Melisandre
Βρείτε μας στο

Φανταζόσουν ότι επειδή έχουν περάσει 3 βδομάδες από την ημέρα που ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος του Game of Thrones, θα γλύτωνες από τη σπέκουλα; Προφανώς κι έχεις ήδη αντιληφθεί ότι πλανήθηκες πλάνην οικτρά. Όταν ένας κύκλος έχει αφήσει τόσα πολλά ερωτηματικά, αναμφίβολα η κουβέντα θα αναζωπυρώνεται με το παραμικρό. Κι όσο να πεις, το Game of Thrones έχει να προσφέρει κουβέντα. Τώρα παίρνει σειρά η Melisandre.

Για κάποιο λόγο νιώθω ότι εμφανίστηκε ελάχιστα στη φετινή σεζόν. Και δικαίως αισθάνομαι έτσι. Τα τελευταία 4 επεισόδια η κυρία Melisandre δεν έδωσε το παρών. Σιγήν ιχθύος. Θα πίστευε κάποιος ότι ο ρόλος της δεν είναι πια τόσο σημαντικός και πως η δουλειά της έγινε με την ανάσταση του Jon Snow. Μέχρι και ότι την ετοιμάζουν για θάνατο θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε. Αλλά…Υπάρχει ένα «αλλά».

Τα τελευταία λόγια της Melisandre στη σειρά ήταν πολύ περίεργα. Καθώς είχε πάει να συμβουλεύσει την Daenerys στο Dragonstone, κι αφού είχε καταφτάσει ο Snow με τη συνοδεία, η Κόκκινη Ιέρεια αποχαιρετά την πόλη κουβεντιάζοντας με τον Varys. Έναν Varys που μόνο πότε θα πεθάνουμε δεν ξέρει. Εκεί του λέει το εξής: Θα γυρίσω αγαπητή Αράχνη, για μια τελευταία φορά. Άλλωστε, πρέπει να πεθάνω σε αυτή την παράξενη χώρα, όπως κι εσύ. Και μετά αποχωρεί για το Volantis.

Τα λόγια της μπορούν να μεταφραστούν με τον πρόδηλο τρόπο. Αυτόν δηλαδή που λέει ότι η Melisandre το ‘χει πάρει απόφαση ότι θα πεθάνουν όλοι και θέλει να ακολουθήσει την μοίρα τους. Πότε ήταν τα πράγματα απλά και προφανή στο Got για να είναι τώρα; Κάπου εδώ εμφανίζεται μια ακόμα θεωρία, που μπορεί να είναι και αμπελοφιλοσοφία.

Melisandre: Είναι αυτός ο κρυφός άσος για τη σωτηρία του κόσμου;

Η κυρία Melisandre λοιπόν, ως θυμόμαστε, είναι ιέρεια του R’hllor, του Θεού του Φωτός. Χάρη στην δική του συμβολή ανέστησε τον Snow, χάρη σε αυτόν αναστήθηκε και ο Beric Dondarion. Δεν είναι η μόνη τέτοια ιέρεια που έχουμε δει. Στον 6ο κύκλο, είδαμε την Kinvara, επίσης ιέρεια του R’hllor, που πήγε στην Daenerys για να δηλώσει υποταγή. Μάλιστα, εξαιτίας της Kinvara μάθαμε ότι η προφητεία Prince That Was Promised δεν είναι σωστή. Η φράση στα βαλυριανά, όπως είχε εξηγήσει η Misandei, δεν έχει φύλο. Οπότε το ενδεχόμενο να αφορούσε Πριγκίπισσα η προφητεία ήταν ορθάνοιχτο. Δεδομένου ότι στο Volantis ζει και η Kinvara, τότε παίζει έντονα ένα tag team από τις δύο ιέρειες. Και όχι μόνο.

Υπάρχει ένα ακόμα κρυφό όπλο που μπορεί να τεθεί στην διάθεση των ανθρώπων και ιδίως της Daenerys. Πρόκειται για το Fiery Hand. Είναι μια οργάνωση σκλάβων στρατιωτών που προστατεύουν τους ναούς του Θεού του Φωτός. Ο αριθμός τους είναι πάντοτε 1.000. Ποτέ ένας κάτω, ποτέ ένας πάνω. Πάντα σε αυτό το σημείο. Τα όπλα τους είναι δόρατα με φλεγόμενες μύτες. Για μισό λεπτό. Ποιος είναι ο εχθρός της φωτιάς άραγε; Α, ναι. Ο πάγος. Άρα και το αντίστροφο. Μόνο που ο πάγος δεν μπορεί να παγώσει τη φωτιά. Η φωτιά μπορεί να λιώσει τον πάγο. Ποιοι παράγουν πάγο; Οι White Walkers και το νέο τους όπλο, ο Viserion.

Melisandre: Είναι αυτός ο κρυφός άσος για τη σωτηρία του κόσμου;

Επομένως, το να έχεις στην διάθεση σου άπλετη φωτιά, ενώ ο εχθρός ζει από τον πάγο, μοιάζει με καλό νέο. Δύο αστερίσκοι σε αυτό το σημείο. Ο πρώτος είναι μια αίσθηση-πεποίθηση ότι η εμφάνιση του Fiery Hand θα γίνει τη στιγμή που ο Snow θα βρίσκεται σε κατάσταση ήττας και ίσως θανάτου. Δεύτερον, η Melisandre είναι πιστή και στον Snow. Η Kinvara όχι. Οπότε αν υπάρξει διχασμός μεταξύ Snow-Daenerys, ίσως δούμε τις δύο ιέρειες να τους συγκρατούν.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι η νίκη απέναντι στους Walkers και τους Wights μπορεί να έρθει με έναν μόνο τρόπο. Πρώτα να εξοντωθεί ο Viserion. Δεύτερον, να δοθεί η ευκαιρία στον Jon να καρφώσει τον Night’s King με το δρακόγυαλο. Αν πεθάνει αυτός πεθαίνουν όλοι!