3 μεγάλοι παίκτες και από σήμερα και ένας τέταρτος...
Βρείτε μας στο
Μπάλα

3 μεγάλοι παίκτες και από σήμερα και ένας τέταρτος…

Αν προέκυψε κάτι… δυσάρεστο για τον Δικέφαλο από το χθεσινό ματς είναι η αίσθηση ότι δύσκολα θα τον κρατήσει στο ρόστερ του

Η Μπενφίκα έδωσε φέτος πάνω από 100 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και για κερασάκι στην τούρτα επανέφερε στον πάγκο τον πρωταθλητή Νοτίου Αμερικής, Ζόρζε Ζεσούς. Μίνιμουμ ευρωπαϊκός στόχος μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ – ει δυνατόν η πρόκριση στους «16». Το σενάριο αποκλεισμού από τους ομίλους δεν υπήρχε καν στο πίσω μέρος του μυαλού.

«Δεν θέλουμε μόνο το πρωτάθλημα, αλλά να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη», δήλωνε ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Πορτογάλος τεχνικός, που οδήγησε την Μπενφίκα σε δύο σερί τελικούς στο Europa League και σύμφωνα με το «χρησμό» του προέδρου, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, επέστρεψε στον πάγκο της για να ξορκίσει την «κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν».

Το δυστυχές για τους «αετούς» ήταν ότι ο αποκλεισμός της βρισκόταν στο μυαλό ενός παίκτη που έως και πριν από λίγο καιρό φορούσε τη φανέλα της. Η Μπενφίκα δεν είχε χώρο στο ρόστερ για τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και παράλληλα την ατυχία να τον βρει στο δρόμο της στο πρώτο παιχνίδι (του) αφότου έμεινε ελεύθερος. Την ατυχία δηλαδή να καταλήξει ο Σέρβος μεσοεπιθετικός στον ΠΑΟΚ, που το βράδυ της Τρίτης έβαλε πλώρη για να ξορκίσει τη δική του «κατάρα» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πώς έπαιξε αυτός ο παίκτης μόλις σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια πέρσι στο «Ντα Λουζ» είναι να απορεί κανείς. Η ποιότητα του βγάζει μάτια από χιλιόμετρα, η είσοδος του στο παιχνίδι προοριζόταν να είναι και εξελίχθηκε στη χαριστική βολή για την πρώην ομάδα του. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ασφαλώς αλλά το πρώτο δείγμα του Ζίβκοβιτς δείχνει έναν… Ποντένσε με καλύτερα τελειώματα!

Θα ήταν άδικο σε μια τέτοια βραδιά να ξεχωρίσει κανείς μονάδες, θα ήταν όμως και αδύνατο να μη σταθεί στη ραψωδία του Δημήτρη Γιαννούλη, που από χθες το βράδυ αποτελεί πιθανότατα το πιο «βαρύ» περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ.

Αν προέκυψε κάτι… δυσάρεστο για τον Δικέφαλο από το χθεσινό ματς είναι η αίσθηση ότι δύσκολα θα κρατήσει στο ρόστερ του τον 24χρονο παικταρά, που έχοντας ξαναβρεί πια τη φυσική θέση του (ως αριστερός χαφ ξεκίνησε στον Βατανιακό Κατερίνης) είναι έτοιμος να εκτοξευτεί σε επίπεδα που δεν χωρούν τα ελληνικά σύνορα. Η εμφάνιση του Γιαννούλη ήταν μια υπενθύμιση στους Γεωργάτο και Σεϊταρίδη ότι ο πολύ καλός μπακ είναι καλύτερα να παίζει… χαφ – παράλληλα και μια δικαίωση για τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, που τον Ιανουάριο του 2019 είπε «όχι» στην πρόταση της Σαμπντόρια (τώρα ο συμπαθής σύλλογος της Γένοβας δεν δύναται να αγοράσει ούτε το ένα πόδι του).

Αν είναι γραφτό να αποκλείσει φέτος ο ΠΑΟΚ την Κράσνονταρ και να προκριθεί (επιτέλους) στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζει από τώρα ότι εκτός των δύο προαναφερόμενων είναι ικανοί για αυτό το επίπεδο και ο Τσούμπα Ακπομ (η κίνηση που κάνει στο πρώτο γκολ και η πάσα του στον Γιαννούλη δείχνουν πόσο σπουδαίος παίκτης είναι), αλλά και ο Χρήστος Τζόλης των 18 Μαΐων.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ο μικρός δείχνει ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Παίζει με ωριμότητα 30άρη και κάθε του άγγιγμα είναι τόσο ποιοτικό που θαρρείς ότι παίζει για χρόνια στην ομάδα.

Οι δύο κορυφαίοι της αναμέτρησης με την Μπεσίκτας αποδείχτηκαν ξανά υπεράνω πάσης… υποψίας αναφορά με την απειρία τους. Κάνοντας ξανά «μάγκα» τον Άμπελ Φερέιρα, που τους εμπιστεύτηκε για τα 2/3 της επίθεσης της ομάδας, σε μια διαδικασία προκριματικών που απομένει μόνο ένα βήμα για να εξελιχθεί σε θρίαμβο της αφοσίωσης και της – «στεγνής» από παχιά λόγια – σκληρής δουλειάς.