4+1 τρόποι για ν’ αποφύγει ο άντρας τον γάμο
Βρείτε μας στο
Άντρας

4+1 τρόποι για ν’ αποφύγει ο άντρας τον γάμο

Αν δεν δώσουμε συμβουλές για το γάμο εμείς οι ανύπαντροι, ποιος θα το κάνει σύντροφοι;

Ο Ντίνος Ηλιούπουλος είχε τελειοποιήσει την τεχνική «στρίβειν δια του αρραβώνος» η οποία υπήρξε ιδιαίτερα διαδεδομένη την εποχή του ασπρόμαυρου ελληνικού κινηματογράφου. Και όντως για δεκαετίες οι ατέλειωτοι αρραβώνες ήταν το μοναδικό γνωστό αντίδοτο και μέτρο αποφυγής αυτού που φοβάται κάθε άντρας. Της κρεμάλας. Οι καιροί, όμως, άλλαξαν. Η γυναικεία χειραφέτηση (της οποίας όλοι είμεθα ένθερμοι αφισιονάδοι) έχει κατορθώσει να ξεριζώσει πολλά από τα κατάλοιπα του παρελθόντος, με μόνη εξαίρεση εκείνη την ανίκητη επιθυμία του άλλου φύλου να βάλει στεφάνι και -μέσω αυτής της μεσαιωνικής τελετουργίας- να γίνει μάνα.

Από την άλλη, το βασικό μέλημα του σύγχρονου δυναμικού άντρα είναι να παραμείνει οτιδήποτε δεν θυμίζει σύγχρονο δυναμικό άντρα. Και για να το καταφέρει, αποκλείονται αυτόματα τα δεσμά του γάμου και οι εξ αυτών απορρέουσες δεσμεύσεις. Από την πομπώδη διατύπωση και μόνο μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πως το θέμα δεν προσφέρεται για αστεία. Πρέπει να οργανωθούμε, κύριοι. Να ξεκινήσει ένα μπρέιν στόρμινγκ με σκοπό να συγκεντρωθούν οι καλύτερες ιδέες για το πώς γίνεται να αποφύγουμε τον γάμο χωρίς να χάσουμε (βασικό) την γυναίκα. Η καλύτερη όλων κάθε χρόνο θα λαμβάνει το ειδικό βραβείο «Ζάχος Δόγκανος».

Γνώρισέ της τους γονείς σου

Δις ιζ ε τρίκι ουάν και καλό είναι να χρησιμοποιηθεί μόνο από πεπειραμένους χρήστες. Λογικά η λεγάμενη θα το δει ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τι πιο συνηθισμένο για ένα ζευγάρι που θέλει να δεθεί με τα δεσμά του γάμου από το να γνωρίσουν τα «παιδιά» την αυριανή οικογένειά τους; Ενημερώνεις και τους δικούς σου για το χαρμόσυνο γεγονός και μετά αφήνεις τη φύση να πάρει το δρόμο της. Ειδικά από τον πατέρα σου το μόνο που του ζητάς είναι να παραμείνει ο εαυτός του. Γεγονός που μεταφράζεται «σε εκείνο το αισθησιακό χασαποσέρβικο που χορεύει σε κάθε μάζωξη μετά το δεύτερο μπουκάλι μπρούσκο». Αυτή η πατρική κίνηση θα ενεργοποιήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση. Εφόσον τα πράγματα έχουν εξελιχθεί ομαλά, η μάνα σου (που στο μεταξύ με γλυκύτητα έχει σπάσει τον πάγο θάβοντας όλες τις αχαΐρευτες πρώην σου) θα κάνει ρελάνς με μια συμπαθητική απομίμηση κρίσης πανικού.

Όλα αυτά υπό το βλέμμα του μικρού αδελφού που σκαλίζει το σμάρτφον με το ένα χέρι και τη μύτη με το άλλο (αυτό που μόλις έβγαλε από το παντελόνι επειδή κάτι τον έτρωγε). Σίριουσλι, τώρα, αν ήσουν γυναίκα κι έπρεπε να επιλέξεις μεταξύ οικογένειας Άνταμς και της δικής σου, τι θα έκανες;

Πες πως έχεις τάμα

Σχέδιο το οποίο απαιτεί υπομονή, συνέπεια, προσήλωση. Πράγματα δηλαδή για τα οποία σπανίως μπορεί να υπερηφανευτεί πως διαθέτει ένας άντρας.  Θα μπορούσε να έχει την κωδική ονομασία «πήγαινε με τα νερά της». Όπερ μεθερμηνευόμενο, την αφήνεις να παίζει μπαλίτσα και να σχεδιάσει κάθε μικρή λεπτομέρεια της πιο ευτυχισμένης στιγμής της ζωής της. Λογικά αυτό θα την κρατήσει απασχολημένη για την επόμενη διετία. Το μόνο για το οποίο θα ζητήσεις (ευγενικά) να έχεις λόγο θα είναι η εκκλησία. Εφόσον αυτό το μικρό αίτημα γίνει αποδεκτό, βάλε σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο του πλάνου. Με ένα απλό τηλεφώνημα σε κάθε μητρόπολη της Ελλάδας μάθε ποια ενορία έχει μεγαλύτερη λίστα αναμονής και από διαρκείας της Ντόρτμουντ. Κλείσε κι εσύ τον γάμο σου για το καλοκαίρι του 2038, εκείνο το κενό Σάββατο.

