πειρατές
Βρείτε μας στο

Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη περίπτωση που να υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για την επιστροφή ενός πολύ αγαπητού franchise και να μην έπεσαν στο κενό. Οι Πειρατές της Καραϊβικής μοιάζουν να σπάνε την «κατάρα». Αυτό οφείλεται εν πολλοίς και στον έτερο πόλο που τοποθετήθηκε απέναντι στον Ντεπ. Χαβιέ Μπαρδέμ τον λένε και έχει το know how. Μαζί με τους Πειρατές, έχουμε γενικότερα πρεμιέρες από τίμιες ως πολύ καλές, με την αληθινή ιστορία του Τσακ Ουέπνερ  και την επάνοδο του Ρίτσαρντ Γκιρ να προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Οι Πειρατές της Καραιβικής: H Εκδίκηση του Σαλαζάρ (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)

2017/Δράσης/129′

Σκηνοθεσία: Έσπεν Σάντμπεργκ, Γιοακίμ Ρόνινγκ

Με τους: Τζόνι Ντεπ, Κάγια Σκοντελάριο, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ

Το παρελθόν του Καπιτάνο Τζακ Σπάροου είναι αυτό που θα προκαλέσει και πάλι προβλήματα. Στα νιάτα του ο Τζάκι ήταν επικίνδυνα άτακτος και δεν άλλαξε ποτέ. Οι παλιές αμαρτίες του χτυπούν την πόρτα, αφού ο Καπετάνιος Σάλαζαρ έχει συγκεντρώσει όλους τους πειρατές που την πάτησαν από τον Σπάροου και ξεφεύγουν από το Τρίγωνο του Διαβόλου. Μικρή λεπτομέρεια. Όλοι τους προέρχονται από τον κόσμο των νεκρών.

H μόνη ελπίδα να σωθεί ο Τζακ είναι η θρυλική τρίαινα του Ποσειδώνα. Για να την βρει, θα χρειαστεί να συνεργαστεί με την αστρονόμο Καρίνια Σμιθ (Κάγια Σκοντελάριο) και τον Χένρι (Μπρέντον Τουέιτς), έναν ξεροκέφαλο νεαρό ναυτικό της Βασιλικής Ναυτικής Ακαδημίας. Στο τιμόνι του Νεκρού Γλάρου, του θλιβερά μικρού και σκοροφαγωμένου πλοίου του, ο Τζακ αγωνίζεται να αλλάξει τη μοίρα του, αλλά και να σώσει τη ζωή του από τον πιο επικίνδυνο και μοχθηρό εχθρό που αντιμετώπισε ποτέ.

Η 5η και τελευταία – έτσι έλεγαν και για το Dead Man’s Chest – ταινία για τους Πειρατές της Καραϊβικής ίσως είναι και η καλύτερη. Από τα τρέιλερ φαίνεται ότι έχει γίνει τρομερή δουλειά στην εμφάνιση του κακού Σάλαζαρ. Η εμφάνιση έρχεται να σταθεί στο ύψος της ικανότητας του Μπαρδέμ, που μετά το No Country For Old Men και το Skyfall, δείχνει ότι του πάει πολύ ο ρόλος του παράφρονα κακού και στους Πειρατές.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Chuck: Η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa (Chuck / The Bleeder)

2016/Δράμα-Αληθινή Ιστορία/ 101′ 

Σκηνοθεσία: Φιλίπ Φαλαρντό

Με τους: Λιβ Σράιμπερ, Ναόμι Γουότς, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ράπαπορτ

Η πραγματική ιστορία του πρώην πυγμάχου βαρέων βαρών και διαβόητου «γυναικά», Τσακ Ουέπνερ, που άντεξε 15 γύρους με τον Μοχάμεντ Άλι και ενέπνευσε τη συγγραφή του «Ρόκι» από τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Ουέπνερ υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Για κάποιο λόγο οι ταινίες με μποξ καταφέρνουν να πιάσουν έναν παλμό και ένα βάθος. Μαζί με τα Rocky, το Wrestler με τον Μίκι Ρουρκ και το Southpaw με τον Γκίλενχαλ, το Chuck είναι μια ακόμα τέτοια κινηματογραφική απόπειρα. Και με ένα εξαιρετικό καστ.

