Διαγωνισμός Pisa: Εσύ μπορείς να απαντήσεις σωστά στις ερωτήσεις που «πάτωσαν» οι Έλληνες μαθητές;
Βρείτε μας στο

Aπογοητητευτηκά για μία ακόμα χρονιά ήταν τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον  διαγωνισμό PISA ή αλλιώς Σύστημα Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα, δείχνοντας ξανά τις ελλείψεις που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα («ελληνική PISA») για συνολικά 12.000 μαθητές και μαθήτριες δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γ’ τάξης του Γυμνασίου, στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Περισσότερα από 630 σχολεία σε όλη τη χώρα μετείχαν στη διαδικασία. «Σκοπός είναι να αποτυπωθεί ο βαθμός αφομοίωσης της εκπαιδευτικής ύλης, αλλά και ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους και κυρίως της κριτικής σκέψης τους», είχε δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όμως για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπήρξε Βατερλώ στα αποτελέσματα του ελληνικού διαγωνισμού.

Εσύ πώς θα πήγαινες όμως αν είχες να αντιμετωπίσεις τις ίδιες ερωτήσεις που έχουν πέσει στην ελληνική PISA τα τελευταία χρόνια; Θα αρίστευες εκεί που τα παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού και της Γ’ Γυμνασίου απέτυχαν;

Το κουίζ που ακολουθεί θα δώσει τις απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα καθώς περιέχει ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίστηκαν οι μαθητές στα μαθηματικά:

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά