Δε γίνεται να είσαι ποδοσφαιρόφιλος και να μη θυμάσαι αυτή τη φάση από το Μπάρτσα-Ρεάλ... (Vid)
Βρείτε μας στο

Μπορεί στις μέρες μας ο κορυφαίος σκόρερ του αθλήματος, Κριστιάνο Ρονάλντο, να διέλυσε όλα τα κοντέρ, όμως στο ξεκίνημα του αιώνα που διανύουμε ένας άλλος τεράστιος παίκτης λατρευόταν σαν κανονικό είδωλο από τους aficionados της Ρεάλ Μαδρίτης. Το «αιώνιο» 7, ο Ραούλ Γκονθάλες Μπλάνκο, πάντα ήταν μπροστά στα δύσκολα για την Ρεάλ, όμως υπήρχε κάτι που έλειπε από τη «συλλογή» του.

Στις 16 σεζόν του στο Santiago Bernabeu, από το ντεμπούτο του μέχρι το adios, έσπαγε ρεκόρ, όμως μέχρι την 6η υπήρχε ένα πράγμα που δεν είχε ποτέ καταφέρει. Να σκοράρει στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Κάτι που έμελλε να αλλάξει στις 13 Οκτωβρίου του 1999…

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν στο derby χωρίς να βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση. Στην αρχή της χρονιάς όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη που ζούσε περισσότερο στιγμές αποτυχίας καθώς έπειτα από 6 αγωνιστικές, βρισκόταν ήδη στο -6 από την «αιώνια» αντίπαλό της. Στον πάγκο των Μαδριλένων βρισκόταν ο Τζον Τόσακ και σε εκείνον της Μπαρτσελόνα ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Σε ένα clasico που από το ξεκίνημά του είχε τρελό ρυθμό, είχε 4 γκολ, πέναλτι που δεν δόθηκαν, βρισιές στον διαιτητή και αποβολές, ο Ραούλ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Blancos. Στο 26’ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έπειτα από σέντρα του Σάβιο από τα αριστερά, ο legend επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ριβάλντο ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή πριν τη μισή ώρα αγώνα και το ματς άρχισε να ζεσταίνεται για τα καλά.

Δε γίνεται να είσαι ποδοσφαιρόφιλος και να μη θυμάσαι αυτή τη φάση από το Μπάρτσα-Ρεάλ... (Vid)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σέρτζι που δεν καταλογίστηκε από τον Ντίαθ Βέγα, ο οποίος όμως στη συνέχεια τιμώρησε τα νεύρα του Πάτρικ Κλάιφερτ με απευθείας κόκκινη. Εκείνη τη στιγμή η Μπαρτσελόνα προηγείτο με 2-1 μετά το τρομερό αριστερό του Φίγκο στην αρχή του δευτέρου μέρους και φάνηκε ότι θα κρατήσει τη μεγάλη νίκη και θα αφήσει την Ρεάλ στο -9.

Όμως η παράσταση του Ραούλ δεν είχε τελειώσει ακόμα. Με μόλις μερικά λεπτά να απομένουν για το φινάλε, ο αριστεροπόδαρος άσος πήρε την κάθετη του Σάβιο στην πλάτη της άμυνας, ο Ράιζινγκερ δεν κατάφερε να τον σταματήσει και όταν ο τερματοφύλακας, Ρουντ Χεσπ, έκανε έξοδο, πέρασε την μπάλα από πάνω του με λόμπα.

Το 2-2 ήταν γεγονός, όμως δεν ήταν η ισοπαλία που πήρε η Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα που πέρασε στην ιστορία. Μετά το δεύτερο γκολ ο Ραούλ έβαλε το δάχτυλό του ανάμεσα στα χείλια και διέταξε «σιωπή» στο Camp Nou, σε μια στιγμή που μέχρι σήμερα βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των βιβλίων του clasico.

Τους επόμενους μήνες επιβεβαιώθηκε ότι αυτή έμελλε να είναι μια άσχημη χρονιά στο πρωτάθλημα για τους Merengues, οι οποίοι τερμάτισαν στην 5η θέση, όμως κατέκτησαν το Champions League στον εμφύλιο τελικό με την Βαλένθια. Ο Ραούλ σκόραρε και το βράδυ που η Βασίλισσα φόρεσε το 9ο στέμμα της, όμως εκείνο που χαράκτηκε στη μνήμη ήταν ο μυθικός πανηγυρισμός στο Camp Nou…

«Ήταν οι συνθήκες εκείνου του παιχνιδιού. Αυτή η εικόνα, αυτή η φωτογραφία, έμειναν στην ιστορία. Αλλά η σχέση μου με τους παίκτες και τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα ήταν πάντα σεβασμού. Υπήρχαν φορές στους αγώνες που ένταση με οδηγούσε να κάνω κάτι τέτοιο. Αφήνω αυτή τη στιγμή εδώ…».