Polina: Ο Χορός είναι η Ζωή μου (Polina, danser sa vie)

2016/Δράμα/112′

Σκηνοθεσία: Αντζελίν Πρελζοκάζ, Βαλερί Μουλέρ

Με τους: Αναστάσια Σέβτσοβα, Ζιλιέτ Μπινός, Νιλς Σνάιντερ, Αλεκσέι Γκούσκοβ

Μόσχα, αρχές της δεκαετίας του ’90. Η 8χρονη Πολίνα είναι μια προικισμένη μπαλαρίνα. Παρά την φτωχική της καταγωγή, γίνεται δεκτή στη φημισμένη σχολή του Καθηγητή Μποζίνσκι, ο οποίος εκπαιδεύει χορευτές για τα μπαλέτα Μπολσόι. Εκείνος αμέσως αντιλαμβάνεται το φοβερό της ταλέντο και την κάνει να εργαστεί τόσο σκληρά που στα 18 της το όνειρό της επιτέλους γίνεται πραγματικότητα και κερδίζει μια θέση στα Μπολσόι.

Εκεί, θα γνωρίσει τον Αντριάν, έναν γοητευτικό Γάλλο χορευτή που θα την βοηθήσει να ανακαλύψει την αγάπη αλλά, το κυριότερο, μια νέα μορφή χορού, πιο σύγχρονη και εκφραστική – ένα είδος χορού που θα αλλάξει την ζωή της για πάντα. Από την Μόσχα μέχρι την Γαλλία και το Βέλγιο, από την επιτυχία ως την απογοήτευση, ακολουθούμε το απίστευτο ταξίδι της ζωής της Πολίνα.

Aquarius

2016/Δράμα/ 145′

Σκηνοθεσία: Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο

Με την: Σόνια Μπράγκα

Η Κλάρα, μια 65χρονη χήρα και συνταξιούχος κριτικός μουσικής, κατάγεται από μια πλούσια οικογένεια της Βραζιλίας. Είναι η τελευταία κάτοικος του Aquarius, ενός ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε τη δεκαετία του ’40 στο παραθαλάσσιο Ρεσίφε. Όλα τα γειτονικά κτίσματα έχουν ήδη πουληθεί σε μια πολυεθνική που έχει άλλα σχέδια για την περιοχή. Η Κλάρα έχει ορκιστεί ότι θα αφήσει το σπίτι της μόνο αν πεθάνει. Η ένταση που δημιουργείται, διαταράσσει την καθημερινότητα της Κλάρα. Την κάνει επίσης να σκεφτεί τους αγαπημένους της ανθρώπους, το παρελθόν και το μέλλον της.

Σουβενίρ (Souvenir)

2016/ Δράμα/90′

Σκηνοθεσία: Μπάβο Ντεφούρν

Με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κέβιν Αζαΐς, Γιόχαν Λέισεν, Γιαν Χαμενέκερ, Αμ Μπριον, Σόφι Μουσέλ, Μπέντζαμιν

Η Λιλιάν ήταν κάποτε η «Laura» μία τραγουδίστρια που πήρε μέρος το 1974 στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και έχασε με μικρή διαφορά από τους ABBA. Σήμερα συσκευάζει φαγητό σε μια μικρή βιοτεχνία και τίποτα δεν θυμίζει την άλλοτε star. Μέχρι την ημέρα που θα γνωρίσει τον 20χρονο Ζαν που την ερωτεύεται και την πείθει να επιστρέψει στην σκηνή.

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ φαντάζει ως αρκετός λόγος για να δεις την ταινία. Αλλά παρά την παρουσία της και το συνήθως ατού της βέλγικης καταγωγής, το Souvenir δεν είναι παρά ένα κλασσικό μοτίβο.

Η πρόταση της εβδομάδας

Ο Σταν Λόμαν (Ρίτσαρντ Γκιρ) είναι ένα μέλος του Κογκρέσου. Η γυναίκα του Κέιτλιν (Ρεμπέκα Χολ) είναι πιο πολύ αυτό που λέμε «τρόπαιο». Ένα βράδυ, το ζεύγος θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι ενός εστιατορίου μαζί με τον αδερφό του Σταν, τον Πολ (Στιβ Κούγκαν) και την γυναίκα του Κλαιρ (Λόρα Λίνεϊ). Αυτό που τους φέρνει στο ίδιο τραπέζι είναι οι γιοι τους. Έφηβοι και οι δύο. Μόλις έχουν διαπράξει ένα στυγερό έγκλημα σε ένα ATM. Κι ενώ οι τέσσερις γονείς ξέρουν ότι πρέπει να μιλήσουν, επικρατεί μια φαινομενική ευθυμία. Ο Σταν, αν και θα έπρεπε να φοβάται περισσότερο τη δημοσιότητα τέτοιου γεγονός – ήδη τα μέσα δείχνουν το βίντεο, χωρίς ακόμα να έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες – είναι που προτείνει τον ηθικό δρόμο. Οι άλλοι τρεις όμως δεν προσβλέπουν σε κάτι τέτοιο.

Η ανατροπή είναι πολύ μεγάλη στο τέλος και αποτελεί το upgrade στοιχείο της ταινίας του Ισραηλινού Όρεν Μόβερμαν.

2017/ Δράμα/ 120′