Στα 90 λεπτά από την Αθήνα: Ο πριβέ, εξωτικός παράδεισος για εκείνους τους λίγους που δε φοβούνται το «Τέρας» (Vid)
Βρείτε μας στο

Είναι από εκείνα τα μέρη που η συντριπτική πλειονότητα (ημών συμπεριλαμβανομένων…) αγνοεί την υπέροχη ύπαρξή του και αν δει φωτογραφίες του θα νομίζει ότι βρίσκεται κάπου στις Μαλδίβες ή σε κάποιο άλλο εξωτικό μέρος.

Ωστόσο, η Ελλάδα- ιδίως το καλοκαίρι- «βρίθει» από εκπληκτικές περιοχές που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε και να μείνουμε… αιωνίως με το στόμα ανοιχτό.

Μία εξ αυτών είναι η παραλία Μικρή Αλκυόνη, κοντά στα Στραβά Κορινθίας. Η πρόσβαση δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον τουριστικό κόσμο, όμως, πιστέψτε μας, αξίζει πέρα για πέρα τον κόπο.

Υπάρχει, βέβαια, ένας αστερίσκος: το μέρος κρύβει μία «σκοτεινή» ιστορία, η οποία ίσως αποτρέψει μερικούς από το να το επισκεφτούν.

Η Ομάδα Drone Haanity που συνεργάζεται με το Menshouse.gr γράφει σχετικά στο αδιανόητης ομορφιάς βίντεο που ανήρτησε στο κανάλι της στο YouTube:

«Είναι ένας τόπος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καθώς έχει τιρκουάζ, πεντακαθαρά νερά και σκεπάζεται από ένα καταπράσινο, πυκνό πευκοδάςσος. Το τοπίο είναι ειδυλλιακό, όμως το μέρος στοιχειώνεται από δύο σκοτεινά στοιχεία: 

Κατά πρώτον βρίσκεται πολύ κοντά στο «λημέρι» των Καρχαριών του Κορινθιακού, που είναι οι Αλκυονίδες νήσοι. Πολλές φορές στην περιοχή έχουν βρεθεί καρχαρίες (σκυλόψαρα) ακόμη και στα πολύ ρηχά νερά, τρομάζοντας τους λουόμενους. Τέτοια περιστατικά έχουν κινηματογραφηθεί και μπορείτε να βρείτε σχετικά βίντεο στο Internet.

Κατά δεύτερον βρίσκεται πολύ κοντά στο επίκεντρο του «Τέρατος» των Αλκυονίδων (όπως το έχει ονομάσει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης), του ρήγματος που είχε δώσει τον φοβερό, πολύνεκρο σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου 1981, μεγέθους 6,7 Ρίχτερ στην Αθήνα.

Οι Αλκυονίδες, στην Ελληνική μυθολογία, ήταν 7 Νύμφες, κόρες του γίγαντα Αλκυονέα. Τα ονόματά τους ήταν Αλκίππη, Ανθή, Αστερία, Δριμώ, Μεθώνη, Παλλήνη και Φθονία.

Όταν ο Ηρακλής σκότωσε τον πατέρα τους, λυπήθηκαν τόσο που έπεσαν στη θάλασσα. Η Αμφιτρίτη τις έδειξε συμπόνια και τις μεταμόρφωσε σε αλκυόνες.

Η παραλία είναι πριβέ, καθώς η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη.

Μπορείτε να την επισκεφθείτε είτε με πεζοπορία από τα κοντινά Στραβά Κορινθίας μέσω του πλούσιου πευκοδάσους είτε δια θαλάσσης, με σκάφος»

Δείτε παρακάτω την εκπληκτική «πτήση»: