Things
Βρείτε μας στο

Αν υπάρχουν δύο τομείς που δεν θα βιώσουν ποτέ κρίση, τότε είναι το ποδόσφαιρο και το σινεμά-τηλεόραση. Όχι εδώ. Στο εξωτερικό. Εκεί όπου τα πράγματα έχουν πάει σε ένα δυσθεώρητο επίπεδο. Το μάρκετινγκ διανύει την καλύτερη του εποχή, χωρίς καν να γνωρίζουμε αν έχει αγγίξει κορυφή. Αν κρίνουμε πάντως από τα ποσά που διακινούνται σε αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος, τότε ίσως να έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Ο λόγος που τα λέμε όλα αυτά είναι η είδηση για τις νέες μισθολογικές συνθήκες στο καστ της σειράς Stranger Things. Μιας σειράς που έχει επαναφέρει όλη την κουλτούρα των 80’s, την έχει προσαρμόσει στο σήμερα και έχει ανεβάσει κατακόρυφα το στάτους του Netflix. Το μετέτρεψε σε ένα μέσο όπου κάθε δημιουργός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να δείξει τη δουλειά του.

Οι πρώτες δύο σεζόν έγιναν αντικείμενο συζήτησης. Το μέγεθος της απήχησης άγγιξε όρια Game of Thrones. Ειδικά η δεύτερη σεζόν που κυκλοφόρησε κοντά στο Halloween και ερχόταν ως συνέχεια της δυναμικής της πρώτης σεζόν. Όλο αυτό προφανώς και δεν θα έμενε ανεκμετάλλευτο για τους ηθοποιούς της σειράς. Και για τους έμπειρους, αλλά και για εκείνους που μέσα από το Stranger Things συστήθηκαν στο κοινό. Και μιλάμε σαφώς για την 5αδα των παιδιών που στη δεύτερη σεζόν πλαισιώθηκε από ένα ακόμα κορίτσι.

Τα 4 αγόρια (Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Noah Schnapp) έκλεισαν ένα σούπερ ντιλ για την 3η σεζόν. Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, θα παίρνουν 250 χιλιάδες δολάρια για κάθε επεισόδιο του Stranger Things. Κι αν σκεφτούμε ότι συνήθως μιλάμε για 8 ή 9 επεισόδια, αυτό σημαίνει ότι από του χρόνου θα έχουν ακόμα 2.2 εκατομμύρια να γεμίζουν τους λογαριασμούς τους.

Τα λεφτά που παίρνουν τα παιδιά του Stranger Things είναι εξωπραγματικά

Κι αφού ισχύει αυτό στους πολύ νέους του επαγγέλματος, δεν θα μπορούσε να μην ισχύει κάτι ακόμα καλύτερο για τους παλιούς της υπόθεσης.

Η Winona Ryder ανανέωσε και αναζωογόνησε την καριέρα της μέσα από το Stranger Things. Ξαφνικά τα γκρίζα σύννεφα γύρω από την κλεπτομανία της εξαφανίστηκαν και άρχισαν όλοι να μιλάνε για το πόσο καλή ηθοποιός είναι. Και πόσο καλύτερη θα μπορούσε να γίνει. Ο David Harbour, ένας sidekick ηθοποιός μέχρι να εμφανιστεί η σειρά, αύξησε τις μετοχές του στο χρηματιστήριο του Χόλιγουντ, διεκδικώντας περισσότερους ρόλους, αλλά και αποτελώντας την επιλογή του Tide για την διαφήμιση στο Super Bowl. Κι αυτό σημαίνει πολλά λεφτά.

Οι δυο τους λοιπόν θα αμειφθούν με 350.000 δολάρια για την 3η σεζόν, μπαίνοντας στην δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς της τηλεόρασης ανά επεισόδιο. Στην τρίτη μισθολογική κλίμακα βρίσκονται οι έφηβοι της σειράς, η Natalia Dyer, ο Charlie Heaton και ο Joe Keery με 150.000 δολάρια.

Κάποια λείπει όμως. Α, ναι. Η Millie Bobby Brown είναι μια κατηγορία μόνη της. Ακριβής πληροφορία για τη συμφωνία της δεν υπάρχει, αλλά λέγεται ότι θα βρεθεί ανάμεσα στα 4 αγόρια και τους δύο μεγάλους. Ήτοι σημαίνει 300.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Τα λεφτά που παίρνουν τα παιδιά του Stranger Things είναι εξωπραγματικά

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι το τεράστιο τηλεοπτικό άνοιγμα σε όλες τις αγορές του κόσμου δίνει την ευκαιρία σε σειρές δικτύων βεληνεκούς Netflix να στέκονται σε άλλο επίπεδο. Υπέρογκα έσοδα, άρα μεγαλύτερες απαιτήσεις για μισθούς. Κι όσο αυξάνονται τα πρώτα, τόσο θα αυξάνονται τα δεύτερα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η 14χρονη Brown, εκτός από αυτό το συμβόλαιο, έχει υπογράψει τουλάχιστον 3 ακόμα συμβόλαια με γνωστά brands για να τα διαφημίζει. Οι συνολικές της απολαβές από κει μπορεί να φτάσουν ως και τα 15 εκατομμύρια!