Όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά: Κι αν η Γιουνάιτεντ άκουγε αυτόν τον κύριο; (Vid)
Βρείτε μας στο

Ξεκαθάρισμα. Ο χειρότερος παίκτης στον κόσμο γνωρίζει μεγατόνους περισσότερο ποδόσφαιρο από κάθε τύπο που κάθεται πάνω από ένα πληκτρολόγιο και του αρέσει να κάνει χαβαλέ για εκείνους που παίζουν στο top-level του αθλήματος. Ο πιο άσχετος παίκτης είναι τέρας γνώσεων ως προς το αντικείμενο μπροστά σε κάποιον που γράφει και ό,τι πιο κοντινό έχει σε χορτάρι είναι το χαλί που βρίσκεται μπροστά στην tv του.

Οι παραστάσεις, οι άνθρωποι που έχουν συναναστραφεί, τα λεφτά που παίρνουν, τα ταξίδια που κάνουν, η δημοσιότητα που έχουν, μακάρι να είχαμε κι εμείς λίγα από τα δικά τους. Ούτε τα βλέμματα στην Μύκονο δεν μπορούμε τα τραβήξουμε. Τέσπα, την κάναμε την παραδοχή-σοκ, προχωράμε.

Μάλλον δεν είναι breaking-news να πούμε ότι τα social-media είναι σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου στις μέρες που ζούμε. Μισή ντρίμπλα κάνει κάποιος και γίνεται υπερπαίκτης, μισή μ@λ@κία κάνει άλλος και γίνεται ο χειρότερος όλων των εποχών.

Όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά: Κι αν η Γιουνάιτεντ άκουγε αυτόν τον κύριο; (Vid)

Φαντάσου όμως να είναι εθισμένος στην γκέλα, στο λάθος που κοστίζει. Να έχει πάνω του τη χρυσόσκονη της γκάφας. Να ξέρεις δηλαδή πως ό,τι στραβή κάτσει, θα είναι πάνω του. Ό,τι φύλλο και να τραβήξει στο river, θα κάνει κέντα. Και μέσα σε όλο αυτό το πακέτο; Να είναι ο πιο ακριβός αμυντικός ever και να παίζει στην ομάδα που πριν το VAR μια «μικρή» παράγκα την είχε. Εφιάλτης.

Όχι εκείνος που έδειξε το πέρασμα στον Ξέρξη, αυτός που δίνει πέρασμα προς τα δίχτυα σε κάθε αντίπαλο επιθετικό…

Πριν μερικές μέρες, ο Χάρι Μαγκουάιρ «χτύπησε» ξανά. Το είχε καταλάβει το σκηνικό ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερικ Τεν Χαγκ, και τον άφηνε να κάνει τον πάγκο «λαμπίκο», όμως κόντρα στην Σεβίλλη στο Old Trafford τραυματίστηκαν Βαράν και Μαρτίνες, οπότε ο Άγγλος επέστρεψε στην 11άδα. Και δυστυχώς για τους fans των Red Devils, δεν θα έπαιζε απλά το δεύτερο μέρος στο πρώτο σκέλος των προημιτελικών του Europa League, αλλά και στη ρεβάνς από το πρώτο λεπτό.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Σαν… περαστικός μέσα στην περιοχή, χαλαρός και ανέμελος, ο 30χρονος δεν μπήκε καν στη διαδικασία να σκεφτεί ότι η μπάλα ενδέχεται να πάει πάνω του. Στο 85’… μπαμ στο κεφάλι του και αυτογκόλ για το 2-2 και μετά, επαναληπτικός στην έδρα της 6 φορές κατόχου του τίτλου. Ο διεθνής στόπερ στο Sanchez Pizjuan δεν το άφησε για το τέλος. Στο 8’ πάσα σε αντίπαλο, πάρτε ρε παιδιά ένα τετ-α-τετ, εντός παίζετε. Έκαναν το 1-0 οι Ανδαλουσιάνοι και μετά με το μαχαίρι στα δόντια «πάτησαν» τους Εγγλεζάδες.

Έμεινε ο Τεν Χαγκ να χαϊδεύει την υπερ-κούπα του League Cup, η οποία αν συνεχίσει έτσι η ομάδα του, θα παραμείνει η μοναδική σίγουρα για τη δική του θητεία και μπορεί και για μια 10ετία ακόμα, αφού το club δεν μπορεί να βγει από την πέτρινη εποχή. Μια εποχή η οποία συμβαδίζει με την παρουσία του Μαγκουάιρ. Ενός παίκτη για τον οποίο δαπανήθηκαν 100 εκατ. ευρώ.

Ενός παίκτη για τον οποίο ο προκάτοχος του Ολλανδού, Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ, είχε πει «είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο». Ναι, το είχε πει και δεν είχε ντραπεί να συνεχίσει κιόλας. «Διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι και είναι πολύ δυνατός. Μπορεί να μείνει ήρεμος υπό πίεση».

Όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά: Κι αν η Γιουνάιτεντ άκουγε αυτόν τον κύριο; (Vid)

Τι να λέμε τώρα, είναι τρελή η ιστορία του Μαγκουάιρ και ήδη οι troll λογαριασμοί ξεφαντώνουν ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας με την Σίτι. Αφήνουμε όμως το μέλλον και πάμε στο παρελθόν, για να δώσουμε μικρό βραβείο αντίληψης σε εκείνον τον σοφό κύριο, που είχε καταλάβει πρώτος απ’ όλους το αδιανόητο της διοίκησης τη σεζόν 2019-20 όταν αποφάσισε να διώξει «τσάμπα» τον Κρις Σμόλινγκ και να δώσει πέρα από ένα καράβι λεφτά, τα κλειδιά της άμυνας στον Χάρι.

Μιλώντας έξω από το Old Trafford, πιθανότατα έπειτα από αγώνα, όντας σαφώς στεναχωρημένος αλλά και έξαλλος εξηγούσε μπαλίτσα σε έναν YouTuber και σε όσους του έδιναν προσοχή. «Πίστεψέ με. Ο Κρις Σμόλινγκ πάει στην Ρόμα και θα πάρουμε 2 εκατ. ευρώ. Ο Σμόλινγκ είναι καλύτερος από τον Μαγκουάιρ». Ορισμένοι έδειχναν να παίρνουν σοβαρά τα λόγια του, άλλοι το έπαιζαν σοκαρισμένοι με την άποψή του και κορόιδευαν, ενώ κάποιος, ευτυχώς, έγραφε με το κινητό του προφανώς για να ανεβάσει ένα video που θα γίνει viral.

«Τράβα video άμπαλε» θα μπορούσε να είναι η ελληνικού στιλ ατάκα του συμπαθή κυρίου, όμως ήταν πολύ ευγενικός. «Ελπίζω να μου δώσεις ένα αντίγραφο από αυτό γιατί θα επιστρέψω» ήταν τα λιτά λόγια του και πριν συμπληρωθούν 4 χρόνια, έχει δικαιωθεί 300%.

Δικαιώθηκε για έναν παίκτη που έχει μια αδιανόητη γκάμα στο πως να κάνει λάθος και είναι πηγή αβεβαιότητας για την άμυνα. Με λάθος πάσες ή αν θέλετε, πάσες στον αντίπαλο, με καμία αντίληψη του που πρέπει να βρίσκεται, με συχνά blackout όταν πρέπει να πάρει απόφαση. Συχνά το πιο σωστό που κάνει είναι απλά φάουλ, ενώ πέρα από τα υπόλοιπα, όπως είπαμε, είναι και άτυχος. Πετυχαίνει αυτογκόλ, μπάλες κοντράρουν πάνω του και πάνε στα δίχτυα. Δεν, απλά δεν.

Όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά: Κι αν η Γιουνάιτεντ άκουγε αυτόν τον κύριο; (Vid)

Ένα καλό έχει ο Χάρι όμως και αυτό ουσιαστικά είναι κακό. Δεν τραυματίζεται ποτέ και είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος να μπει και να δώσει γκολ. Όμως πλέον κάθε χρόνο παίζει και λιγότερο και στην Premier League και σε όλες τις διοργανώσεις και όλοι νιώθουμε ότι αυτά τα χρόνια ίσως δεν τον απολαύσαμε όσο θα μπορούσαμε.

«Ο Μαγκουάιρ έχει σημαντικό ρόλο. Είναι ο αρχηγός, είναι ο ηγέτης. Επικοινωνεί με τον προπονητή και δίνει κίνητρο στους συμπαίκτες του». Οι δηλώσεις του Τεν Χαγκ σαφώς είχαν στόχο να τον προστατεύσουν και να τον ανεβάσουν, όμως είναι σαφές ότι ο σέντερ-μπακ, αγωνιστικά, δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι στην Εθνική Αγγλίας πάει μια χαρά με καλές εμφανίσεις και αποτελέσματα, όπως και ότι το πρόβλημα στην Γιουνάιτεντ είναι ομαδικό και συνολικό. Όμως από την στιγμή που βγήκε από την 11άδα, το club μπήκε σε mood για επιστροφή στο Champions League.

Ο καλός κύριος στο video τα είχε πει. Σήμερα ο Σμόλινγκ ζει ευρωπαϊκά βράδια στα ημιτελικά και τη νέα σεζόν θα παίζει στο Champions League με προπονητή τον Μουρίνιο, ενώ ο Χάρι δύσκολα θα έχει άλλες ευκαιρίες στο μέλλον…