Οι νέοι Πογκμπά: Οι 3 πιο υπερτιμημένοι παίκτες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι νέοι Πογκμπά: Οι 3 πιο υπερτιμημένοι παίκτες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη

Ο ένας είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία ενός συλλόγου που έπαιξε ο Τιερί Ανρί...

ΟΚ., περίπτωση σαν της αφεντιάς του είναι δύσκολο να υπάρξει ξανά, καθότι πρόκειται για παίκτη που πρακτικά εδώ και μια πενταετία αμείβεται (πλουσιοπάροχα) μόνο με το brand. Για όσους δεν θυμούνται, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε τον Πολ Πογκμπά μέσα από τα χέρια της το 2012 και έδωσε 105 εκατ. ευρώ για να τον πάρει πίσω το 2016 από τη Γιουβέντους, καθώς στο μεσοδιάστημα ο Γάλλος χαφ έπαιξε μπαλάρα στη Serie A.

Το 2018 κατέκτησε με τη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη σεζόν που ακολούθησε έπιασε ταβάνι στην απόδοση του, έχοντας 13 γκολ και 9 ασίστ σε 35 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Έμοιαζε στα 25 του να είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του, στην πραγματικότητα όμως αυτό το peak ήταν και η αρχή ενός ατελείωτου κατήφορου.

Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εκστασιασμένοι όταν ο Πογκμπά επέστρεψε το 2016, η χαρά τους όμως ήταν μεγαλύτερη όταν… έφυγε – έστω ως ελεύθερος – το καλοκαίρι του 2022! Τραυματισμοί, κρούσματα απειθαρχίας, έλλειψη αφοσίωσης (κάποιοι όπως ο Γκρέιαμ Σούνες το είπαν «τεμπελιά») συνέθεσαν μια τριετία ελάχιστης προσφοράς και τεράστιας σπατάλης πόρων, αφού οι ετήσιες απολαβές του παίκτη στην Αγγλία ξεπερνούσαν τα 17 εκατ. ευρώ. Σε μια εξαετία στη Γιουνάιτεντ κατέκτησε ένα Europa League και ένα Λιγκ Καπ και στοίχισε στο σύλλογο (μαζί με τη μεταγραφή και ένα μπόνους αφοσίωσης που εισέπραξε για να… φύγει) περίπου 215 εκατ. ευρώ!

Η Γιουβέντους του έδωσε πέρσι 10 εκατ. ευρώ συμβόλαιο για να τον προσελκύσει ξανά και να μάθει και αυτή από πρώτο χέρι τι σημαίνει λεφτά για πέταμα. Την περσινή σεζόν ο Πογκμπά υπέστη τέσσερις διαφορετικούς τραυματισμούς και έπαιξε μόνο σε 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ακολούθησε φέτος το σκάνδαλο ντόπινγκ για να βάλει ουσιαστικά τέλος στην καριέρα του 30χρονου πλέον παίκτη στη Γιουβέντους (ίσως και στο ποδόσφαιρο).

Αναζητώντας ανάλογες περιπτώσεις, μόνο αυτή του Εντέν Αζάρ κατά την τετραετή θητεία του στη Ρεάλ θα μπορούσε να σταθεί πλάι. Υπάρχουν όμως και κάποιες wannabe τέτοιες και όλες αφορούν εύλογα παίκτες που αγωνίζονται στο Νησί.

Ριτσάρλισον – Τότεναμ

Οι νέοι Πογκμπά: Οι 3 πιο υπερτιμημένοι παίκτες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Στα 26 χρόνια του σήμερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη από τη Γουότφορντ και το 2018 μεταπήδησε στην Έβερτον, όπου σε τρεις σεζόν πέτυχε 43 γκολ σε 143 συμμετοχές για την Πρέμιερ Λιγκ.

