Διαγωνισμός Pisa: Έχεις τις γνώσεις να απαντήσεις 10 ερωτήσεις του τεστ που μόνο 1% των Ελλήνων μπορεί;
Βρείτε μας στο

Τα αποτελέσματα των Ελλήνων μαθητών στον τελευταίο διαγωνισμό PISA ήταν απογοητευτικά κρούοντας τον κώδωνα στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας. Οι επιδόσεις των μαθητών για τον διαγωνισμό που έγινε το 2022 είναι οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας. Το ακόμα πιο απογοητευτικό είναι ότι οι μαθητές από την Ελλάδα «πάτωσαν» και στις τρεις κρίσιμες δεξιότητες που εξετάζει ο διαγωνισμός: την κατανόηση κειμένου, τα μαθηματικά και τις φυσικές επιστήμες.

Θυμίζουμε ότι το Διεθνές Πρόγραμμα PISA για την Αξιολόγηση των Μαθητών (Programme for International Student Assessment) είναι μία Εκπαιδευτική Έρευνα που διεξάγεται κάθε τρία χρόνια (από το 2000 έως σήμερα) και που υλοποιείται από διεθνή ερευνητικά ιδρύματα (PISA Consortium) υπό την οργάνωση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) και τη συνεργασία των συμμετεχουσών στην Έρευνα χωρών.

Κύριος στόχος του Προγράμματος PISA είναι η αξιολόγηση του εύρους των γνώσεων και των δεξιοτήτων των μαθητών που βρίσκονται στο τέλος της Υποχρεωτικής τους Εκπαίδευσης, βάσει των οποίων διαμορφώνεται, σε σημαντικό βαθμό, η ουσιαστική και ισότιμη συμμετοχή τους στις σύγχρονα δομημένες κοινωνίες.

Πώς θα τα πήγαινες όμως εσύ αγαπημένε αναγνώστη στις ερωτήσεις που κρίθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές της τρίτης γυμνασίου στον διαγωνισμό της PISA; Το Menshouse ετοίμασε ένα κουίζ με ερωτήσεις που διαγωνίστηκαν μαθητές στον διεθνή διαγωνισμό στο μάθημα των μαθηματικών.

Μπορείς να απαντήσεις σωστά και στις 10 ερωτήσεις; Θα αρίστευες ή θα έπιανες πάτο στον διαγωνισμό της PISA; 

Loading…

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη