Ανατροπές και εκπλήξεις: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα 3 μεγάλα ερωτήματα όλων των φίλων του GoT
Βρείτε μας στο

Επεισόδιο του Game of Thrones που δεν συνοδεύεται από μια σειρά απορίες, δεν είναι επεισόδιο του GoT. Οπότε πολύ λογικά το 7ο επεισόδιο του 7ου κύκλου γέννησε αρκετές. Μόνο που σε αντίθεση με τα προηγούμενα του δεν υπάρχει περιθώριο για να απαντηθούν. Εντελώς ή μερικώς. Έστω να γεννήσουν νέες απορίες. Το season finale του 7ου κύκλου συνοψίζεται σε μερικές εκτιμήσεις και δύο μεγάλες απορίες, που βρήκαν άμεσα απάντηση.

Ή έστω πιθανή απάντηση. Η πρώτη και λιγότερο μεν, σημαντική δε είναι αυτή που αφορά το μέλλον του Τόρμουντ. Έχοντας συνηθίσει τα τελευταία επεισόδια κάθε σεζόν να περιλαμβάνουν πάνω από έναν σημαντικούς θανάτους, η σκέψη ότι ο Τόρμουντ μπήκε στον κυκεώνα δεν είναι παράλογη. Ο Littlefinger άνοιξε το μονοπάτι, άρα θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρξει δεύτερος. Τη στιγμή που ο Βισέριον διαλύει για πλάκα το τείχος, ο Τόρμουντ και ο Μπέρικ τρέχουν για να σωθούν.

Ένα μεγάλο κομμάτι του τείχους πέφτει. Η μία από τις δύο απορίες αφορά στη συνέχεια της σκηνής. Μια συνέχεια που θα δούμε πως θα εξελιχθεί το 2019. Μέχρι τότε κάνουμε υποθέσεις. Η πιο λογική εξήγηση έχει σχέση με το στιγμιότυπο αμέσως πριν το τείχος καταρριφθεί.

Ανατροπές και εκπλήξεις: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα 3 μεγάλα ερωτήματα όλων των φίλων του GoT

Ο Τόρμουντ και ο Μπέρικ βλέπουν την καταστροφή με τρόμο, αλλά πατώντας σε στέρεο έδαφος. Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι οι δυο τους, μαζί με μερικούς άλλους, επιβίωσαν και ψάχνουν το πιο γρήγορο μονοπάτι για να πάνε πρώτοι στο Γουίντερφελ και να ειδοποιήσουν τη Σάνσα και όποιον άλλο. Το δεύτερο σενάριο λέει ότι μια ομάδα Wights θα μείνει πίσω για να τους καθυστερήσει. Το τρίτο σενάριο (που ειλικρινά το βγάζω από το μυαλό μου) θέλει τον Μπέρικ και τον Τόρμουντ να είναι οι μοναδικοί επιζώντες και καταπλακωμένοι από το χιόνι. Η πρώτη εικόνα του 8ου κύκλου θα είναι με αυτούς να ξεπηδάνε. Και θα ήταν τρομερό twist να φτάσουν στο Γουίντερφελ τη στιγμή που ο Σνόου θα αντιμετωπίζει σώμα με σώμα τον Night’s King. Τη στιγμή που θα είναι πεσμένος και ενώπιον της μετάλλαξης.

Γιατί ο Τύριον κοιτάζει έτσι;

Η δεύτερη και πιο βασανιστική απορία απ΄όλες είναι αυτή για τον Τύριον. Όσο η Ντενέρις και ο Σνόου κάνουν σεξ, αυτός στέκεται έξω από την πόρτα και κοιτάζει με μια κάποια θλίψη, απογοήτευση ή και φόβο. Η πιο απλοϊκή εξήγηση είναι ότι έπεσε κι αυτός στα δίχτυα της γοητείας της Καλίσι και την ερωτεύτηκε. Μόνο που μερικές σκηνές νωρίτερα δεν φαινόταν και τόσο στενοχωρημένος με μια τέτοια εξέλιξη.

