Η συμβολή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη μεταμόρφωση της Εθνικής μπάσκετ
Βρείτε μας στο

Δεν είναι λίγες οι φορές που στην Ελλάδα οι δυο αιώνιοι έχουν επιδοθεί σε «αρπαγές» παικτών. Διεθνείς αθλητές που έχουν αποτελέσει τον διακαή πόθο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, βρέθηκαν μια ανάσα από την αντίπαλη ομάδα, κάποιες φορές οχι και με τόσο ορθόδοξο τρόπο.

Το φαινόμενο της «απαγωγής» ενός παίκτη είναι κυρίως πρακτική του ποδοσφαίρου, καθώς στο μπάσκετ πολλοί ήταν οι παίκτες που ενώ είχαν ξεκινήσει να μιλούν με τη μια ομάδα, ωστόσο κατέληξαν στην άλλη.

Στην ιστορία των δυο αιωνίων στο μπάσκετ, υπάρχει μόνο μια περίπτωση που ένας παίκτης «απήχθη» και πρόκειται για τον Χάρις Μουγεζίνοβιτς, το μακρινό πλέον 2003.

Ο Βόσνιος πάουερ φόργουορντ παρόλο που τελικά είχε υπογράψει στους πράσινους, την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς τότε, είχε κλειδωθεί σε ένα δωμάτιο από τους ερυθρόλευκους για να υπογράψει με αυτούς.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο ντόρος που είχε δημιουργήσει τότε γύρω από το όνομά του δεν επαληθεύθηκε σε καμία περίπτωση εντός των παρκέ.

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο «σήριαλ» ήταν προϊόν του γοήτρου ανάμεσα στους δυο αιωνίους αντιπάλους, καθώς δεν έγινε για ουσιαστική ενίσχυση του ρόστερ, αλλά περισσότερο για λόγους που είχαν να κάνουν με την επικοινωνία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Είναι Δεκέμβριος του 2003, και ο Βόσνιος μπασκετμπολίστας, Χάρις Μουγεζίνοβιτς, έρχεται στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό, αλλά στο αεροδρόμιο αντί να τον περιμένει κάποιος παράγοντας του τριφυλιού, τον υποδέχθηκε ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Στάυρος Ελληνιάδης.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Για την ακρίβεια, υπήρχαν παράγοντες του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο αλλά αυτοί ήταν στην αίθουσα αναμονής. Με κάποιο μαγικό τρόπο, ο Σταύρος Ελληνιάδης μπόρεσε να περάσει πέρα από αυτόν τον χώρο και έπεισε τον Βόσνιο μπασκετμπολίστα να τον ακολουθήσει.

Μάλιστα, ο Μουγεζίνοβιτς έμοιαζε να τα χει χαμένα, καθώς άλλα περίμενε να βρει στην Αθήνα και άλλα βρήκε, ενώ για τη μεταφορά των αποσκευών του μπασκετμπολίστα στο πολυτελές ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, χρειάστηκε η ενοικίαση ταξί. Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού περίμεναν την άφιξη του νέου τους αποκτήματος.

Μόλις μαθεύτηκε τι πραγματικά είχε γίνει, τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν καθώς οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν ήξεραν που βρίσκεται ο παίκτης που περίμεναν, ενώ και τα τηλέφωνα των μάνατζερ, είχαν πάρει φωτιά.

Βέβαια, τόσο ο Σταύρος Ελληνιάδης, όσο και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού γνώριζαν πως όσο και αν θέλουν να δουν στα κόκκινα τον Βόσνιο, κάτι τέτοιο ήταν αδύνατον καθώς η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν κατά πολύ καλύτερη. Έτσι, την επόμενη μέρα, όταν οι άνθρωποι των ερυθρολεύκων αποφάσισαν να ελευθερώσουν τον μπασκετμπολίστα, ενημέρωσαν τον Παναθηναϊκό για την τοποθεσία που βρίσκεται. Μάλιστα η πράσινη ΚΑΕ, κλήθηκε να πληρώσει και τα έξοδα του ξενοδοχείου στο οποίος διέμεινε ο Μουγεζίνοβιτς.

Για την ιστορία, ο Βόσνιος φόρεσε τελικά τη φανέλα του Παναθηναϊκού, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος γύρω από το όνομά του.