Κάμψε τις (δίκαιες) ενστάσεις της κοπέλας σου λέγοντας ένα ψέμα. Έχεις το δικαίωμα, μέχρι τώρα δεν έχεις πει κανένα. Πες της πως έχεις τάμα να παντρευτείς εκεί επειδή όταν ήσουν μικρός, ένα βράδυ παραμονή του Οσίου Σουλπικίου τον είδες σε όραμα να σε χτυπάει στην πλάτη πάνω που ετοιμαζόσουν να πνιγείς από ένα κομμάτι προχθεσινή πίτσα. Αν το φάει, το έφαγε. Όπως εσύ την πίτσα.

4+1 τρόποι για ν’ αποφύγει ο άντρας τον γάμο

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Πόνταρε στα δίσεκτα έτη

Εάν είσαι κολλημένος με το στοίχημα μην πάρεις όλες τις νόμιμες ή παράνομες εταιρείες για να βρεις σε τι απόδοση δίνουν τα δίσεκτα έτη. Ναι φίλε αλογομούρη, πρόκειται για μεταφορά. Δίσεκτο ονομάζεται το έτος που έχει 366 μέρες. Και για να το πούμε στη γλώσσα που καταλαβαίνουν οι άντρες, είναι κάθε χρονιά με Euro και Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό το στοιχείο από μόνο του αρκεί για να μην κανονίσεις γάμο. Για καλή μας τύχη, όμως, το να παντρευτείς θεωρείται γρουσουζιά. Οπότε αν δεν είσαι ήδη δεισιδαίμων και προληπτικός, καιρός να γίνεις.

Εξέφρασε τους προβληματισμούς σου στο έτερό σου ήμισυ (που μάλλον δεν θα έχει σε εκτίμηση μετά από αυτό) και ζήτα της να κάνει υπομονή μέχρι να τελειώσει η σεζόν. ΟΚ, δεν πρόκειται για λύση με προοπτική, αλλά κερδίζεις πολύτιμο χρόνο για να κατεβάσει η κούτρα σου κάποια δικαιολογία για τα άλλα τρία χρόνια που θα χρειαστεί να περάσουν μέχρι να έλθει ξανά το ευλογημένο δίσεκτο.

Αποκάλυψέ της πως είσαι ήδη παντρεμένος

Όλο το ζουμί εδώ είναι στο τάιμινγκ. Γεγονός που σημαίνει πως το «μωράκι είμαι παντρεμένος» δεν είναι καλή ατάκα για πέσιμο. Φτάνεις σε αυτό το έσχατο σημείο όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει. Όπως και η πρόταση γάμου, έτσι και η μούφα αποκάλυψη απαιτεί σωστό περιβάλλον και προεργασία. Ιδανικά, μπορείς να ακολουθήσεις τα ίδια βήματα που θα ακολουθούσες αν όντως έκανες πρόταση γάμου. Ρομαντικό δείπνο σε καλό εστιατόριο, κεριά, βιολιά, παιδάκια που πουλάνε λουλούδια (και ναι τα’ αγοράζεις και της τα προσφέρεις για να μην κινήσεις υποψίες). Πάνω λοιπόν που εκείνη μοιάζει έτοιμη ν’ ακούσει το χαρμόσυνο νέο και να απαντήσει με ένα μεγαλόπρεπο «ίσως» (γιατί η σωστή κυρία δεν λέει ποτέ ναι με τη μία), εσύ θα ξεκινήσεις την παραμύθα.

Πες της πως όλα άρχισαν πριν από 20 χρόνια. Εκτός κι αν είσαι 25-30 χρονών, οπότε προσάρμοσε το χρονικό διάστημα στην ηλικία σου. Μίλησέ της για εκείνο τον νεανικό έρωτα που σε σημάδεψε και φέρε την ιστορία στα μέτρα σου. Ένα τροχαίο ή μια σπάνια ασθένεια μπορεί να αποδειχτούν αρκετά. Θυμήσου μόνο να πεις ότι το έπαθε η κοπέλα, όχι εσύ. Πρόσθεσε μπόλικη σάλτσα με μια πρέζα δάκρυ. Επειδή είσαι πάνω από όλα μεγάλη καρδιά, δεν την άφησες μόνη, αλλά την αποκατέστησες. Όπως ακριβώς της είχες υποσχεθεί. Μπορεί η σχέση σας να περιορίζεται σε ένα απλό πότισμα δύο φορές το μήνα (εάν το προχωρήσεις και πεις πως έχει μείνει φυτό), αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα την εγκαταλείψεις μέχρι να ξεραθεί. Όχι μόνο δεν θα αντιδράσει η δικιά σου, αλλά θα σε λατρέψει περισσότερο. Άσε που δυο φορές το μήνα θα έχεις μια καλή δικαιολογία για να συντηρείς παράλληλη σχέση…

Αν -κούφια η ώρα που τ’ ακούει- δεν πιάσει ούτε αυτό, μάλλον το μοιραίο είναι αναπόφευκτο. Οπότε το μόνο που μένει είναι ένα ευνοϊκό για εσάς ιδιωτικό προγαμιαίο συμβόλαιο…