Η Βελανιδιά είναι το μέρος για το καλύτερο πεϊνιρλί που έχεις φάει
Βρείτε μας στο

Όποιος βρει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα μην την κρατήσει για τον εαυτό του.

Εδώ στο Μenshouse πάντως μάλλον για την επιλογή Νο2 πάμε. Γι΄αυτό η αναλογία άρθρων για φαγητά και ασκήσεις γυμναστικής είναι σαν την καλλιτεχνική παιδεία του Μένιου Φουρθιώτη. Ανυπαρκτότατη. Φαγητά θα βρεις σε αφθονία. Αν δηλαδή κάθε θέμα που γράφαμε για φαγητό έπαιρνε απτή μορφή θα είχαμε να ταΐσουμε όλο τον πλανήτη για μια βδομάδα. Τούτο το κείμενο είναι μακέτο είναι άλλη μια τέτοια περίπτωση. Σε θέση οδηγού τώρα είναι η θρυλική Βελανιδιά.

Λέω το θρυλική λες και την ήξερα κι από προχθές. Αλλά για να μην σας κοροϊδεύω την έμαθα μόλις χθες. Δεν χρειάζεται όμως να υπάρχει πάντα η δική μου μαρτυρία ως πειστήριο.

Ο κολλητός μου που τα χει φάει τα βόρεια προάστια με το κουτάλι, ιδίως στην παιδική του ηλικία. Μάλιστα, μου είπε ότι ένας άλλος φίλος της παρέας έκανε κοπάνα στα 16 του για να πάει να φάει στη Βελανιδιά. Άρα μιλάμε για κρυμμένο θησαυρό αν δεν τα πλησιάζεις τα βόρεια με ιδιαίτερη ευκολία.

Η Βελανιδιά είναι το μέρος για το καλύτερο πεϊνιρλί που έχεις φάει

Έτυχε να με βγάλει ο δρόμος στο Χαλάνδρι με τον φίλο και γύρω στις 5 το πρωί, αφού έχουμε φάει δύο σουβλάκια, γυρίζει και μου λέει: «Πάμε να φάμε;». Με πολλή δυσκολία του απάντησα θετικά μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Όχι με ναι. Με εννοείται. «Θα πάμε στην Βελανιδιά να φας το καλύτερο πεϊνιρλί της ζωής σου».

Παρένθεση. Σε αυτή την φράση υπάρχει κάτι οξύμωρο. Γιατί είμαι της από καιρό κατατεθειμένης άποψης που μπορείς να διαβάσεις εδώ. Το πενιρλί μπορεί να έχει μια αρχοντική όψη, αλλά είναι απατεωνίσκος. Το 60% αποτελείται από σκέτο ψωμί. Όχι στη Βελανιδιά. Με κάποιο τρόπο κατάφεραν να δώσουν στον κύριο Λι μια αξιοπρόσεκτη και αξιοφάγωτη υπόσταση.

Θα μπορούσε να στα γράψει καλύτερα ο φίλος που πήρε αυτό με γέμιση κιμά, που λίγωνε το στόμα. Γιατί εκτός από το πενιρλί, θα βρεις πολύ «άρρωστα» και kinky πράγματα στη Βελανιδιά.

Όπως οι σαντουιτσάρες της φώτο. Ή η μπουγάτσα.

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

Η Βελανιδιά είναι το μέρος για το καλύτερο πεϊνιρλί που έχεις φάει

Η Βελανιδιά είναι το μέρος για το καλύτερο πεϊνιρλί που έχεις φάει

Τόσο που θα θες να τους κάνεις έρωτα. Όπως τη σφολιάτα γεμιστή με μπέικον και τρία τυριά. Ή ένα ρολό με λουκάνικα που έχουν. Γενικά τα προϊόντα στη Βελανιδιά είναι λες και ο εμπνευστής τους κάνει κάθε μέρα μια βουτιά στον εγκέφαλο των φαγάδων, συλλέγει δεδομένα και μετά δημιουργεί.

Αν λοιπόν σε βγάλει ο δρόμος προς Χαλάνδρι ή Μαρούσι, μην το σκεφτείς. Βουρ στη Βελανιδιά!

Info

Πεντέλης 3, Μαρούσι