brunch
Βρείτε μας στο

Είναι τώρα μια 7ετία που βρίσκομαι στο ενήλικο στάδιο της συνείδησης και της διαρκούς απόκτησης εμπειριών και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πως αρχίζει να δημιουργείται μια μόδα σε κάποια πράγματα. Στα ρούχα και το στυλ γενικά μπορώ να το διανοηθώ. Στα γούστα και τις συνήθειες όχι. Εδώ και αρκετό καιρό με ταλανίζει το γιατί όλα τα μαγαζιά της Αθήνας θέλουν να σε προσελκύσουν με το brunch τους.

Από πότε έγινε το ενδιάμεσο μεσημεριανού και πρωινού το νέο βράδυ; Από πότε ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στη 1 το μεσημέρι και να ψάχνει για φαγητό που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο; Γιατί απ΄όλες τις μόδες του εξωτερικού φέραμε αυτή αντί να φέρουμε το cronut για παράδειγμα; Ερωτήματα βασανιστικά, με το τρίτο να είναι εντελώς άσχετο, αλλά να βρήκα την ευκαιρία να το θέσω. Ως τροφή για σκέψη. Αλλά ας μην απομακρύνομαι. Το θέμα μας είναι το brunch.

Τελευταία φορά που είδα ανάρτηση μαγαζιού στην fb page του και δεν περιελάμβανε αυτή τη λέξη ή πιάτο αυτού του μενού ήταν πριν το καλοκαίρι. Και εγώ ακολουθώ μόνο μαγαζιά για ποτό και φαγητό στο Facebook. Δεν είμαι για τίποτα άλλο. Το brunch έχει τη φάση του. Όχι όμως σε τέτοια έκταση. Όχι σε τόσο εύρος. Το μόνο που μένει είναι να δω και την ταβέρνα του κυρ Λευτέρη στη γωνία να μου μιλάει για σιουφιχτά μακαρόνια με μυζήθρα που φέρνει μαζί με γκότζι μπέρι και σταφύλι.

Είναι το brunch το νέο frozen yogurt; Γιατί το έχουν ακόμα και ταβέρνες;

Το frozen yogurt πριν μια πενταετία που είχε γίνει hit, δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση. Άλλες εποχές θα μου πείτε. Και πάλι. Αναμφίβολα κάθε μαγαζί θέλει να πιάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μάζα κοινού. Γι΄αυτό πλέον δεν υπάρχουν τα αυθεντικά μπαράκια. Είναι όλα τουρλουμπούκι. Φτιάχνουν και καφέ, και σαλάτες, και κρύα πιάτα, και μπέργκερ, και «ψαγμένα cocktail» και ποτά. Τώρα και brunch. Μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά νομίζω παιδιά ότι μπορείτε να ζήσετε και χωρίς να φτιάχνετε pancakes με αβοκάντο (τι παίζει με αυτό το πράσινο σίχαμα;) και λάδι τρούφας. Όχι για κανέναν άλλο λόγο. Μόνο και μόνο γιατί…ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ. Δε γίνεται να βλέπεις στην περιγραφή του μαγαζιού ότι μπορείς να το επισκεφτείς όλες τις ώρες της μέρας. Είναι πολύ λίγα τα μαγαζιά που έχουν το μπάτζετ να διαθέτουν άτομα που να ξέρουν να σου κάνουν καλό καφέ, brunch, μεσημεριανό, cocktails και ποτά.

Ακόμα πιο λίγα είναι τα μαγαζιά που ψάχνονται και προσφέρουν κάτι το διαφορετικό. Από αυγά ποσέ και pancakes θα βρεις παντού. Τοπικά εδέσματα που τα τρώνε σε περιοχές της Ελλάδας όπου το μεσημεριανό τους είναι το αθηναϊκό brunch, που να είναι καλομαγειρεμένα και να αναδεικνύουν τα υλικά, απ΄αυτά δεν βρίσκεις εύκολα.