molly's
Βρείτε μας στο

Αν άρχισες να γκουγκλάρεις ποιος είναι ο Άαρον Σόρκιν με πληγώνεις βαθιά. Αν δεν τον γνωρίζεις και δεν μπήκες καν στον κόπο να ψάξεις ποιος είναι τότε θα τα πούμε από Δευτέρα με τον κηδεμόνα σου. Αν πάλι τον γνωρίζεις πολύ καλά, τότε είσαι ο άνθρωπος μου. Ο Άαρον Σόρκιν είναι ένας από τους 3-4 καλύτερους σεναριογράφους στην Αμερική και με το Molly’s Game δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο σκηνοθετικό πεδίο.

Έχοντας κεντήσει στο σενάριο του The Newsroom και με τα Few Good Men, Social Network, Moneyball και Steve Jobs να αποτελούν τα πιο βαριά γαλόνια του στο σινεμά, ο Άαρον Σόρκιν κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα στόρι που σε πείθει ότι μπορεί να αναδειχθεί μόνο με την δική του οπτική. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από το πρώτο trailer της ταινίας που κυκλοφόρησε χθες.

Η Molly Bloom είναι μια βετεράνος σκιέρ με μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν. Πλέον, έχει καταλήξει να είναι σερβιτόρα στο Λος Άντζελες. Το αφεντικό της την επιλέγει για να διοργανώσει ένα μυστικό παιχνίδι πόκερ. Σε αυτό θα συμμετέχουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, επιχειρηματίες και χρηματιστές από την Wall Street. Έτσι ξεκινάει το Molly’s Game.

Molly's Game: Το ντεμπούτο του Άαρον Σόρκιν μας έχει ψήσει άγρια

Η Molly είναι ο μαριονετίστας των παιχτών. Αποτελεί την σαγήνη που τους οδηγεί να μη σταματούν το ποντάρισμα. Ακόμα και όταν έχουν κακό φύλλο, εκείνη τους πάει προς το all in. Όταν το αφεντικό της αποφασίζει να την απολύσει από τις δύο δουλειές, θα αναπτύξει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τη γοητεία της. Θα βρει έναν χώρο, θα χτίσει την φήμη της και όλοι οι μεγάλοι παίχτες θα την εμπιστευτούν.

Το παιχνίδι αρχίζει να γίνεται θεσμός, παίρνει διαστάσεις και η Molly βγάζει πολλά λεφτά. Πολύ σύντομα φτάνουν πληροφορίες στο FBI για το κόλπο που έστησε. Η Molly καλείται να συνεργαστεί με έναν φημισμένο δικηγόρο που θα αναλάβει την υπεράσπιση της (Ίντρις Έλμπα) και να διαφύγει την ομοσπονδιακή δίκη και ποινή.

Εκτός από το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Σόρκιν υπογράφει και το σενάριο. Ένα σενάριο που προσάρμοσε και βάσισε στο βιβλίο Molly’s Game: From Hollywood’s Elite to Wall Street’s Billionaire Boys Club, My High-Stakes Adventure in the World of Underground Poker. Η ταινία θα παιχτεί πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Τορόντο και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)