Ο σπουδαίος Ίαν Τσόρτσιλ έρχεται στο AthensCon! (Pics)
Βρείτε μας στο
Βιβλίο

Ο σπουδαίος Ίαν Τσόρτσιλ έρχεται στο AthensCon! (Pics)

Ένας από τους πιο γνωστούς σκιτσογράφους στο χώρο των superhero- και όχι μόνο- κομιξ, ο Βρετανός Ίαν Τσόρτσιλ, έρχεται στην απόλυτη γιορτή της ποπ κουλτούρας: το AthensCon!

Ο Ίαν Τσόρτσιλ- που θ’ απολαύσουμε από κοντά στο AthensCon– είναι Βρετανός σκιτσογράφος, γνωστός για την καλλιτεχνική του δουλειά στην αμερικανική βιομηχανία κόμικς.

Στις πρώτες συνεργασίες του Τσόρτσιλ συμπεριλαμβάνονται τίτλοι όπως το Supergirl, το Uncanny X-Men και το limited series Deadpool: Sins of the Past, θα έχει μια μακρά παραμονή στον τίτλο του Cable, το οποίο τον κέρδισε τους φανς. Αργότερα με τον Τζεφ Λεμπ θα συνεργαστεί για την παραγωγή του Coven και του Lionheart για την Awesome Comics.

Το 2009 ο Τσόρτσιλ σχεδίασε το “Code Red” στον τίτλο του Hulk, το οποίο εισήγαγε τον χαρακτήρα της Red She-Hulk. Τον Δεκέμβριο του 2010, θα δημιουργήσει τον δικό του τίτλο “Marineman” το όποιο απέσπασε καλές κριτικές και του εξασφάλισε μια θέση στους προτεινόμενους για βραβείο Eisner ως μια από τις καλύτερες νέες σειρές του 2010.

Ο δεύτερος τόμος του Marineman ξεκίνησε μέσω του Comics Image το 2013. Αργότερα ο πρώτος τόμος δημοσιεύθηκε σε μορφή hardback στα γαλλικά.

Το 2012 ο Τσόρτσιλ ήταν ο καλλιτέχνης στην σειρά The Ravagers για την DC και επίσης καθοδήγησε στην δημιουργία του τίτλου “No Place Like Home”. Tο 2014, συνεργάζεται με τον Jonathan Ross στον τίτλο Revenge για την Image comics.

Αυτή τη στιγμή δουλεύει σε τίτλους της DC όπως το Superman, Teen Titans κ.α