Δεν θα πάρει το ρίσκο: Αμφιβάλλεις ότι αυτή θα είναι η νέα ομάδα του Μέσι;
Βρείτε μας στο

Εάν κάποιος θέλει να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι, θα πρέπει –θεωρητικά- να βάλει τα χέρια πάρα πολύ βαθιά στην τσέπη. Κι ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να βρεθεί ομάδα να καταβάλλει τα 700 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει η ρήτρα που υπάρχει στο τρέχον συμβόλαιο του Αργεντινού.

Όχι μόνο επειδή έτσι κι αλλιώς μιλάμε για ένα τρομακτικό ποσό το οποίο ενδεχομένως δεν αξίζει να δαπανηθεί για κανέναν παίκτη στον κόσμο, αλλά κυρίως λόγω του ότι –έστω και με αυτόν τον αστείο τρόπο υλοποίησης και ελέγχου του Financial Fair Play– όποιος σύλλογος αποφάσιζε να δαπανήσει αυτά τα λεφτά είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με τους κανονισμούς.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι πριν μερικά βράδια. Για την ακρίβεια, ως την στιγμή που η Μπαρτσελόνα αποχαιρετούσε την Ευρώπη με τρόπο εξευτελιστικό, γνωρίζοντας πρωτόγνωρη συντριβή από την Μπάγερν Μονάχου. Τα οκτώ τεμάχια άλλαξαν τα πάντα και άνοιξαν την πόρτα της εξόδου στον Λιονέλ Λέσι, ή, για να το πούμε πιο σωστά, επέτρεψαν στον Αργεντινό να αναζητήσει ο ίδιος έξοδο διαφυγής από το κλαμπ με το οποίο συνέδεσε σε απόλυτο βαθμό το όνομά του.

Δεν θα πάρει το ρίσκο: Αμφιβάλλεις ότι αυτή θα είναι η νέα ομάδα του Μέσι;

Πλέον, ο Αργεντινός ξεκαθάρισε την πρόθεσή του και αν πιστέψουμε τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική, η αποχώρησή του είναι δεδομένη, ενώ οι πιθανοί προορισμοί του πολύ συγκεκριμένοι. Οι ομάδες που μπορούν να κινηθούν για την απόκτησή του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ τα χρήματα με τα οποία πιθανολογείται ότι θα κλείσει το deal κυμαίνονται σε ένα ποσό πολύ κοντά σε εκείνο που δαπάνησε η Παρί Σεν Ζερμέν για να πείσει τον Νεϊμάρ να μετακομίσει στο Παρίσι, δηλαδή σχεδόν 220.000.000 ευρώ.

Η συγκυρία για την υλοποίηση μιας τέτοιας μεταγραφής είναι ιδανική. Με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται σε φάση εκ θεμελίων ανοικοδόμησης, αυτά τα 220 εκατομμύρια θα την βοηθούσαν να γεμίσει το ρόστερ της με ποδοσφαιριστές αξίας και να προχωρήσει στην νέα, μετά Μέσι, εποχή. Πολλοί φίλοι της θα αντιδράσουν βλέποντας τον λατρεμένο τους να αποχωρεί, αλλά η ψυχρή λογική λέει ότι αυτό θα ήταν το καλύτερο δυνατό σενάριο για τους μπλαουγκράνα αφού –ανεξάρτητα από την δεδομένη αγωνιστική αξία του Λιονέλ- δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή ηλικίας 33 ετών, του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε έναν –μόλις- χρόνο.

Δεν θα πάρει το ρίσκο: Αμφιβάλλεις ότι αυτή θα είναι η νέα ομάδα του Μέσι;

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Έχοντας γλιτώσει στο… τσακ την τιμωρία για παραβάσεις του Financial Fair Play, η Μάντσεστερ Σίτι «παίζει» δυνατά στα ρεπορτάζ ως πιθανός νέος προορισμός για τον Μέσι. Το αν ο αγγλικός σύλλογος έχει την δυνατότητα να παρακάμψει ξανά τους κανονισμούς και να δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό χωρίς να μπει ξανά σε περιπέτειες είναι κάτι που το γνωρίζει μόνο το διοικητικό συμβούλιο των «πολιτών» και οι άραβες ιδιοκτήτες του. Εφόσον κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό, μια επανένωση Μέσι-Γκουαρντιόλα δείχνει πιθανή, με πολλούς αναλυτές να προεξοφλούν ότι και οι δυο τους θα επιθυμούσαν κάτι τέτοιο στην προσπάθειά τους να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αυτό του Champions League, μακριά από την Βαρκελώνη.

Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί και ο Μέσι μπει στο αεροπλάνο για την Αγγλία και το μουντό Μάντσεστερ, δεν θα νιώσει κανένας καμιά ιδιαίτερη έκπληξη. Όπως, για παράδειγμα συνέβη πριν μερικά χρόνια όταν ο Ρονάλντο φορούσε την φανέλα της Γιουβέντους, σε μια μεταγραφή το κόστος της οποίας ήταν λιγότερο από το μισό από αυτό που ακούγεται αυτή την ώρα για τον Αργεντινό.

Δεν θα πάρει το ρίσκο: Αμφιβάλλεις ότι αυτή θα είναι η νέα ομάδα του Μέσι;

Σε αντίθεση με τον «άσπονδο» ανταγωνιστή του, ο Μέσι (για άλλη μια φορά) φαντάζει έτοιμος να επιλέξει το σενάριο με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Να συνεργαστεί ξανά με έναν προπονητή που γνωρίζει καλά και να καταλήξει σε μια ομάδα που εκ των προτέρων θα ξεκινήσει από την θέση του φαβορί για τον τίτλο.

Προφανώς όλα τα παραπάνω για την ώρα παραμένουν στην σφαίρα της θεωρίας και της φαντασίας και θα βρίσκονται εκεί για όσο διάστημα το φιλολογικό ενδιαφέρον των «μνηστήρων» δεν μετουσιώνεται σε επίσημη πρόταση. Μόνο τότε θα φανεί ξεκάθαρα το ποια θα είναι η τελευταία ποδοσφαιρική εικόνα που θα μας αφήσει ο Μέσι πριν τελικά κρεμάσει τα παπούτσια του. Έχει την ευκαιρία να πάρει ένα ρίσκο, αλλά ο χαρακτήρας του –όπως και τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του- μαρτυρούν ότι τελικά δεν θα το κάνει και θα επιλέξει τη σιγουριά της Σίτι και του Γκουαρντιόλα. Και ίσως αυτό να είναι ένα λάθος που θα το πληρώσει…