Συνάντηση με την Μίλαν, ενώ είχε κλείσει στην Ίντερ: Η άγνωστη ιστορία με τον Ζλάταν δείχνει ποιος ήταν ο Ραϊόλα
Βρείτε μας στο

Δεν φοβόταν τίποτα. Δεν ένιωθε πίεση, ούτε δέος απέναντι στα μεγαλύτερα club και τους ανθρώπους που τα εκπροσωπούσαν. Για εκείνον δεν υπήρχε το αδύνατο. Ακόμα και στις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις, έκανε αυτό που θεωρούσε καλύτερο για τους παίκτες του και δεν δίσταζε να το πει στα ίσα. Οπως δηλαδή συνέβη το βράδυ της 9ης Αυγούστου του 2006.

Μιλάμε για ένα καλοκαίρι που η Ιταλία ήταν συγκλονισμένη από το Calciopoli. Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στην Serie B και οι περισσότεροι από τους καλύτερους παίκτες της αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν την καριέρα τους μακριά από το Τορίνο. Ενας από αυτούς ήταν ο 25χρονος, τότε, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, και το γεγονός αυτό δημιούργησε άμεσα μια σκληρή «μάχη» ανάμεσα στην Μίλαν και την Ιντερ για την απόκτησή του.

Εκείνη την Τετάρτη, οι Rossoneri έπαιζαν με τον Ερυθρό Αστέρα για τα προκριματικά του Champions League αφού η αφαίρεση βαθμών τους είχε κατεβάσει στην 3η θέση της Serie A. Ο μυθικός CEO, Αντριάνο Γκαλιάνι, είχε πει στον μάνατζερ του Ζλάταν, Μίνο Ραϊόλα, ότι θα κάνει την τελική ρελάνς μετά το τέλος του ματς και τον κάλεσε το γνωστό εστιατόριο που είχε κλείσει τόσες και τόσες συμφωνίες για παικταράδες. «Σε περιμένω στο Giannino, θα είναι και ο Μπερλουσκόνι».

Συνάντηση με την Μίλαν, ενώ είχε κλείσει στην Ίντερ: Η άγνωστη ιστορία με τον Ζλάταν δείχνει ποιος ήταν ο Ραϊόλα

Μπροστά σε 70.000 θεατές στο San Siro, η Μίλαν χάρη σε γκολ του Πίπο Ιντζάγκι νίκησε 1-0 τους Σέρβους. Όμως την ώρα που «κέρδιζε» τη συμμετοχή της σε μια διοργάνωση που σε μερικούς μήνες θα κατακτούσε στην Αθήνα, «έχανε» έναν τεράστιο υπερπαίκτη. Ο Ραϊόλα δεν είχε σκοπό να περιμένει, και όσο οι Rossoneri έπαιζαν εκείνος βρισκόταν ήδη στο Τορίνο για να κλείσει τη μεταγραφή του Ιμπραΐμοβιτς στην Ιντερ.

Ο super-agent πήρε ό,τι ακριβώς ζήτησε από τους Αριέντο Μπράιντα και Γκαμπριέλε Οριάλι και την ώρα που το Μίλαν – Ερυθρός Αστέρας ολοκληρώθηκε, ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν πια Nerazzurro.

Ο Γκαλιάνι είχε κλεισμένο το ραντεβού του, όμως το βράδυ δεν θα είχε εξέλιξη που θα περίμενε. Στο δείπνο, τον Ραϊόλα πήγε με το αυτοκίνητό του ένας παράγοντας την Ιντερ. Τον άφησε στην μπροστινή πόρτα του εστιατορίου και έφυγε. Ο 38χρονος τότε, μάνατζερ, δεν δίστασε να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπερλουσκόνι και να του πει ότι η Μίλαν θα έχει σύντομα μπροστά της τον Ζλάταν, αλλά ως αντίπαλο.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Συνάντηση με την Μίλαν, ενώ είχε κλείσει στην Ίντερ: Η άγνωστη ιστορία με τον Ζλάταν δείχνει ποιος ήταν ο Ραϊόλα

Στον Καβαλιέρε και τον Γκαλιάνι δεν άρεσαν τα «νέα» του Ραϊόλα, όμως εκτίμησαν τη ειλικρίνεια και την ευθύτητά του ως επαγγελματία. Παρότι το μέλλον του Ιμπραΐμοβιτς δεν ήταν εκείνο που ήθελαν, εκτίμησαν ότι είχαν απέναντί τους έναν άνθρωπο που δεν κρύφτηκε. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο πλευρές απέκτησαν εκπληκτικές σχέσεις από εκείνη τη στιγμή και μετά.

Μάλιστα, ο Ραϊόλα ήταν εκείνος που τέσσερα χρόνια αργότερα, με τη στάση του βοήθησε την Μίλαν να πάρει τον 28χρονο Ζλάταν από την Μπαρτσελόνα, αντί μόλις 20 εκατ. ευρώ. «Είναι δειλός» είχε πει ο Μίνο για τον τότε τεχνικό των Blaugrana, Πεπ Γκουαρδιόλα. «Αν δεν βάζει τον Ζλάταν ενώ πλήρωσε 75 εκατ. ευρώ για να τον πάρει, είναι καλύτερο να τον στείλουν σε ψυχιατρική κλινική».

Συνάντηση με την Μίλαν, ενώ είχε κλείσει στην Ίντερ: Η άγνωστη ιστορία με τον Ζλάταν δείχνει ποιος ήταν ο Ραϊόλα

Ο Ραϊόλα δεν ήταν απλά ένας μάντατζερ, αλλά ένα πρόσωπο που λάτρευε ο Ζλάταν και το μέλλον του Σουηδού πιθανότατα βρίσκεται εκεί που κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν μερικές μέρες. Μετά τον θάνατο του Μίνο, ο Ibra, ειδικά αν κατακτήσει το Scudetto με την Μίλαν, αναμένεται να γίνει άμεσα ο επικεφαλής της εταιρείας management του Ιταλο-Ολλανδού και μάλιστα φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή με τους Χάαλαντ, Ντε Λιχτ, Πογκμπά.

Για να αναλάβει την αυτοκρατορία που έστησε ο super-agent όλα αυτά τα χρόνια, για να συνεχίσει τη δουλειά του ανθρώπου με τον οποίο πορεύτηκε επί δύο δεκαετίες…