netflix
Βρείτε μας στο

Το 2017 ήταν ένα έτος ανόδου για το Netflix. Εμφανίστηκαν πολλές σειρές που το έκαναν αντικείμενο συζήτησης σε παρέες και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού. Το 2018 είναι η χρονιά που θέλει να επαναλάβει και να ανεβάσει τις μετοχές του. Σίγουρα δεν θα βρίσκει κάθε χρόνο νέες σειρές τύπου Ozark ή Dark, αλλά καλύτερα να στοχεύεις στο ψηλότερο δυνατό σημείο, παρά σε πρόποδες. Μέχρι το τέλος του χρόνου έχουμε επιστροφές για όλες τις σειρές που μας κέρδισαν. Έχουμε όμως και εκείνες που έχουν τα υλικά της επιτυχίας. Έχουν μαγειρευτεί κιόλας. Τους μένει να σερβιριστούν σωστά. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για το Netflix. Αν το καταφέρει σε όλες τους, τότε θα έχει βρει τα νέα του Dark.

Maniac

Αν είσαι κανένας τρομερά ψαγμένος τύπος, τότε η λέξη Maniac θα σου λέει πράγματα. Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε μια νορβηγική σειρά του 2014. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τις φαντασιώσεις και τις ψευδαισθήσεις ενός άντρα, έγκλειστου σε ψυχιατρική κλινική. Μέσα στο μυαλό του ζει πράγματα που δεν μπορεί να καταλάβει με τίποτα από που προέρχονται ως ιδέες. Η πρώτη σεζόν που θα κυκλοφορήσει το νωρίτερο μέσα στο καλοκαίρι, θα αποτελείται από 10 επεισόδια. Φυσικά η καλύτερη πληροφορία αφορά στους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη. Cary Fukunaga, Emma Stone και Jonah Hill αποτελούν το τρίο του θανάτου. Ειδικά για την Emma είναι τεράστια πρόκληση αυτός ο ρόλος.

Lost In Space

Revival μιας κλασσικής σειράς του 1965, που αγαπήθηκε από το αμερικανικό κοινό. Στο σήμερα επιστρέφει με στοιχεία που είναι δίκοπο μαχαίρι. Στο Lost In Space παρακολουθούμε το ταξίδι μιας οικογένειας στο διάστημα με σκοπό να δημιουργήσουν μια αποικία ανθρώπων. Βρισκόμαστε στο 2050 και το διαστημικό σκάφος παρεκκλίνει της πορείας του με αποτέλεσμα να βρεθούν σε σημεία που δεν γνωρίζουν καθόλου και δεν μπορούν να οριοθετήσουν. Είναι εκεί, δεν έχουν ιδέα τι θα συναντήσουν και το όλο μοτίβο κινείται στην ενδυνάμωση των σχέσεων τους. Δηλαδή όσο sci-fi κι αν το αναμένουμε, δεν θα είναι αυτό το κεντρικό θέμα. Είναι σαν να σου λένε πως θα πας για ποτό με τη Ζήνα, αλλά τελικά έρχεται η Γαβριέλλα. Δεν ξέρω βέβαια πολλούς που θα έλεγαν όχι στη Γαβριέλλα…

Η κυκλοφορία του Lost In Space θα γίνει στις 13 Απριλίου και μένει να δούμε αν η επιλογή να κάνουν τον Dr. Smith γυναίκα θα προκαλέσει ενόχληση στους θεατές που ακούν τη νοσταλγία μέσα τους και δυσκολεύονται στις αλλαγές.

The Ballad of Buster Scruggs

Στην πρώτη τους δουλειά ως σεναριογράφοι και σκηνοθέτες στην τηλεόραση, οι Αδερφοί Coen κάνουν την παλιά τους τέχνη κόσκινο, μα αρκετά διανθισμένη με νέες ιδέες τους. Το Ballad of Buster Scruggs είναι μια ανθολογία επεισοδίων με επίκεντρο τον κόσμο του γουέστερν και θα έχει ντοκιμαντερίστικη μορφή. Όλες οι γνωστές αφηγηματικές τεχνικές του far west θα παρελάσουν από την κάμερα τους.

Από τις μέχρι τώρα γνωστές λεπτομέρειες που μας έχει δώσει το Netflix, ξέρουμε ότι τα γυρίσματα γίνονται στη Νεμπράσκα και το Νέο Μεξικό, μέρη όπου έκαναν και το No Country For Old Men.

Επίσης, αναζητούν και αξιοπερίεργους κατοίκους της Νεμπράσκα για τις ιστορίες τους. Όσον αφορά στο κεντρικό καστ, σίγουρα ονόματα είναι αυτά των James Franco, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Zoe Kazan και ο Tim Blake Nelson στο ρόλο του κεντρικού ήρωα Buster Scruggs. Ούτε γι΄αυτό υπάρχει ημερομηνία κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει επίσης πως θα αργήσει λίγο ακόμα.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

The Rain

Το Netflix κάνει ένα τεράστιο άνοιγμα στην μη αμερικάνικη μυθοπλασία. Η επιτυχία του Dark το οδηγεί σε αυτή την επιλογή. Και πάει σε μια τηλεοπτική κουλτούρα πολύ κοντινή στη γερμανική. Εκτός από το Maniac που είναι νορβηγικό, το The Rain προέρχεται από τη Δανία. Απλώς εδώ δεν πρόκειται για διασκευή. Αλλά για προβολή της αυθεντικής σειράς.

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο, ένας ιός έχει αφανίσει την ανθρωπότητα. Όχι σε απόλυτο βαθμό. Κάποιοι έχουν επιβιώσει. Το ταξίδι δύο αδερφών για να γλυτώσουν από τον ιό τα φέρνει στο επίκεντρο της ιστορίας. Όλοι μιλούν για ένα groundbreaking σκανδιναβικό νουάρ που συνδυάζεται με το teen στοιχείο. Ή που θα κάνει τη ζημιά του Dark ή που θα ξενερώσει τους πάντες. Μέση λύση δεν διαφαίνεται.

Το Rain είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουνίου από το Netflix που θέλει να εκμεταλλευτεί το γεγονός της απουσίας του Game of Thrones.