Απαγόρευση παραμονής για να σωθεί το νησί: Στη Χαβάη της Ελλάδας φέτος δεν πατάς, μόνο κοιτάς και κολυμπάς (Pics)
Βρείτε μας στο

Όσο υποκειμενικό κι αν είναι το ζήτημα του παραδείσου, όσο κι αν διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, υπάρχουν κάποια μέρη όπου… ακόμα και ο πιο παράξενος και απαιτητικός μαγεύεται.
Νιώθει το μάτι του να χορταίνει και την ψυχή του ν’ αγαλλιάζει.

Όπως συμβαίνει σε όλους όσους κάνουν τη χάρη στον εαυτό τους να επισκεφθούν κάποια στιγμή τη Χρυσή. Σε απόσταση 9 ναυτικών μιλίων από την Ιεράπετρα της Κρήτης, η… κουκκίδα του χάρτη των 7 χιλιομέτρων σε μήκος και των 2 μόλις χιλιομέτρων σε πλάτος στριμώχνει ομορφιά που είναι αδύνατο να μη σε συνεπάρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη John Kozyrakis (@jckozy86)

Γιατί το Γαϊδουρονήσι (όπως ενδεχομένως να το έχετε ακούσει) δεν είναι απλά ένα υπέροχο νησάκι ξαπλωμένο στο Λιβυκό Πέλαγος. Είναι (αν και Χρυσή) ένα μικρό διαμάντι στο εδαφικό κολιέ της χώρας μας.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Εξωτικές παραλίες με λευκή και χρυσή άμμο. Θραύσματα από σπάνια κοχύλια που τις χρωματίζουν ροζ σε κάποια σημεία. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, όπου δεν καθρεφτίζεσαι απλώς πάνω τους, αλλά μπορείς να… πάρεις μάτι με λεπτομέρειες τι γίνεται στον βυθό!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nana Dourdoumpaki (@nana_dour)

Και εκτός απ’ όλα αυτά, το μεγαλύτερο φυσικά διαμορφωμένο κεδρόδασος της Ευρώπης, με 350 στρέμματα που καλύπτονται από δέντρα άνω των 200 ετών. Για όλες αυτές τις ομορφιές του το νησί έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προστασίας τοπίων φυσικού κάλλους «NATURA 2000» και προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crete Travel Guide (@bestplaces_crete)

Μόνο που φέτος πολλά έχουν αλλάξει στην «ελληνική Χαβάη».

Για να προφυλαχθεί το νησί «από τη μαζική και ανεξέλεγκτη αποβίβαση τουριστών στο νησί, η οποία έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επισφαλής και επιζήμια διαχρονικά και δεν συνάδει με τα χαρακτηριστικά και τις αξίες του προστατευόμενου τοπίου του» αποφασίστηκε ότι κατά τη χρονική περίοδο από 1η Μαΐου 2022 έως 31η Οκτωβρίου 2022 και από την ανατολή έως τη δύση του ηλίου απαγορεύεται η αποβίβαση και παραμονή στο νησί επισκεπτών.

Στα τουριστικά ημερόπλοια επιτρέπεται να κάνουν μόνο τον περίπλου του νησιού, καθώς και στάσεις κοντά στις παραλίες, για να κάνουν μπάνιο οι επιβάτες. Οι λουόμενοι μπορούν να κάνουν χρήση των παραλιών, χωρίς όμως να επιτρέπεται η πρόσβαση στα ενδότερα του νησιού, ούτε να κάνουν χρήση της σκιάς των θαλασσόκεδρων εντός του επαπειλούμενου οικοτόπου,

Το σχέδιο προβλέπει ότι από το νέο έτος εφόσον επιτευχθεί η φύλαξη του νησιού θα επιτραπεί ξανά η επίσκεψη συγκεκριμένου αριθμού τουριστών με κανόνες και ορισμένο χρόνο παραμονής. Ακολούθησε προσφυγή στο ΣτΕ του δήμου κατά της απόφασης την οποία θεωρεί αντισυνταγματική.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NikosGarbis (@nikos_grb)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Χρυσή παραμένει ένας απ’ τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς στην Ελλάδα. Μάλιστα λέγεται ότι το νησί είχε γοητεύσει τόσο πολύ τον αείμνηστο Τζιάνι Ανιέλι, που ενδιαφέρθηκε πριν χρόνια να το κάνει δικό του και να το μετατρέψει σε τουριστικό θέρετρο. Βλέπετε μια επίσκεψη στη Χρυσή αρκεί για να την ερωτευτείς για πάντα…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgos Takis (@gtakis01)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη aot (@xoxo_aot)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη S. (@huang89079)