Dragonstone
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Το μπαρ δεν είναι καλό μέρος για να βρεις τον έρωτα, γι΄αυτό πήγαινε στα δάση του Game of Thrones.

Ακούσατε ακούσατε. Σπεύσατε σπεύσατε. Κλαγγές ακούγονται από το Νότο. Ασπίδες τρίβονται με σπαθιά στη Δύση. Ένα τραγούδι στην Ανατολή. Ένα άγριο καμάκι στο Βορρά. Ω, ναι. Είναι το Game of Thrones που ήρθε από μακριά. Περίπου 390 μέρες από το εις το επανιδείν. Έφτασε χθες το βράδυ και στις αποσκευές του είχε Dragonstone.

Ήταν ένα πρώτο επεισόδιο σαν όλα τα πρώτα επεισόδια. Αλλά ταυτόχρονα και διαφορετικό από τα άλλα 6 πρώτα επεισόδια. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Λόγοι που δεν θα αναλυθούν αν πρώτα δε δεις το επεισόδιο. Δε θα κάτσω εγώ να με κατηγορείς ότι σου αράδιασα spoilers. Πάνε δετο που λένε και στο χωριό μου (δεν έχω χωριό, απλώς πάντα ήθελα να πω αυτή την ατάκα) και μετά κόπιασε.

S-P-O-I-L-E-R-S ABOUT TO COME

Τούτο εδώ είναι ένα ριβιού του επεισοδίου Dragonstone και δεν πρόκειται να γίνει όπως το περιμένεις. Η γραμμική σειρά των γεγονότων θα καταργηθεί. Χωρίζουμε ενότητες ανάλογα με τα πρόσωπα που αφορούν και τις βάζουμε σε σειρά σημαντικότητας.

Shall We Begin

 

Λιγότερο σημαντικό στο πρώτο ραπόρτο του 7ου κύκλου είναι η απόβαση της Ντενέρις μετά της συνοδείας της στο Dragonstone. Λιγότερο σημαντικό όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά γιατί μιλάμε για σκηνή 4 λεπτών. Δηλαδή η Εμίλια Κλαρκ και ο Πίτερ Ντίνκλατζ θα πάρουν 1.1 εκατομμύρια δολάρια Ο ΚΑΘΕΝΑΣ για 4 λεπτά. Τι να φτουρήσουν ο Κριστιάνο και ο Μέσι…

Κατά τ΄άλλα τόσο η τοποθεσία όσο και η μοναδική φράση που ακούγεται σε αυτή τη σεκάνς έχουν βαρύτητα. Μιλάμε για την διεκδικήτρια του θρόνου, η οποία αντικρύζει για πρώτη φορά το σπίτι του Οίκου της. Και το αντικρύζει με 3 δράκους να ρίχνουν την απαραίτητη σκιά με τα φτερά τους στον πύργο.

Φυσικά ο μπέμπης ο Τίριον πήγε κατευθείαν στα καραβάκια για να παίξει Ναυμαχία!

Η διακόσμηση του King’s Landing και ο Γιούρον

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Η Σερσέι έχει ανάγκη από αλλαγές στη ζωή της. Δε μπορεί να ζει σε αυτό το μονόχνωτο κλίμα με τα θανατικά. Μία ο Τζόφρι, μία η Μιρσέλα, μία ο Τόμεν, φτάνει πια. Εντάξει, παιδιά της είναι, αλλά «τώρα είναι στάχτη, εμείς είμαστε σάρκα και αίμα». Και μετά ρωτάς αγαπητέ Τζέιμι αν θα έπρεπε να την φοβάσαι…

Σαν άλλη Κορίνα από τα Εγκλήματα, η Σερσέι αναπληρώνει τον πόνο της για τον χαμό του Φωτάρα με έναν χάρτη των 7 Βασιλείων που έβαλε έναν να της ζωγραφίσει. Με τον High Sparrow και τα Σπουργίτια του να έχουν γίνει κάρβουνο, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Κι ας έχει εχθρούς σε κάθε σημείο του ορίζοντα. Κι ας έχουν πεθάνει οι τελευταίοι πιστοί στους Λάνιστερ, οι Φρέι. Η Σερσέι έχει ήδη κάνει το άνοιγμα της στον Γιούρον 2017 και τον στρατό από Σιδερογέννητους που φέρνει. Από τον High Sparrow στον Jack Sparrow από τα Λιντλ, που κοκορεύεται ότι είναι ο καλύτερος σε 14 θάλασσες. Ξέρει ότι αποζητά μια βασίλισσα και σκοπεύει να του δοθεί. Όχι τόσο εύκολα όσο νομίζει. Σίγουρα όχι όταν προσβάλλει τον κουλό Τζέιμι.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Για να πείσει την Σερσέι, ο Γιούρον της τάζει ένα δωράκι. Ανεκτίμητο. Τόσο ανεκτίμητο που στο τρίτο επεισόδιο του το ακυρώνει.

Τελικά και στο GoT μόνο οι νεκροθάφτες έχουν δουλειά

Ο Hound απ΄ότι φαίνεται έχει βρει την παρέα του για να κάνει blend in. Μπορεί να θεωρεί ότι δεν αξίζει αυτή η ανάσταση στον Μπέρικ Ντοντάριον, αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτόν και την κομπανία του θα βολόδερνε χωρίς συγκεκριμένο σκοπό. Μέχρι και το trash talking έχει υιοθετήσει.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Το πολύ ενδιαφέρον στην περίπτωση του Hound είναι ότι σε αυτό το ταξίδι θα πιστέψει ξανά στην ύπαρξη των White Walkers. Επιπλέον, αυτό που θα δει μέσα στο σπίτι θα φέρει στην επιφάνεια ένα μυστικό του. Αφού πρώτα διερωτάται τι κάνει τον Μπέρικ άξιο αναστάσεως και επιστροφής από το θάνατο, βλέπει μέσα στη φωτιά αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν. Με έναν απλό συνειρμό τα λεγόμενα του οδηγούν στο φρούριο του Τείχους που θα πάνε οι Άγριοι με τον Τόρμουντ για να εμποδίσουν τους White Walkers.

Οι δύο σκελετοί που βρίσκονται ξαπλωμένοι στο κρεβάτι φαίνονται γνώριμοι στον Hound. Σίγουρα από μέσα του σκέφτεται «με ποιους μου-μοιάζετε μωρέ εσείς;». Το βράδυ που όλοι κοιμούνται εκείνος βγαίνει στο χιόνι για να αποδώσει την τιμή της ταφής στις δύο νεκρές. Το γεγονός ότι τους θάβει είναι μια αναφορά σε κάτι που αναφέρεται στο βιβλίο. Λίγο μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του, η Μπριέν, η δολοφόνος του, επισκέπτεται ένα μοναστήρι και ο μοναχός της λέει ότι τον έχει θάψει. Καθώς φεύγει όμως βλέπει έναν θηριώδη άντρα, καλυμμένο με μανδύα και το άλογο του Hound να βρίσκεται στους στάβλους. Η συγκεκριμένη σκηνή επιβεβαιώνει και το περίφημο Cleganebowl.

Το καμάκι ο Τόρμουντ, η αμφισβητίας Σάνσα και η Λυάνα Θασαςσκίσωσαχασέδες

Στη Νυχτερινή Φρουρά έχουμε τη μάζωξη όλων των Οίκων πίσω από το Τείχος για να οργανωθούν εν όψει White Walkers. Ο Τζον Σνόου τονίζει τη σημασία της συστράτευσης και την ανάγκη να μείνει το παρελθόν πίσω. Όχι μόνο για τους Άγριους, που αποφασίζει να στείλει σε δύο φρούρια. Αλλά και για τους Οίκους των Άμπερ και Κάρσταρκ. Δύο Οίκοι που πρόδωσαν τον όρκο τους στον Ένταρντ Σταρκ. Δεν είναι η στιγμή για να δημιουργούμε εχθρούς. Γι΄αυτό και φωνάζει ενώπιον όλων τον Νεντ Άμπερ και την Άλις Κάρσταρκ για να ανανεώσουν την πίστη και αφοσίωση τους σε εκείνον.

