«Χάθηκε» στο πιο κρίσιμο ματς: Συγγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι εμφάνιση GOAT...
Βρείτε μας στο

Να ‘μαστε ξανά στο ίδιο σημείο. Αποκλείστηκε στο Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν. Kάτι που ξέρεις ότι θα συμβεί, ένα έργο που όλοι γνωρίζουν το φινάλε του, όμως εξακολουθεί να πουλάει σαν τρελό. Σύνολο εκατοντάδων εκατ. ευρώ, μόνο τη χρονιά του lockdown «άγγιξε» το βαρύ ασημικό, την επόμενη πήγε ξανά στα ημιτελικά και από πέρυσι, επιστροφή στο ίδιο κάζο, σε ένα ακόμα αποτυχημένο project. Φέτος δεν πήρε καν την πρωτιά στον όμιλο, πήγε στους «16» και «αντίο».

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η PSG δεν έχει «μόνο» τους Μπαπέ και Νεϊμάρ αλλά διαθέτει μια από τις, για πολλούς, κορυφαίες επιθετικές τριπλέτες όλων των εποχών, αφού από το 2021 κάτοικος Parc des Princes είναι ο Λιονέλ Μέσι. Και ας μην λέμε μ@λ@κίες, ό,τι έχει πετύχει στη μυθική καριέρα του ο Αργεντινός, το club που έχει έτος ίδρυσης το 1970, δεν θα τα δει ούτε… ποτέ. Όμως όταν έχεις τον παίκτη που οι περισσότεροι θεωρούν τον κορυφαίο όλων των εποχών, οι «απαιτήσεις» σου από εκείνον είναι ανάλογες της φήμης που τον ακολουθεί.

«Χάθηκε» στο πιο κρίσιμο ματς: Συγγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι εμφάνιση GOAT...

Σύμφωνοι, στη ρεβάνς με την Μπάγερν, που έφερε την έξοδο από στο top-level για την Παρί, οι Βεράτι και Βιτίνια έκαναν γκάφες που ήταν καθοριστικές, όμως όταν το γήπεδο πατά ο Μέσι, δεν μπορείς να περιμένεις από άλλον να σε ξελασπώσει. Γι’ αυτό πήγε να γκρεμιστεί το αεροδρόμιο όταν πάτησε στην πόλη του Φωτός και γι’ αυτό στα 35 του παίρνει 25 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Έπειτα από ένα Mundial στο οποίο κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε, πολλοί πίστεψαν ότι θα συνεχίσει με φόρα, όμως συνέβη το ακριβώς αντίθετο.

Και δυστυχώς για τον ίδιο και τους fans του, το ίδιο σκηνικό πλησιάζει μια δεκαετία. Από το 2015 δηλαδή, όταν ως μέλος του MSN με τους peak Σουάρες και Νεϊμάρ κατέκτησαν το τελευταίο Champions League τους και τελευταίο της Μπαρτσελόνα. Στο τερέν της Allianz Arena, ο Μέσι συνέχισε μια σειρά από γήινες εμφανίσεις όταν μιλάμε για τα νοκ-άουτ της Νο1 διοργάνωσης σε επίπεδο club, καθώς πέρυσι ήταν μοιραίος χάνοντας πέναλτι με την Ρεάλ και φέτος ίσως να μην ήταν υπερβολή να πούμε ότι ήταν ανύπαρκτος, όπως φαίνεται και στο video με τα individual highlights.

Από εκείνον τον τελικό κόντρα στην Γιουβέντους στο Βερολίνο, ο Μέσι έχει ξεχάσει τι θα πει να είσαι καθοριστικός στο CL, αφού συμπλήρωσε 8 χρόνια με μόλις 9 γκολ στα νοκ-άουτ και όλα έχουν έρθει στη φάση των «16». Έπειτα από οδυνηρούς αποκλεισμούς όπως ήταν εκείνοι από την Ρόμα με το γκολ του Μανωλά (2018) και από την Λίβερπουλ με την 4άρα στο Anfield, ήρθε φέτος αυτή από την χειρότερη Μπάγερν της 10ετίας, που έχει επιθετικό τον Τσούπο-Μότινγκ. Ο τελευταίος σκόραρε, ο Λέο όχι.

Κάποιοι μπορεί να πουν το μπακάλικο ότι «αφού δεν παίρνει πέναλτι σε κάθε ματς, όπως στο Mundial» δεν κάνει τη διαφορά, ενώ άλλοι όπως ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Σίτι και της Εθνικής Γαλλίας, Σαμίρ Νασρί, ότι «αν η ομάδα δεν είναι σχεδιασμένη πάνω του, το πλάνο δεν βγαίνει». Όπως και να ‘χει, ο Αργεντινός παικταράς σε ένα από τα 2-3 πιο κρίσιμα ματς της 2ετίας του στην Παρί, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κίνδυνο στην Μπάγερν, η οποία περισσότερο αγχώθηκε από τις δύο κεφαλιές του Σέρχιο Ράμος (64’, 82’).

«Χάθηκε» στο πιο κρίσιμο ματς: Συγγνώμη, αλλά αυτή δεν είναι εμφάνιση GOAT...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Τα αρνητικά σχόλια για τις εμφανίσεις του στα μεγάλα παιχνίδια, πλέον δεν έρχονται μόνο από τους haters αλλά, όπως προκύπτει από τα ντόπια ρεπορτάζ, και από μερίδα οπαδών που έχουν φτάσει σε σημείο να προτιμούν την ομάδα του παρελθόντος.

«Αν μάθω αύριο ότι ο Μέσι ανανέωσε, δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου στο Parc des Princes. Δεν τον θέλουμε, πρέπει να φύγει από την Παρί» ήταν τα λόγια του παλιού εξτρέμ, Ζερόμ Ροτέν, στον κορυφαίο γαλλικό σταθμό, RMC. «Είδα κάποιες δηλώσεις του. Έλεγε ότι έχει ‘εγκλιματιστεί καλά’. Μα, να ‘εγκλιματιστεί’; Να έχει 18 γκολ και 16 ασίστ με τις Ανζέ και Κλερμόν; Στα σημαντικά ματς είναι εντελώς εξαφανισμένος. Στο τέλος της ημέρας, δεν μας έχει βοηθήσει να κατακτήσουμε τίποτα απολύτως».

Στο μανίκι της φανέλας της PSG γράφει GOAT, όμως ο ίδιος ο Μέσι με τις εμφανίσεις του στη μεγάλη σκηνή συνεχίζει να βάζει αμφιβολίες…