Όχι τρομερά νούμερα ομολογουμένως, η Τότεναμ όμως δαπάνησε περίπου 60 εκατ. ευρώ για την υπογραφή του το καλοκαίρι του 2022 και τον χρύσωσε με συμβόλαιο 153.000 ευρώ την εβδομάδα. Που σημαίνει ότι την πρώτη σεζόν του στο Λονδίνο ο Ριτσάρλισον έλαβε 2,65 εκατ. ευρώ για… κάθε γκολ που σημείωσε, καθώς περιορίστηκε σε ένα στην Πρέμιερ Λιγκ και δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Φέτος τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Έως τώρα έχει σκοράρει ένα στο πρωτάθλημα και ένα στο Λιγκ Καπ και οι Βραζιλιάνοι φίλαθλοι ακόμη απορούν που ξεκίνησε ως βασικός στη Σελεσάο στο Μουντιάλ του 2022.

Κάι Χάβερτς – Άρσεναλ

Οι νέοι Πογκμπά: Οι 3 πιο υπερτιμημένοι παίκτες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη

Ναι, θεωρείτο παιδί – «θαύμα» στη Λεβερκούζεν όταν στα 17 του συνδύαζε σχολείο με φοβερές εμφανίσεις στην Μπουντεσλίγκα. Ναι, έκρινε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ με δικό του γκολ, το μοναδικό που έβαλε στην Ευρώπη τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με το θρίαμβο της Τσέλσι επί της Μάντσεστερ Σίτι (2020/21).

Έκτοτε όμως είναι ελάχιστα αυτά που έχει κάνει για να συντηρήσει τον ντόρο γύρω από το όνομα του και στα 24 του η πορεία του προσομοιάζει με αυτή ενός… βετεράνου! Η Τσέλσι ήθελε να τον ξεφορτωθεί το καλοκαίρι και η Άρσεναλ έκανε το ψυχικό, δίνοντας σχεδόν όσα χρήματα είχε στοιχίσει στους «μπλε» (75 εκατ. / 80 εκατ.). «Είναι δυνατόν μετά από τρεις σεζόν όπου δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο, να δίνεις 65 εκατ. λίρες για να τον αγοράσεις; Καλή τύχη στον Αρτέτα που προσπαθεί να πετύχει κάτι που δεν κατάφερε ούτε ο Τούχελ, ούτε ο Πότερ, ούτε ο Λάμπαρντ…», σχολίασε με το γνωστό επικριτικό του ύφος ο Γκρέιαμ Σούνες, ενώ και ο Γουίλιαμ Γκαλάς ανέφερε ότι δεν μπορεί να βρει εξήγηση για το ποσό που δαπανήθηκε.

Ο Χάβερτς έχει ένα γκολ και μία ασίστ φέτος, και ο Ισπανός προπονητής αναζητά μάταια για την ώρα ρόλο που να του ταιριάζει. Ξεκίνησε τη σεζόν βασικός, αλλά από τα τελευταία έξι ματς ήταν μόνο σε δύο στην αρχική ενδεκάδα (επωφελούμενος και από τον τραυματισμό του Ζεσούς), καθώς δεν έχει βοηθήσει ούτε ως «10αρι», ούτε στις πτέρυγες, ούτε σε θέση φορ. Και όλα αυτά για συμβόλαιο 19,7 εκατ. ευρώ ετησίως, που τον καθιστά πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της Άρσεναλ…

Άντονι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι νέοι Πογκμπά: Οι 3 πιο υπερτιμημένοι παίκτες αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη

Δεύτερος Βραζιλιάνος στο top-3 μας, έδωσε μάχη με τον Σάντσο για να συμπεριληφθεί και επικράτησε, διότι ο Άγγλος φαίνεται τουλάχιστον να έχει καλύτερη προοπτική. Aυτός έδω είναι κάγκουρας με τα όλα του, κατηγορείται από τρεις πρώην του για ξυλοδαρμό και αυτό που έκανε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ από την τσαντίλα του επειδή τον είχε κάνει κουτό με τις ντρίμπλες του ο Ντοκού προκαλεί σαφείς υπόνοιες ενοχής (του).


Είναι απορίας άξιο πώς η Γιουνάιτεντ πλήρωσε 95 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή ενός 22χρονου που είχε καταθέσει διαπιστευτήρια μόνο στο ασθενές αμυντικά (για να το θέσουμε κομψά) ολλανδικό πρωτάθλημα. Και εκτός αυτού του πρόσφερε 11,9 εκατ. ευρώ το χρόνο, παίρνοντας μόνο 8 γκολ και τρεις ασίστ έως τώρα σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.