Κρύο αίμα, τεχνική και άψογο τελείωμα: Η Ολλανδία «δίνει» στην Εθνική killer σέντερ φορ για τα επόμενα δέκα χρόνια
Βρείτε μας στο

Λίγο πριν αφήσει τον τιμόνι της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, ο Τζον Φαν΄τ Σιπ προέβη στην τελευταία πράξη με την οποία προσέφερε τις υπηρεσίες του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κάλεσε στην γαλανόλευκη τον Τάσο Δουβίκα ο οποίος ακριβώς δύο χρόνια αργότερα δικαιώνει όχι μόνο τον ομοσπονδιακό τεχνικό αλλά και όλους όσοι τον πίστεψαν.

Πλέον με 18 γκολ σε 34 αγώνες έχει πετύχει ήδη τα διπλάσια σε σχέση με την πρώτη σεζόν του στην Ουτρέχτη, φλερτάροντας με την πρώτη θέση των σκόρερ στην Eredivisie και κατ’ επέκταση βρίσκεται κοντά σε μεταγραφή, παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του με την ολλανδική ομάδα λήγει το 2025.

Βέβαια πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να το εξαντλήσει και ο Έλληνας επιθετικός που δεν έχει βαρεθεί φέτος να φορτώνει δίχτυα πολύ σύντομα θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για κάποιον άλλον προορισμό.

Ωστόσο οφείλει να σκεφτεί πολύ καλά ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και να επιλέξει εκείνο που θα τον βοηθήσει στην εξέλιξη της ποδοσφαιρικής προόδου και εξέλιξής του, με τρόπο ανάλογο με αυτόν που συνέβη πριν δύο χρόνια όταν έναντι 1.000.000 ευρώ άφηνε τον Βόλο για λογαριασμό της Ουτρέχτης. Η Ολλανδία έμοιαζε για εκείνον το πιο προσιτό «λιμάνι» καθώς είναι γνωστό ότι σε εκείνα τα γήπεδα «ανθίζουν» καλύτερα οι επιθετικογενείς παίκτες. Άλλωστε υπάρχουν τα ιστορικά προηγούμενα που το αποδεικνύουν με κορυφαίο όλων το παράδειγμα του Νίκου Μαχλά.

Στα 23 του χρόνια ο Έλληνας επιθετικός βρίσκεται ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Τις προηγούμενες δύο φορές που του συνέβη κάτι αντίστοιχο είχε την τύχη και την ευθυκρισία να πράξει το σωστό. Η πρώτη ήταν το 2020 όταν έφευγε από τον Αστέρα Τρίπολης ως ελεύθερος (αλήθεια πώς αισθάνονται εκεί στην Αρκαδία;) με προορισμό τον Βόλο όπου έλαμψε με 14 γκολ, επίδοση εξαιρετική για τα δεδομένα της Super League και η δεύτερη ήρθε την άνοιξη του 2021 με τα γνωστά αποτελέσματα. Ο νεαρός ετοιμάζεται για ένα «χρυσό παπούτσι» στο ολλανδικό πρωτάθλημα, γνωρίζοντας ότι αυτό θα είναι και το διαβατήρίο του για την επόμενη… πίστα της καριέρα του.

Κρύο αίμα, τεχνική και άψογο τελείωμα: Η Ολλανδία «δίνει» στην Εθνική killer σέντερ φορ για τα επόμενα δέκα χρόνια

Την ίδια ώρα βέβαια εξελίσσεται και η υπόθεση της παρουσίας του στην Εθνική ομάδα… Από εκείνο το ντεμπούτο στο σε φιλικό κόντρα στην Ονδούρα έχουν μεσολαβήσει 2 χρόνια και συνολικά 15 ματς στα οποία έχει βρει δίχτυα μόλις 1 φορά. Νούμερο αντιστρόφως ανάλογο της αποτελεσματικότητάς του σε συλλογικό επίπεδο και διόλου αντιπροσωπευτικού της αξίας του. Φαίνεται ότι στο πλαίσιο της διαφορετικής φιλοσοφίας και προσέγγισης επί ημερών του Γκουστάβο Πογέτ έχει γίνει αντιληπτή η ανάγκη για… γκολ αντί για μόνιμο… ταμπούρι.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Υπό αυτή την έννοια ο Τάσος Δουβίκας παραμένει ένα σοβαρό κεφάλαιο σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτο ως τώρα και καθήκον του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι η άμεση αξιοποίησή του αφού μιλάμε για έναν παίκτη 23 χρονών με ολόκληρη «γεμάτη» δεκαετία μπροστά του.