O ανέγγιχτος παράδεισος με την σκοτεινή λίμνη: Το νησί που ούτε οι Έλληνες ξέρουν είναι ο απόλυτος προορισμός τον Αύγουστο (Vid)
Βρείτε μας στο

Μια ζωή δε φτάνει για να δεις όλα τα νησιά της Ελλάδας, εκτός κι αν έχεις γεμάτη τσέπη από τα γεννοφάσκια σου, οπότε κάνεις κάθε καλοκαίρι 3 μήνες διακοπές και παίρνεις σβάρνα με το σκάφος όλες τις παραλίες. Εδώ με ένα νησί και θες δύο επισκέψεις για να το δεις καλά.

Για την πλειοψηφία, εμάς κι εσάς, για τους πολλούς, ακόμα κι αν σε ένα εύρος 60 ετών βλέπαμε όλα τα νησιά της χώρας, δε θα μπορούσαμε σίγουρα να δούμε σε μια γύρα όλες τις παραλίες.

Ας πάρουμε για καθόλου τυχαίο παράδειγμα τη Σκιάθο. Έχουμε πάει κάποιοι εξ ημών 2-3 φορές. Κι όμως έχουμε μείνει στις πολύ basic παραλίες. Δεν είχαμε ποτέ τη σκέψη να πάμε στον Τσουγκριά, αυτή τη μικρή νησία που μοιάζει με γλώσσα και είναι απέναντι από το λιμάνι.

Γιατί αν πηγαίναμε, τώρα θα είχαμε να το λέμε πως περπατήσαμε και κολυμπήσαμε στα πιο ιδιαίτερα νερά και στις πιο μοναδικές παραλίες της χώρας. Όσο κι αν μοιάζει πολύ τραβηγμένο αυτό.

Για καλή μας τύχη, η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το Menshouse.gr μας δίνει τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε νοητά σε υπέροχες παραλίες με τιρκουάζ νερά, που κατακλύζουν το μάτι μας με εικόνες πρωτοφανούς ομορφιάς και ο Τσουγκριάς είναι μια τέτοια περίπτωση.

Το εν λόγω νησάκι, ο μύθος θέλει να το είχαν βάλει στο μάτι οι Beatles στα τέλη των 60s, όταν επισκέφτηκαν τη Σκιάθο. Ευτυχώς, δεν τους τον πούλησε κανείς και είναι προσβάσιμος προς όλους και άθικτος από νεωτερισμούς όπως beach bar ή ξαπλώστρες.

Όλα είναι όσο πιο φυσικά γίνεται σε αυτό το νησί.

Το νησί καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, από πεύκα κυρίως, και είναι ακριβώς όπως οι Σποράδες: τροπικό, εξωτικό, βγαλμένο από άλλο σημείο του πλανήτη.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Οι παραλίες και το ξωκλήσι των Αγίων Φλώρου και Λαύρου ξεχωρίζουν στο νησάκι που στα μέσα του 20ου αιώνα ανήκε στον εφοπλιστή Θωμά Επιφανειάδη, ο οποίος ανέθεσε στον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Βογιατζή την κατασκευή του ξωκλησιού, που οι ψαράδες αποκαλούν εκκλησία του γκρεμνού, λόγω του σημείου που βρίσκεται.

Στον Τσουγκριά υπάρχουν στα βορειοδυτικά δύο παραλίες προσβάσιμες με καραβάκι, αυτή του Αγίου Φλώρου και ο Λαλαριάς. Στα βόρεια υπάρχουν τα Κεφαλάκια, ανατολικά ο Στίφτης και η Άλιαστος, ενώ στα νότια συναντά κανείς την Ασκηταριό ή Κακόβραχο και την Αμυγδαλιά. Ακόμα δηλαδή και σε μια μικρή νησίδα, υπάρχουν 6 παραλίες που έχουν ολόλευκή άμμο και πεντακάθαρα, πρασινογάλανα νερά.

Δείτε το κατατοπιστικότατο βίντεο των Drone Haanity.