Τι βλέπουμε απόψε: Η σειρά που δεν περίμενε κανείς να δημιουργήσει τόσο ντόρο θα σου φτιάξει το βράδυ (vid)
Βρείτε μας στο

Μαζί με τον Μπέντζαμιν ΜακΚένζι αποτέλεσαν ένα δίδυμο που τρέλανε τον κοριτσίστικο πληθυσμό των ΗΠΑ και εν γένει των χωρών που το O.C. ή California Teens προβλήθηκε. Από τότε πέρασαν πάνω από 15 χρόνια και ο Άνταμ Μπρόντι επιστρέφει σε έναν τόπο που δεν βρέθηκε ποτέ. Άρα πώς επιστρέφει; Μα, γιατί το Startup που αποτελεί δική του παραγωγή δείχνει ότι είναι λες και είχε ζήσει σε μια άλλη κατάσταση αυτό το μέρος.

Το Startup είναι μεν δημιουργία κι έμπνευση του Μπεν Κετάι, όμως ο Άνταμ Μπρόντι έχει ένα εξίσου σημαντικό μερίδιο στο γεγονός ότι αυτή η σειρά που δέχτηκε απόρριψη και παραλίγο να ακυρωθεί λίγο πριν την πρεμιέρα του πιλότου, κατάφερε να βγει στον αέρα του Crackle, ενός web exclusive δικτύου. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο δείγμα του δικτύου μετά το Art of More και αποτελεί μια σειρά κοινωνικής καταγραφής με σχετικά αναμενόμενη οπτική, η οποία παρεμβάλλεται από ατομικές ιστορίες που έχουν να πουν κάτι, περισσότερο στην ολιστική τους προσέγγιση και λιγότερο στην ξέχωρη. Ένα συμπίλημα τοπικών καταστάσεων της Φλόριντα. Αυτό είναι το Startup.

Ο ρόλος του Μπρόντι είναι αυτός ενός στελέχους σε μεγάλη εταιρεία που αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να χρηματοδοτήσει ιδέες ανθρώπων γύρω από την τεχνολογία. Ο Νικ Τάλμαν (Μπρόντι) ζει με τη γυναίκα του σε ένα σπίτι κοντά στην παραλία της Φλόριντα και εμπλέκεται σε μια ιδιάζουσα περίσταση. Ο πατέρας του που βγάζει το ψωμί του ως dealer ναρκωτικών, του δίνει ένα usb με 2 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό δεν έχει έρθει από καθαρά χέρια και φυσικά δεν προορίζεται για τέτοια. Ο Τάλμαν αποφασίζει να παίξει μια ριψοκίνδυνη ζαριά, δίνοντας το ποσό σε μια κοπέλα που έχει την ιδέα της οικονομίας του μέλλοντος. Το Gen Coin είναι ο διάδοχος του τραπεζικού συστήματος, δεν μπορεί να ελεγχθεί φορολογικά και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο από το κράτος, οπότε φαντάζει ως ένας πειρασμός για τους πλούσιους νόμιμους και παρανόμους της Φλόριντα.

startup-banner

Οι άνθρωποι που περίμεναν αυτά τα χρήματα ζητάνε εξηγήσεις και ο Τάλμαν με την Ίζι Μοράλες θα σταθούν ενώπιον του όπλου του  ηγέτη της αϊτινής μαφίας, του Ρόνι Γκέισι. Θα καταφέρουν να τον πείσουν να κυνηγήσει την εδραίωση του Gen Coin και οι 3 τους αποτελούν την ιδρυτική ομάδα της startup εταιρείας, αναζητώντας το κεφάλαιο. Αντιθετικός πόλος της τριανδρίας είναι ο αστυνομικός του FBI, ο Φιλ Ρασκ (Μάρτιν Φρίμαν) , που προσδοκούσε σε under the table εισροή χρήματος από την διακίνηση του πατέρα του Τάλμαν και έμεινε στον άσο.

Το Startup ενθηκεύει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της Φλόριντα, την αύρα του ωκεανού που γεννά την ανεμελιά των ανθρώπων για την ζωή, το κυνήγι για το χρήμα απ΄όπου κι αν προέρχεται, τις παράνομες δοσοληψίες, την διπλωματία της νύχτας και φυσικά της δίψας για κυριαρχία όπως αυτή έρχεται στην αμερικανική κοινωνία μετεξελικτικά από τον Φιτζέραλντ στον Κερουάκ, από κει στον Μπρετ Ίστον Έλις και στο σήμερα.

Εκτός του Μπρόντι, ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στον Φρίμαν που σε αντίθεση με τον Γουότσον από το Sherlock, τον Μπίλμπο του Hobbit και τον Λέστερ Νάιγκαρντ του Fargo, ενστερνίζεται ένα πιο savage lifestyle, γίνεται αυτός ο φόβος των άλλων και κάνει μια ακόμα πετυχημένη επιλογή καριέρας. Οπότε, δες το Startup και θα δεις…ότι θα κολλήσεις!

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα