Το παιχνίδι όπου ο Ροναλντίνιο έβαλε 23 γκολ
Βρείτε μας στο

Όλους τους μεγάλους παίκτες τους συνοδεύουν μύθοι. Ιστορίες για απίστευτες επιδόσεις και ανεπανάληπτα κατορθώματα.

Εξάλλου οι διηγήσεις ξεχειλώνουν τα γεγονότα και ο χρόνος προσθέτει «σάλτσες» στα επιτεύγματα.

Τόσο πολύ που να είναι δύσκολο από ένα σημείο και μετά να διαπιστώσεις τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Για τον Κώστα Νεστορίδη, για παράδειγμα, λέγεται ότι οι αντίπαλοι του τοποθετούσαν τείχος στις εκτελέσεις… κόρνερ.

Για τον Ζίκο λένε πως στην πρώτη του προπόνηση με την Ουντινέζε εκτέλεσε πέντε φάουλ που πήγαν όλα στο οριζόντιο δοκάρι και όταν ζήτησε να το μετρήσουν, αυτό αποδείχθηκε όντως 5 εκατοστά χαμηλότερο.

Ο ίδιος ο Ρομάριο ισχυρίζεται πως έχει πετύχει περισσότερα από 1.000 γκολ στην καριέρα του (μετρώντας ενδεχομένως και αυτά που πετύχαινε στις παραλίες της Κόπα Καμπάνα).

Υπάρχει λοιπόν και μια εξίσου εντυπωσιακή ιστορία για τον Ροναλντίνιο. Ένα κατόρθωμα που μοιάζει επίσης με αστικό μύθο. Με μια διαφορά: Είναι δεδομένα και αναμφισβήτητα αληθινό!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το παιχνίδι όπου ο Ροναλντίνιο έβαλε 23 γκολ

Γεννημένος στη γειτονιά Vila Nova του Πόρτο Αλέγκρε, ο «Ρόνι» έκανε από μικρός… χαβαλέ στα άλλα παιδάκια.

Έχοντας ως πρότυπα τον Ρομάριο (καλή ώρα), τον Ρονάλντο και τον Ριβάλντο, αλλά πάνω απ’ όλα τον πατέρα του (που έπαιζε στην Κρουζέιρο και πέθανε από ανακοπή όταν ο ίδιος ήταν 8 χρονών) ακολουθούσε από τότε τη συμβουλή του να παίζει για τα χαρά του παιχνιδιού.

Υπάρχουν, εξάλλου, video που τον δείχνουν να κάνει όργια σε αγώνες futsal ενώ ήταν ακόμα παιδάκι.

Εκείνο που δεν υπάρχει όμως σε video είναι η πρώτη μεγάλη έκρηξη του ταλέντου του.

Το παιχνίδι στο οποίο τράβηξε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Το κατόρθωμα, μέσω του οποίου «συστήθηκε» στο ποδοσφαιρικό κοινό.

Αφού λοιπόν ο αδερφός του Ρομπέρτο Ντε Ασίς είχε αναγκαστεί λόγω τραυματισμού να διακόψει τη δική του καριέρα και να επικεντρωθεί (ως μάνατζερ) στο ταλέντο του μικρού, τον είχε προτείνει ήδη σε διάφορες ομάδες του Πόρτο Αλέγκρε.

Το παιχνίδι όπου ο Ροναλντίνιο έβαλε 23 γκολ

Στα διάφορα ματς που αγωνιζόταν (επειδή ήταν πάντα ο νεαρότερος και ο πιο μικρόσωμος) το «Ρονάλντο» είχε ήδη… σμικρυνθεί σε «Ροναλντίνιο».

Μέχρι που ως μέλος των ακαδημιών της Γκρέμιο αγωνίστηκε (στα 13 του χρόνια) απέναντι σε μια τοπική ομάδα. Και έκανε κάτι παραπάνω από πάταγο…

Γιατί ο Ροναλντίνιο δεν ήταν απλώς ο πρωταγωνιστής. Δεν έκανε απλώς ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με το φτωχό 23-0, πετυχαίνοντας ΟΛΑ τα γκολ ο ίδιος!

Παρόλο που ο ίδιος έχει παραδεχθεί με μετριοφροσύνη το κατόρθωμα, λέγοντας με το γνωστό του χαμόγελο πως «οι αντίπαλοι ήταν χάλια», ήταν η πρώτη μεγάλη έκρηξη του ταλέντου του.

Η πρώτη αγωνιστική του δήλωση πως επρόκειτο για άλλη κλάση. Η πρώτη πινελιά στη «ζωγραφιά» μιας καριέρας που τον αποτύπωσε ως τον πιο φαντεζί παίκτη όλων των εποχών…

Το παιχνίδι όπου ο Ροναλντίνιο έβαλε 23 γκολ