Με το που έφτασαν με τον Σνόου από τον Βορρά, η Ντενέρις συζητάει με τον Τύριον. Εκεί της λέει ότι ο Τζον την βλέπει ερωτικά. Αυτή εφαρμόζει την ψυχολογική μέθοδο της άρνησης. Χωρίς βέβαια να πιστεύει κάτι τέτοιο. Άρα πού οδηγούμαστε; Ο Πίτερ Ντίνκλατζ δήλωσε ότι ο λόγος που ο Τύριον είναι πικραμένος σχετίζεται με όσα έχουν δει τα μάτια του. Δηλαδή ηγέτες να ενώνονται ερωτικά και στο τέλος ένας από τους δύο να καταλήγει νεκρός και το καλό που θα έκαναν μαζί να μετατρέπεται σε κακό του ενός. Πάντως, η πιθανότητα να γνωρίζει την συγγένεια τους δεν συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή τοποθετεί σε αυτό το τρίγωνο την Σέρσεϊ. Τη στιγμή που η ανακωχή δεν έχει επιτευχθεί, ο Τύριον επιδιώκει μια προσωπική κουβέντα με την βασίλισσα για να την πείσει. Εκείνη τον κατηγορεί για τα 3 παιδιά που έχασε κι εκείνος της τονίζει το πόσο λυπάται. Λίγο μετά την βλέπει να χαϊδεύει την κοιλιά της και μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Αυτό το παιδί είναι ένας όψιμος διάδοχος του θρόνου. Αν η Ντενέρις πεθάνει τότε γίνεται βασιλιάς εν τη γενέσει του. Με την Ντενέρις στο κάδρο είναι ο διάδοχος της, αφού δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Ναι, κανονικά ο Σνόου δικαιούται τον θρόνο, αλλά είπαμε. Ο Τύριον δεν γνωρίζει την πραγματική του καταγωγή.

Η εκδοχή λοιπόν, οδηγείται στο εξής συμπέρασμα. Ότι ο λόγος που η Σέρσεϊ συμφώνησε να βοηθήσει Σνόου και Ντενέρις – έστω κι αν το είπε στα ψέμματα – είναι γιατί ο Τύριον της υποσχέθηκε να πάρει το θρόνο ο γιος της μόλις πεθάνει η Ντενέρις. Το ζήτημα της διαδοχής εξάλλου τον απασχόλησε στο προηγούμενο επεισόδιο, όπου πίεζε έντονα την Ντενέρις να ορίσει τον τρόπο που θα αναδειχθεί ο επόμενος. Τη στιγμή που καταλαβαίνει ότι μαζί με τον Σνόου κάνουν σεξ, σκέφτεται ότι το ενδεχόμενο να μείνει έγκυος πλησιάζει. Αυτό το ενδεχόμενο το έχουν προοικονομήσει αρκετές φράσεις πρωτύτερα. Ο Τζον που της λέει ότι μάλλον η γυναίκα που της είπε ότι δεν μπορεί, κάνει λάθος. Ο Σερ Τζόρα στο 6ο επεισόδιο που δίνει το σπαθί του πατέρα του στον Τζον και του εύχεται να υπηρετήσει αυτόν και τα παιδιά του καλά.

Κι αυτό το ενδεχόμενο θα καταργήσει τη συμφωνία του με την αδερφή του και θα διασαλεύσει την υποτιθέμενη συμμαχία που έχει συμφωνηθεί. Κυρίως, θα φανερώσει την κρυφή συμφωνία του Τύριον και θα τον κάνει προδότη στα μάτια της Ντενέρις. Και η ποινή για την προδοσία είναι γνωστή. Την είχε καταστήσει σαφή η Ντενέρις στον Βάρυς στο 2ο επεισόδιο.

Night’s King: Μια λεπτομέρεια φανερώνει ποιος είναι ο Βασιλιάς White Walker

Ίσως το πιο καυτό ερώτημα του GoT! Διαβάστε εδώ αναλυτικά την απάντηση.