Δηλαδή αλήθεια πιστεύατε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο ο Μέσι;
Βρείτε μας στο

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο Παρίσι: «Ο Λίονελ Μέσι βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την Ίντερ Μαϊάμι». Οι φήμες πως ο Αργεντίνος μπορεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να μετακομίσει στο ποδοσφαιρικό ησυχαστήριο των ΗΠΑ, εκεί που τα λεφτά είναι πολλά και οι απαιτήσεις λίγες, τάραξαν τους οπαδούς της Παρί Σ.Ζ.. Αλλά, ευτυχώς για την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας δεν κράτησαν για πολύ.

Η διαρροή των εκπροσώπων του Μέσι στα γαλλικά ΜΜΕ πως ο ίδιος τους ξεκαθάρισε πως «δεν θα φύγει από την Παρί χωρίς να κερδίσει ένα σημαντικό τρόπαιο» έβαλε και πάλι τα πράγματα στη θέση τους. Βέβαια ο Μέσι ήδη έχει πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα με την Παρί και φέτος είναι θέμα χρόνου να πανηγυρίσει και το δεύτερο. Άρα, για να ξέρουμε τι λέμε, με τις λέξεις «σημαντικό τρόπαιο», ο Μέσι έθεσε ξεκάθαρα τον στόχο του αναφορικά με την γαλλική του περιπέτεια: θέλει στα χρόνια που του απομένουν μέχρι την απόσυρσή του από τα γήπεδα να σηκώσει άλλο ένα Champions League.

Δεν πρέπει να το ξεχνάμε άλλωστε: μπορεί ο Μέσι να έχει σηκώσει την βαρύτιμη κούπα το 2006, το 2009, το 2011 και το 2015, μπορεί τα τέσσερα Champions League που βρίσκονται στο παλμαρέ του να μοιάζουν άπιαστο όνειρο για άλλους παίκτες που «θα σκότωναν» έστω και για ένα εξ΄αυτων, αλλά ο Μέσι δεν είναι ο παίκτης που ορίζει τους στόχους του σε σχέση με όλους τους άλλους παίκτες του κόσμου, αλλά μόλις σε σχέση με έναν. Τον Κριστιάνο Ρονάλντο φυσικά.

Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν οι δυο παίκτες που συγκρότησαν από τα μέσα των 00s μέχρι και σήμερα το μεγάλο δίπολο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να βιώνουν τα τελευταία χρόνια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, μπορεί το σύγχρονο δίπολο που αναδύεται, αυτό ανάμεσα σε Χάαλαντ και Εμπαπέ να προκαλεί -αναμενόμενα- πολύ πιο φρέσκιες συζητήσεις αλλά όσο οι δυο τους δεν κρεμάνε τα παπούτσια τους, ο ανταγωνισμός τους θα συνεχίσει να υφίσταται.

Δηλαδή αλήθεια πιστεύατε ότι θα έκανε κάτι τέτοιο ο Μέσι;

Για τον Μέσι πλέον υπάρχουν δυο βασικές απαιτήσεις. Η πρώτη είναι να σηκώσει το Μουντιάλ με την Αργεντινή και στο προσεχές τουρνουά στο Κατάρ, που θα αποτελεί και την τελευταία του ευκαιρία για κάτι τέτοιο, είναι δεδομένο πως θα σκυλιάσει για να το πετύχει. Η δεύτερη είναι να φτάσει τα Champions League του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχοντας πανηγυρίσει ένα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άλλα τέσσερα με την Ρεάλ Μαδρίτης, περνάει τον Αργεντίνο κατά ένα.

Συν τοις άλλοις, ο Μέσι έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Ρονάλντο σε αυτόν τον άτυπο αγώνα δρόμου. Σε αντίθεση με τον Κριστιάνο που ψάχνεται μανιωδώς να πάει σε μια ομάδα που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει και ένα έκτο Champions League (γιατί η Γιουνάιτεντ για την ώρα μοιάζει δύσκολο ακόμα και να παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση), ο Μέσι βρίσκεται ήδη σε μια τέτοια. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο να πετάξει μια τέτοια προοπτική για να πάει στις ΗΠΑ.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Εξάλλου, είναι μάλλον κοινό μυστικό πως μόλις φτάσει το φινάλε της καριέρας του στην Παρί Σ.Ζ., ο Αργεντινός το πιθανότερο είναι να γυρίσει στο ποδοσφαιρικό του σπίτι -την Μπαρτσελόνα- για ένα τελευταίο μεγάλο κόλπο. Bad luck που λένε και στο χωριό του για τους Αμερικάνους, αλλά οι εποχές που οι παίκτες της ηλικιακής κατηγορίας του Μέσι ήταν ήδη ημιπαλαίμαχοι και αποσύρονταν σε προορισμούς όπως το MLS για μια τελευταία ξεπέτα έχουν περάσει για τα καλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο Μέσι θα παίζει μέχρι την τελευταία μέρα της ποδοσφαιρικής του καριέρας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.