Πτήση στο ησυχαστήριο των 26 εκατ.: Τα πρώτα πλάνα απ' το ελληνικό νησί που αγοράζει ο Μπιλ Γκέιτς στο απέραντο τιρκουάζ (Vid)
Βρείτε μας στο

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από τους Πεταλιούς Ευβοίας , το νησί που θέλει να αγοράσει ο Μπιλ Γκέιτς  έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να βρίσκεται συνέχεια στο απέραντο τιρκουάζ. Λίγα λόγια για τους Πεταλιούς:

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος.

Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ Πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού. Η ομάδα Drone Haanity που συνεργάΖεται με το menshouse.gr έκανε μια πτήση πάνω από το νησί όνειρο. Απολαύστε την…