Φυσικά σε όλο αυτό το σκηνικό όλα τα λεφτά είναι η Λυάνα Μόρμοντ. Το πιο σκληρό άτομο σε όλο το King’s Landing. Με το βλέμμα της εμπειρίας κοιτάζει τους νουμπάδες να μεγαλώνουν απότομα και ρίχνει ένα επιδοκιμαστικό βλέμμα στον Σνόου. Lyanna approves.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Κι ενώ προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κάθεται στο νοικοκυριό όσο οι άντρες πολεμούν τους Λευκούς Οδοιπόρους.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Το πιάσατε το νόημα bitchezzz ή να σας κάνει πιο Λυανά!

Ο Τζον με τη Σάνσα έχουν να λύσουν την διαφωνία τους ως προς την τύχη των Οίκων Κάρσταρκ και Άμπερ. Η Σάνσα μοιάζει να έχει σκληραγωγηθεί ολοκληρωτικά και ξέρει πως να μανιπουλάρει τον Τζον. Με το δεξί χέρι είναι το καλόπιασμα και με το αριστερό το ράπισμα. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Όσο αυτοί λογοφέρουν και όσο ο Μπέιλις προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της Σάνσα, ο Πόντρικ τρώει της χρονιάς του από την Μπριέν καθώς τον προπονεί. Για εκείνον είναι πόνος και μάθημα. Για τον Τόρμουντ, τον πιο kinky τύπο στο Τείχος, είναι γλυκασμός. Πώς όταν ήμασταν μικρά δέρναμε τα κοριτσάκια για να τους δείξουμε ότι μας αρέσουν; Ο Τόρμουντ το έχει και στην ενήλικη φάση του. Τι του κάνεις ρε Μπριέν…

Στο μεσοδιάστημα όλων των άνωθεν, ο Μπραν και η Μίρα χτυπούν την πόρτα του Τείχους για να βρουν καταφύγιο. Εκεί αχνοφαίνεται στο βάθος ένα κύμα χιονιού να υψώνεται και – μάντεψε; – είναι ο Night King με τον ζομποστρατό του. Σε τούτο το σημείο φαίνεται να απαντάται το ερώτημα. Αν το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό Αν οι Walkers χρειάζονται χιονισμένους τόπους ή προκαλούν εκείνοι το χιόνι όπου κι αν βρεθούν. Η έστω αμυδρή παρουσία τους συνδέεται με την αναζήτηση του δρακόγυαλου από τον Σνόου.

Δύσκολη δουλειά διάλεξες Σαμ

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Όταν ο Σαμ έφευγε με την Γκίλι για να πάει στη Σιταντέλ, δε φανταζόταν ότι η ζωή του θα γίνει τόσο σκατά. Κυριολεκτικά. Ο Σαμ είναι ο μόνος που μπορεί να πει κάτι τέτοιο στο Game of Thrones και να ευσταθεί. Στο Dragonstone βλέπουμε τα «μπιφτέκια» και τις αγγαρείες που κάνει για να περάσει τη δοκιμασία των Μάιστερ. Κανονικός σφουγγοκωλάριος. Μαζεύει τα περιττώματα των γερόντων Μάιστερ που τρώνε καθημερινά ζουμερό φαγητό και καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στην πάπια. Τους σερβίρει, τους πλένει, τους καθαρίζει. Μέχρι και στην ανατομία τους βοηθάει.

Κάνει όμως από την αρχή και την πιο χρήσιμη δουλειά του επεισοδίου. Μετά την Άρια. Βρίσκει που υπάρχει το δρακόγυαλο. Στο Dragonstone, στα έγκατα του βουνού των Ταργκάρυεν. Πώς το βρήκε; Διάβασε βιβλία από τη βιβλιοθήκη της Σιταντέλ. Τι βιβλία ήταν; Βιβλία που πήρε στα μουλωχτά από το forbidden corridor. Πώς είπατε; Σας θυμίζει κάτι αυτό; Μα ναι, ήταν στο Harry Potter. Ποιος τον φυλούσε; Ο Φιλτς με την γάτα του. Ποιον άλλον κάνει ο Φιλτς; Τον Γουόλντερ Φρέι που σκότωσε η Άρια. Ποιος άλλος από το Harry Potter συνδέει τα πράγματα; Ο Μάιστερ Γουέιλαντ.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Ο Σαμ που λέτε γράφει γράμμα στον Τζον για το που θα βρει το δρακόγυαλο και έτσι εξηγούνται οι φωτογραφίες που είχαμε δει κατά καιρούς με κοινά γυρίσματα Σνόου και Ντενέρις. Το Dragonstone θα τους ενώσει.

