Black
Βρείτε μας στο

Αν έπρεπε να ανθολογήσουμε τα επεισόδια του Black Mirror τότε θα ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχουμε κάνει. Αλλά πάντα μπορείς να δώσεις έστω κι ένα ισχνό προβάδισμα. Νομίζω ότι επεισόδια όπως τα San Junipero, Nosedive, White Christmas, Playtest και φυσικά Hated In The Nation είναι σπουδαία κινηματογραφία επί της τηλεόρασης. Πώς θα σου φαινόταν να δεις κάποιο από αυτά σε μορφή sequel;

Ο Τσάρλι Μπρούκερ, ο σπουδαίος άνθρωπος πίσω από το Black Mirror, έκανε ορισμένες πολύ σημαντικές αποκαλύψεις για το μέλλον μιας εκ των κορυφαίων προϊόντων της μυθοπλασίας και κάθε μορφής τέχνης. Πρώτα και κύρια, πότε θα επιστρέψει. Τον Οκτώβριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την προβολή του τρίτου κύκλου. Με την απήχηση που είχε η σειρά και την τροπή των πραγμάτων, ο τρίτος κύκλος είχε 6 επεισόδια. Διπλάσια από τον πρώτο, δύο παραπάνω από τον δεύτερο. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο κούραση και μεγαλύτερη ανάγκη χρόνου.

Σε απλά ελληνικά, ο 4ος κύκλος δεν προβλέπεται νωρίτερα από την άνοιξη του 2018, κι αυτό ακόμα είναι μετέωρο. Τίποτα δεν έχει φιξαριστεί. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία γυρισμάτων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Θα χρειαστεί όμως πολύς χρόνος για την μετα-παραγωγή. Λογικά, όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει ως τον Νοέμβριο.

Τα πιο ενδιαφέρονται αφορούν το περιεχόμενο της σεζόν. Αρχικά, μιλάμε πάλι για 6 επεισόδια. Μόνο που δεν πρόκειται για 6 ολοκαίνουργια επεισόδια. Ο Μπρούκερ κάνει κάτι πρωτοφανές, αφού δεν έχει ξαναϋπάρξει sequel σε σειρά αυτόνομων επεισοδίων. Εννοείται ότι δεν έδωσε κανένα στοιχείο για το ποιο από τα επεισόδια που πέρασαν θα δούμε σε συνέχεια. Δεν είναι πολλά πάντως όσα μπορούν να πάνε περαιτέρω. Ένα από αυτά είναι το San Junipero, για το οποίο όλοι οι φαν έχουμε θέση καρδιά και θετική ενέργεια, ώστε να έχει επιλεχθεί. Το Nosedive πάντως δεν πρόκειται να είναι, μιας και η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, πρωταγωνίστρια του επεισοδίου, δεν θα βρίσκεται στον τέταρτο κύκλο.

Έτερο δεδομένο για την 4η σεζόν είναι πως ένα από τα έξι επεισόδια έχει σκηνοθετηθεί από την Τζόντι Φόστερ. Αυτό πιστοποιεί πρωτίστως την δύναμη του Black Mirror και δευτερευόντως την σημασία που δίνει ο Μπρούκερ στα πρόσωπα που απαρτίζουν τα καίρια πόστα κάθε επεισοδίου.