Βγαίνουμε στην Ομόνοια και πανηγυρίζουμε: Το Sopranos επιστρέφει!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Βγαίνουμε στην Ομόνοια και πανηγυρίζουμε: Το Sopranos επιστρέφει!

Οι δημιουργοί της ιστορικής σειράς γυρίζουν ταινία-prequel για την αγαπημένη γκανγκστερική οικογένεια...

Μάλλον θα την δεις σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών. Σπανίως όμως, η συζήτηση για αυτή θα έχει παραπάνω διάρκεια. Άλλωστε, ίσως να μην έχεις τι ακριβώς να συζητήσεις. Δεν διακατέχεται από μεγάλα και αναπάντητα μυστήρια, δεν θα δεις σε αυτή εντυπωσιακές, καλογυρισμένες και επικές μάχες ανάμεσα σε μεσαιωνικούς στρατούς.

Τα εφέ της είναι ανύπαρκτα και οι highlights σκηνές της δεν είναι άπειρες.

Και όμως, πάρα όλα αυτά (ή ίσως και εξαιτίας όλων αυτών) είναι αναμφισβήτητο: πρόκειται για μια οριακά αξεπέραστη δημιουργία. Μόνο το Wire μπορεί να περηφανεύεται πως συγκρίνεται στα ίσια μαζί του.

Το «Sopranos» είναι μια σειρά που αποτυπώνει τη ζωή και τα προβλήματα ενός οικογενειάρχη. Την καθημερινότητά του, τη ρουτίνα του, τους καβγάδες με τη γυναίκα του, τα θέματα με τα παιδιά του, τη κρίση μέσης ηλικίας του, τους επαγγελματικούς του προβληματισμούς.

«Και τι το ενδιαφέρον έχουν όλα αυτά ώστε να μας νοιάζει να τα δούμε υπό μορφή σίριαλ;», ενδέχεται να αναρωτηθεί ο μέσος θεατής που δεν «ψήνεται» να παρακολουθεί κοινωνικά μελοδράματα. Η απάντηση είναι πολύ απλή: το κοινωνικό αυτό μελόδραμα δεν αφορά έναν όποιον κι όποιον τύπο, αλλά έναν μαφιόζο.

Βγαίνουμε στην Ομόνοια και πανηγυρίζουμε: Το Sopranos επιστρέφει!

Το έπος διάρκειας 7 σεζόν που αποτυπώνει την καθημερινότητα και τα προβλήματα ενός αρχηγού της μαφίας αποτελεί μια τομή πάνω στο είδος των μαφιόζικης μυθοπλασίας και αγαπήθηκε από όλους τους οπαδούς του είδους.

Οι άπειρες αναφορές της τόσο στο «Καζίνο» όσο και στα «Καλά Παιδιά», τις δυο ιστορικές ταινίες του Σκορτσέζε αναβάθμισαν όσο δεν πήγαινε το περιεχόμενό της και την έκαναν τοτέμ στο είδος, ενώ ο αείμνηστος Τζέιμς Γκαντολφίνι που συνέδεσε το όνομά του με το πρωταγωνιστικό ρόλο έγραψε εποχή ως Τόνι Σοπράνο.

Το φινάλε του «Sopranos», το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για άπειρους οπαδούς της σειράς και έγινε ακόμα και αντικείμενο επιστημονικής έρευας (!), άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια. Ο θάνατος του Γκαντολφίνι έκλεισε για τα καλά αυτή την φήμη: συνέχεια του «Sopranos» χωρίς αυτόν δεν νοείται.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Prequel όμως; Η είδηση πως κάτι τέτοιο είναι στα σκαριά έκανε τους οπαδούς του «Sopranos» να πανηγυρίζουν σαν τρελοί. Και δικαίως.

Βγαίνουμε στην Ομόνοια και πανηγυρίζουμε: Το Sopranos επιστρέφει!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από ιστοσελίδες του εξωτερικού ο δημιουργός της σειράς, Ντέιβιντ Τσέιζ, ετοιμάζεται να επανασυγκροτήσει το σύμπαν της οικογένειας Sopranos υπό μορφή ταινίας, η οποία θα εκτυλίσσεται τη δεκαετία του ’60 και θα έχει στο επίκεντρό της τις συγκρούσεις ανάμεσα στους Αφρο-αμερικανούς και τους Ιταλούς για την ηγεμονία των δρόμων.

Η ταινία θα λέγεται «The Many Saints of Newark» και οι ιθύνοντες της ταινίας θα είναι ίδιοι με αυτούς της σειράς.

Αν και οι κινηματογραφικές ενσαρκώσεις ιστορικών σειρών (όπως το «Sex and the City» και το «The X-Files» για παράδειγμα) δεν έχουν πετύχει ιδιαίτερα, η προσμονή παραμένει τεράστια και για να είμαστε ειλικρινείς, ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει.

Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, άλλωστε, όταν μιλάμε για το Sopranos;