Game of Thrones: Δε θα πιστεύεις το ύψος της αμοιβής των 5 βασικών πρωταγωνιστών
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Game of Thrones: Δε θα πιστεύεις το ύψος της αμοιβής των 5 βασικών πρωταγωνιστών

Δεν είναι πρώτοι στη λίστα αλλά για μια σειρά με εκατοντάδες ηθοποιούς, το ποσό ειναι τεράστιο.

Το Game of Thrones είναι η μεγαλύτερη και πιο επιτυχημένη σειρά της τηλεόρασης από όποια πλευρά και να το δεις.

Σίγουρα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του HBO, γι’ αυτό δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση πως οι ηθοποιοί που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι την έβδομη σεζόν κερδίζουν παχυλούς μισθούς.

Αν ποτέ αναρωτηθήκατε πόσο πληρώνεται ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στο Γουέστερος, το Variety έχει την απάντηση.

Στην ετήσια έρευνά του, κάνοντας εκτιμήσεις για τις υψηλότερες επιταγές που παίρνουν οι πιο σημαντικοί αστέρες της τηλεόρασης, το αποτέλεσμα έδειξε ότι η Εμίλια Κλαρκ, ο Κιτ Χάρινγκτον, η Λένα Χίντι, ο Πίτερ Ντίνκλετζ και ο Νικολάι Κόστερ Βαλντάου κερδίζουν όλοι από… 500.000 δολάρια το επεισόδιο.

Αυτό σημαίνει ότι σε μια πλήρη σεζόν 13 επεισοδίων, οι ηθοποιοί αυτοί κερδίζουν 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη λίστα, αυτό είναι το ποσό που κερδίζει και ο Κέβιν Σπέισι για κάθε επεισόδιο του «House of Cards» και λίγο μεγαλύτερο από το ποσό που αμείβεται η Κλερ Ντέινς για κάθε επεισόδιο του «Homeland».

Σε κάποιες περιπτώσεις αυτή η εκτίμηση ανά επεισόδιο περιλαμβάνει επιπρόσθετες αμοιβές για τη δουλειά κάποιων ηθοποιών ως συμπαραγωγούς ή ποσοστό επί των συμμετοχών.

Βέβαια, κανείς από τους ηθοποιούς του Game of Thrones δεν είναι και παραγωγός όπως για παράδειγμα είναι ο Σπέισι στο «House of Cards» ή η Ντέινς στο «Ηomeland».

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους από τους ηθοποιούς αυτούς το Game of Thrones άλμα στην καριέρα τους και ακόμα και το μισό εκατομμύριο μπορεί να θεωρηθεί τεράστιο ποσό για το υπόλοιο βιογραφικό τους.

αμείβονται

H φήμη εξάλλου που απέκτησαν έχει ανεβάσει σίγουρα το κασέ τους και για τις υπόλοιπες τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές παραγωγές που θα συμμετάσχουν στο μέλλον.

Όπως και να έχει αν το συγκρίνουμε με τις αμοιβές των κοινών θνητών είναι τρομακτικά μεγάλο ποσό.