Κάτι άλλο που χρήζει αναφοράς από την Old Town είναι ένας φυλακισμένος. Ο Σαμ μαζεύει τα πιάτα από εκείνους που ζουν φυλακισμένοι λόγω αρρωστιών. Κάποια στιγμή ένα χέρι πετάγεται και τον τρομάζει. Τον ρωτάει αν έφτασε η Βασίλισσα των Δράκων. Δεν είναι άλλος από τον Τζορα Μόρμοντ που βρίσκεται στα τελευταία στάδια της οστρακιάς και μόνη του παρηγοριά είναι να δει την Ντενέρις να κατακτά τον θρόνο.

Άρια, ο μεγαλύτερος ασασίνο που γέννησε το Game of Thrones

«Ακόμα κι αν σκοτώσεις τους περισσότερους λύκους, αρκεί μόνο ένας για να μην είναι ασφαλή τα πρόβατα». Τάδε έφη Άρια. Έχοντας μάθει πλέον το κόλπο του να αλλάζει πρόσωπα, η Άρια δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της στο αρχοντικό των Φρέι. Μπορεί να σκότωσε τον Γουόλντερ και τους γιους του, αλλά δεν ήταν οι μόνοι υπαίτιοι. Υπαίτιος για όσα συνέβησαν στο Red Wedding είναι κάθε ένας που φέρει αυτό το όνομα. Γι΄αυτό τους περιμάζεψε όλους, τους πότισε δηλητηριασμένο κρασί και όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα και ξεκινούσε η επίδραση τους αποκαλυπτόταν. «Κάνατε ένα λάθος. Δεν τους σφαγιάσατε όλους τους Σταρκ καλοί μου. Αυτό ήταν το λάθος σας. Έπρεπε να τους ξεριζώσετε από τη ρίζα. Άφησε ένα λύκο ζωντανό και τα πρόβατα δεν θα είναι ασφαλή». Κάπου εδώ πέφτει Snoop Doggs.

Game of Thrones, Dragonstone: Αυτό που ο Εντ Σίραν τραγουδάει

Το μεγάλο gore του Dragonstone είναι χωρίς αμφιβολία η παρουσία του Εντ Σίραν. Ήρθε επιτέλους και η σειρά-ν του. Καθώς η Άρια περιπλανιέται με στόχο να πάει στο King’s Landing πέφτει σε μια παρέα από στρατιώτες. Το τραγούδι του Σάιμον Σίλβερτονγκ (Σίραν) την αναγκάζει να σταματήσει. Οι στρατιώτες την προσκαλούν για να φάει και να πιει μαζί τους. Την κερνάνε κρασί βατόμουρο. Υπάρχουν γέλια. Υπάρχουν τρυφερές ματιές. Ο Σίραν δεν σταματάει να την κοιτάζει. Εκείνη πίνει μια γουλιά παραπάνω. Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται. Ένας έρωτας γεννιέται. Ή έτσι θα θελα εγώ. Αλλά φευ…

Η παρουσία του Σίραν αποκτά νόημα με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι αυτός και μου έχει φύγει το σκώτι.

Ο δεύτερος είναι ότι το τραγούδι του αναφέρεται σε hands of gold. Μια αναφορά που οδηγεί συνειρμικά στην αλυσίδα του Τίριον που του είχε δώσει ο Ταϊγουίν και με την οποία έπνιξε την Σέι.

Αυτά από το Dragonstone. Τα ξαναλέμε σε μια εβδομάδα φίλες και φίλοι, αρχόντοι και αρχόντισσες!