remake
Βρείτε μας στο

Κωνσταντίνου & Ελένης: Η σειρά που αγαπήθηκε όσο καμία, προβλήθηκε δεκάδες φορές σε επανάληψη και κατάφερε να γίνει το σήμα κατατεθέν του τέλους των ‘90s και του millennium. Έλα όμως που το σενάριό της δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα… επιτυχημένο remake;

Οι νεότεροι σίγουρα δεν γνωρίζουν τη πρώτη «έμπνευση» της Άννας Χατζησοφιά που αργότερα θα αποτελούσε τη βάση της επιτυχημένης σειράς του Ant1. Οι πιο παλιοί από την άλλη, ίσως γνωρίζουν σε τι ακριβώς αναφερόμαστε…

Ήταν 4 Οκτωβρίου του 1992 όταν η νέα σειρά της Χατζησοφιά με γενικό τίτλο «Εξ αδιαιρέτου» έκανε πρεμιέρα στο κανάλι ΕΤ1.

Η υπόθεσή της θα σας φανεί πολύ γνώριμη: Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, μία σχεδιάστρια μόδας και ένας τεχνοκράτης που έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου μία μονοκατοικία της Κηφισιάς αξίας 600 εκατομμυρίων δραχμών. Η κληρονομιά, όμως, πέρασε σε αυτούς μόνο για ιδιοκατοίκηση, καθώς κανείς από τους δυο τους δεν επιτρέπεται να πουλήσει το μερίδιό του. Εξ ου και ο τίτλος «Εξ αδιαιρέτου».

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ήταν ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και η Βάνα Παρθενιάδου, με ολόκληρο το καστ να αποτελείται από άκρως επιτυχημένους στον χώρο τους ηθοποιούς. Στη σειρά διατηρούσαν βασικούς ρόλους ο Στέλιος Μάινας, η Τζόυς Ευείδη, ο Νίκος Αλεξίου, αλλά και η Αλεξάνδρα Παυλίδου. Οι guest ρόλοι ήταν επίσης πολλοί.

Η σειρά σε σκηνοθεσία Στέλιου Ράλλη δεν σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία γι’ αυτό και ολοκληρώθηκε στο τέλος του πρώτο κύκλου. Προβλήθηκαν μόνο 26 επεισόδια διάρκειας 30 λεπτών έκαστο.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον Χάρη Ρώμα να τολμήσει με την Άννα Χατζησοφιά το απόλυτο remake!

Σίγουρη η αποτυχία (!) του Κωνσταντίνου & Ελένης

Το Κων/νου & Ελένης είναι… remake! Αυτή είναι η original ελληνική σειρά (Pics & Vid)

Το Κων/νου & Ελένης είναι… remake! Αυτή είναι η original ελληνική σειρά (Pics & Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πρώτα επεισόδια του Κωνσταντίνου & Ελένης δεν είχαν «χτυπήσει» υψηλά νούμερα τηλεθέασης, γεγονός που είχε ανησυχήσει τους συντελεστές. Αυτό βέβαια ήταν απολύτως δικαιολογημένο, μιας και ο Ant1 δεν είχε πιστέψει καθόλου στην επιτυχία της σειράς και απλά την είχε για να.. υπάρχει.

Η Ελένη Ράντου έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως στο πρώτο έτος προβολής της, έπαιζε απέναντι από την επιτυχία της χρονιάς που δεν ήταν άλλη από τους «Δυο Ξένους» στο Mega. Παρόλα αυτά, η τηλεθέαση άρχισε να ανεβαίνει από το ένα επεισόδιο στο άλλο, με το δίδυμο Βλαχάκη – Κατακουζηνός να απειλούν απροκάλυπτο αυτό των Κουντουράτου – Μαρκορά!