Ghoul: Το Netflix φέρνει horror σειρά από χώρα που δεν τη φαντάζεσαι
Βρείτε μας στο

Η ευρωπαϊκή και αμερικανίζουσα λογική γύρω από το σινεμά και την τηλεόραση θα μας δυσκόλευε πολύ να δούμε μια σειρά από την Ινδία. Εξάλλου, με το Bollywood δεν υπάρχει σημείο επαφής. Μια εποχή πριν από 3-4 καλοκαίρια έβαζε ο ΑΝΤ1 κάθε Σάββατο βράδυ ταινία του Bollywood και η τηλεόραση έκλεινε στο άψε σβήσε. Το Netflix όμως μας έμαθε να μη βάζουμε στεγανά, να είμαστε περισσότερο ανοιχτοί σε πράγματα και να περιμένουμε το απροσδόκητο. H νέα του σειρά που θα κυκλοφορήσει τέλη Αυγούστου, το Ghoul, είναι ακριβώς αυτό. Το μη αναμενόμενο.

Την Παρασκευή που μας πέρασε το Netflix κυκλοφόρησε την πρώτη του ινδική σειρά, το Sacred Games. Αυτό ήταν το αναπάντεχο νούμερο 1. Κλασική σειρά που διαδραματίζεται στην Ινδία, με όλα τα συμπαρομαρτούντα της. Το Ghoul από την άλλη είναι κάτι που τουλάχιστον στην δυτική πλευρά του πλανήτη δεν το έχουμε συνηθίσει. Horror σειρά από την Ινδία. Θα μπορούσε να είναι κάποιου είδους ανέκδοτο. Σα να λέμε Ιρλανδός μπασκετμπολίστας.

Κι όμως το Netflix μαζί με άλλες τρεις εταιρείες παραγωγής το πέτυχαν κι αυτό. Με τον Τζέισον Μπλαμ, παραγωγό του Sharp Objects, να είναι επικεφαλής και του Ghoul, βλέπουμε μια πολύ έξυπνη κίνηση. Άντληση περιεχομένου από τις δοξασίες Μουσουλμάνων της Μέσης Ανατολής που οδηγεί σε ένα πολλά υποσχόμενο horror.

Το Ghoul είναι όνομα ενός δαίμονα. Αν θυμάσαι, Ρας αλ Γκουλ λέγεται ένας προαιώνιος κακός στο Gotham. Γενικώς είναι ένας προσδιορισμός που στη Μέση Ανατολή και την Ινδία τον αποδίδουν σε κάθε τι δαιμονικό. Το ίδιο ισχύει και για τους Ινδούς Μουσουλμάνους.

Αυτός ο δαίμονας κάνει την εμφάνιση του στη μίνι σειρά. Εκεί όπου μια γυναίκα στρατιωτικός βοηθάει στη σύλληψη του πατέρα της και ακούει επαινετικά λόγια. Αυτή η αφοσίωση της έχει ως αποτέλεσμα να την βάλουν επικεφαλής στην ανάκριση του Αλί Σαΐντ Αλ Γιακούμπ. Από την πρώτη στιγμή που κάθεται ενώπιον της για να τον ανακρίνει, ο Γιακούμπ δεν μιλάει. Παραμιλάει. Ψελλίζει λόγια που μόνο γνώστες νεκρών γλωσσών γνωρίζουν. Έναν τέτοιο φέρνουν για να τους μεταφράσει και τη στιγμή που φτάνει στη λέξη-κλειδί, τότε εκδηλώνεται ο δαίμονας.

Ο Ghoul θρέφεται από τις ενοχές των άλλων. Αυτές τις ενοχές φέρνει στο φως και σύρει στην παράνοια τα θύματα του μέχρι που τα καταβροχθίζει. Ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα ξεκληρίζεται και μένει μόνο η στρατιωτικός για να αντιμετωπίσει το τέρας.

Στο trailer βλέπουμε αρκετά χαρακτηριστικά που μας ωθούν να μιλήσουμε για ένα απρόσμενα καλό horror και το γεγονός πως έχει μόλις 3 επεισόδια δένει ακόμα περισσότερο το γλυκό.

24 Αυγούστου είναι η ημέρα κυκλοφορίας και το Netflix θέλει να εγκαθιδρύσει νέους κανόνες στον τομέα των σειρών. Όχι μόνο γιατί ποντάρει πολλά στην Ινδία, μια αχανή αγορά, αλλά γιατί θα προβάλει τη σειρά σε 190 χώρες ταυτόχρονα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;