Στίβεν Κινγκ
Βρείτε μας στο

Νομίζω πως αν είχα την ευκαιρία να πω ένα πράγμα στον Στίβεν Κινγκ, αυτό θα ήταν να έχει παντελόνια με μεγάλες τσέπες. Γιατί από δω και πέρα τα λεφτά που θα μπαίνουν στον λογαριασμό του θα είναι τόσα που θα φαίνονται πολλά ακόμα και σ΄αυτόν. Αν κάτσουμε να απαριθμήσουμε τα πρότζεκτ που τον αφορούν και εξελίσσονται σε σινεμά και τηλεόραση, τότε…θα τελειώσουμε μετά από κανένα δεκάλεπτο.

Πήγε να βγει η υπερβολή, αλλά κρατήθηκα. Σε κάθε περίπτωση, η εμπορικότητα του Στίβεν Κινγκ βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό. Ξεπερνάει ακόμα και τα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν ήταν στη φάση που όλος ο κόσμος μιλούσε για έναν τρομερό συγγραφέα horror. Τις προάλλες γράφαμε για τη σειρά Mr. Mercedes, που ξεκίνησε μέσα Αυγούστου. Νωρίτερα είχαμε δει το Dark Tower. Σε δύο βδομάδες, στις 28 του Σεπτεμβρίου, θα έρθει το reboot του The It. Παρά το γεγονός ότι το 3 είναι ένας δημοφιλής αριθμός, του Κινγκ του έκατσε τελικά το 4.

Αυτό γιατί έχει μπει σε διαδικασία διαμόρφωσης μια νέα ταινία με επίκεντρο ένα βιβλίο του. Πρόκειται για το Suffer the Little Children, μια μικρή ιστορία του Στίβεν Κινγκ, που δεν έχει την βαρύτητα των υπόλοιπων έργων του. Έχει όμως το στόρι που τροφοδοτεί με πολλές εμπνεύσεις το horror cinema.

Περί τίνος πρόκειται το Suffer the Little Children; Είναι ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε πρώτη φορά το 1972 και μετά ξανά το 1993 ως μέρος της συλλογής Nightmares and Dreamscapes. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η δασκάλα Έμιλι Σίντλι, που διδάσκει στην τρίτη δημοτικού. Μια μέρα, καθώς γράφει στον πίνακα, έχει την αίσθηση ότι ένας μαθητής της την κοιτάζει επίμονα. Ο Ρόμπερτ έχει καρφώσει το βλέμμα του πάνω της. Μια βδομάδα μετά, με τον Ρόμπερτ να έχει την ίδια συμπεριφορά, η Έμιλι τον τιμωρεί με αποβολή. Τότε ο Ρόμπερτ την πλησιάζει και την απειλεί ότι θα αποκαλυφθεί. Το οποίο και συμβαίνει. Η Έμιλι παθαίνει νευρικό κλονισμό και παίρνει κάποιες μέρες off. Όταν επιστρέφει βλέπει τον Ρόμπερτ να την πλησιάζει και να της λέει ότι δεν είναι ο μόνος.

Πόσο Στίβεν Κινγκ αντέχει το σινεμά; Τόσο όσο ποτέ άλλοτε!

Τι έχει συμβεί; Κάποιες εξωγήινες μορφές έχουν αντικαταστήσει τα παιδιά και το σχολείο μετατρέπεται σε επικίνδυνο μέρος. Ο doppelganger του πραγματικού Ρόμπερτ γίνεται πιο γλαφυρός και περιγράφει στην Έμιλι πως ουρλιάζει μέσα του η ψυχή του Ρομπ. Αυτή βέβαια δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Suffer the Little Children θα γίνει ταινία. Είχε προηγηθεί η ταινία του Μπερνάρντο Βιγιέλα το 2006.

Ο σκηνοθέτης Σον Κάρτερ έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει, έχοντας στο βιογραφικό του το φετινό Keep Watching με τη Μπέλα Θορν και το μικρού μήκους horror Culebra. Μετά από αυτά ένα πράγμα έχουμε να πούμε: τον Ηλία Φουντούλη να έβαζαν να διευθύνει το παγκόσμιο σινεμά, λιγότερο Στίβεν Κινγκ θα είχε βάλει! Κι αν το The It πετύχει όσα αναμένονται, τότε θα δούμε άπειρο Κινγκ στα επόμενα χρόνια.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της