι ο Τζάκι Τσαν αντιλαμβάνεται πόσο γουστάρει ο κόσμος τον Σταλόνε. Φάνηκε και από την παρουσία του στο Guardians of the Galaxy. Συν ότι ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν θέλει να τον βάλει για τα καλά στο παιχνίδι των super hero ταινιών. Το Deadline αναφέρει ότι ο Τσαν – 25 χρόνια τώρα ο πιο δημοφιλής και επιτυχημένος Κινέζος – ετοιμάζει μια κινέζικη παραγωγή με τον Sly στο πλάι του.

Οι δυο τους δεν έχουν παίξει μαζί σε ταινία. Είχαν όμως μια πολύ εγκάρδια στιγμή τον περασμένο Νοέμβριο στην απονομή των Τιμητικών Όσκαρ, όπου ο Σιλβέστερ έδωσε βραβείο στον Τζάκι και έγραψε στο Instagram ότι ελπίζει κάποια μέρα να συνεργαστούν. Η μέρα αυτή κοντοζυγώνει και θα είναι για την ταινία Ex-Baghdad.

Η ταινία αυτή θα έχει ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ για παραγωγή στην Κίνα, με 80 εκατομμύρια δολάρια και εννοείται πως θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας. Το στόρι έχει ως εξής. Ένας υπεύθυνος ιδιωτικής ασφάλειας (Τσαν) καλείται να βοηθήσει μια ομάδα εργαζομένων σε ένα διυλιστήριο στη Μοσούλη, μετά από επίθεση τρομοκρατών. Στην πορεία μαθαίνει ότι οι τρομοκράτες επιχειρούν να κλέψουν μια μεγάλη ποσότητα πετρελαίου. Για να μπορέσει να τους εμποδίσει απευθύνεται σε έναν βετεράνο βατραχάνθρωπο από τις ΗΠΑ (Σταλόνε). Σκηνοθέτης σίγουρος δεν υπάρχει ακόμα, αλλά ο Σκοτ Βοφ του Need for Speed βρίσκεται σε συζητήσεις για να το αναλάβει.

Κι επειδή το ένα ισούται με κανένα, αυτή η εβδομάδα γεννά ακόμα ένα ωραίο team up. Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Τζέικ Γίλινχολ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με το Studiocanal για το θρίλερ Rio. Το συγκεκριμένο στούντιο είναι στο στάδιο της προ-παραγωγής και ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όμως υπάρχει σαφής πρόθεση να υπάρχουν αυτοί οι δύο στο καστ, μιας και εν όψει του Φεστιβάλ των Καννών θέλει να πουλήσει το Rio σε όποιον δώσει τα περισσότερα. Σύμφωνα με το Variety, το Rio μιλάει για το ταξίδι ενός δημοσιογράφου (Γίλινχολ) στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα συναντήσει έναν παλιό φίλο (Κάμπερμπατς) και θα τον παρασύρει στη σκηνοθεσία του ψεύτικου θανάτου του. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Λούκα Γκουαντανίνο του Bigger Splash, ενώ αναζητείται ακόμα μια γυναίκα πρωταγωνίστρια.