Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;
Βρείτε μας στο

Το να είσαι μέλος μιας ταινίας που έχει τρομερά θετική ανταπόκριση και προτείνεται για βραβεία έχει τα καλά του και τα κακά του. Το εξής ένα. Σου δημιουργεί προσδοκίες, σε βάζει στη διαδικασία να φανταστείς τη βράβευση κι όταν τα πράγματα δεν πάνε κατ΄ευχήν απλώς αναρωτιέσαι. Σίγουρα σε μια κατηγορία που υπάρχουν πολλές καλές ταινίες, το αντιλαμβάνεσαι. Αλλά τι συμβαίνει όταν ο ανταγωνισμός είναι αντικειμενικά κατώτερος σου; Τι συμβαίνει όταν είσαι η καλύτερη ταινία βάσει βαθμολογίας των θεατών εδώ και μια 20ετία, αλλά αυτό δεν πιστοποιείται με τίποτα; Για το Shawshank Redemption και τις υπόλοιπες ταινίες που βρέθηκαν υποψήφιες χωρίς να ευτυχήσουν ο λόγος.

Εκείνες οι ταινίες που πήγαν ως φαβορί στη βραδιά των Oscar και έμειναν με τα καλά λόγια και τίποτα περισσότερο. Στη φετινή διοργάνωση είναι αρκετά πιθανό μια από τις 4-5 καλύτερες ταινίες να φύγει με άδεια χέρια. Θα είναι το Lady Bird; Το Call Me By Your Name; Το Darkest Hour; Μέχρι την αποκλειστική μετάδοση της 90ης Τελετής Απονομής των Oscar από την Cosmote TV, σου υπενθυμίζουμε τις ιστορικές αδικίες που έχουμε δει.

Shawshank Redemption

Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;

Ποιος να το περίμενε αυτό; Οκ, κάποιος θα σκεφτεί ότι μιλάμε για μια ταινία που αναγνωρίστηκε πολύ μετά την κυκλοφορία της. Ότι πέρασαν χρόνια μέχρι να καταλάβουν όλοι ότι είναι η καλύτερη όλων των εποχών. Λάθος. Γιατί το Shawshank Redemption δεν έμεινε άδειο από υποψηφιότητες. Πήρε. Και μπόλικες μάλιστα. 7 στο σύνολο. Αλλά όσο είδαμε εμείς Oscar στα χέρια μας, τόσο είδαν και οι άνθρωποι του Shawshank. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι εμείς είμαστε καλύτεροι από το Shawshank, γιατί εμείς δεν ηττηθήκαμε πουθενά.

True Grit

Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;

Εδώ μιλάμε για έγκλημα ολκής. Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις το γεγονός ότι το True Grit είχε 10 ολόκληρες υποψηφιότητες και δεν κέρδισε σε καμία; Το 0/10 είναι πραγματικά αρνητικό ρεκόρ στα Oscar. Και ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Ότι δεν ηττήθηκε για παράδειγμα από το Inception ή το Black Swan στις μεγάλες κατηγορίες. Ούτε από το Toy Story 3. Ή έστω το 127 Ώρες του Franco. Ηττήθηκε από το King’s Speech σε 3 από τις 10 κατηγορίες.

Taxi Driver

Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Από τη μία έχεις Robert De Niro. Από την άλλη την Jodie Foster. Και στη μέση τον Scorcese, έστω και εξ ημισείας. Συνολικά σε 4 κατηγορίες διεκδικούσε την κατάκτηση το Taxi Driver. Συνολικά σε 4 κατηγορίες έχασε πανηγυρικά το Taxi Driver.

Memento

Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;

Δύο υποψηφιότητες είχε να διαχειριστεί το Memento στην απονομή του 2002. Η μία ήταν με τον πάντοτε φαβορί Christopher Nolan για το πρωτότυπο σενάριο. Κεραμίδα μας ήρθε όταν το βραβείο δόθηκε στο Gosford Park, μια ταινία που δεν ξέρω καν αν βρίσκεται στις 100 καλύτερες του σινεμά. Ο Nolan θα την πατήσει ξανά με το Dunkirk, το οποίο δύσκολα θα πάρει το βραβείο για Καλύτερη Ταινία.

American History X

Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;

Το American History X είναι μια ειδική περίπτωση. Γιατί ούτως ή άλλως είχε μειωμένες πιθανότητες. Εξάλλου πήγε με μία υποψηφιότητα. Αυτή του Edward Norton. Αλλά δεν ήταν λειψή υποψηφιότητα. Πήγαινε ως φαβορί με ανταγωνιστή τον Tom Hanks για τον Στρατιώτη Ryan. Την προσπέραση όμως την έκανε σε όλους ο Roberto Benini. Νικητής από ξενόγλωσση ταινία, το La Vita E Bella, και να σου τα αναφιλητά για τον Edward. Από τότε τον πήρε η κάτω βόλτα.

The Wolf of Wall Street

Είναι δυνατόν να μην έχει πάρει Oscar το Shawshank Redemption;

Η τελευταία φορά που ο DiCaprio έγινε περίγελος των social media. Υποψήφιος μάλιστα με διπλό ρόλο. Ως ηθοποιός και ως παραγωγός, μαζί με τον Scorcese. Που κι αυτός με τη σειρά του είχε θέση στην κατηγορία της σκηνοθεσίας. Βάλε μια τέταρτη κατηγορία με τον Jonah Hill στο Β΄Αντρικό, βάλε και το προσαρμοσμένο σενάριο από τον Terence Winter και απλώς μένεις να αναρωτιέσαι πώς αυτή η ταινία δεν σταύρωσε νίκη…

* Η φετινή απονομή των Oscar θα μεταδοθεί στις 4 Μαρτίου από τα κανάλια της COSMOTE TV. Μέχρι τότε μπορείς να παρακολουθείς το αποκλειστικό κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS HD, όπου θα βρεις 85 οσκαρικές ταινίες που ξεχώρισαν και έλαβαν υποψηφιότητα ή κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.