Μετά το «μπαμ» Μπακασέτα: Ο παίκτης που μπορεί ν’ απογειώσει το πλάνο του Τερίμ στον Παναθηναϊκό
Βρείτε μας στο

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου δεν ενδείκνυται για πολυάριθμες προσθήκες. Συνήθως, αυτή την περίοδο τα κλαμπ προσπαθούν να κάνουν κάποιες στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, χωρίς πολλά πολλά.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια, έχει πέσει φέτος με τα… μπούνια στην αγορά και κυριολεκτικά χτυπάει ό,τι κινείται, με στόχο να ικανοποιήσει τα θέλω του Φατίχ Τερίμ.

Ο πράσινος μεταγραφικός οργασμός δείχνει τη δίψα και την αποφασιστικότητα που υπάρχει σε ολόκληρο τον οργανισμό, προκειμένου να επιστρέψει η ομάδα στην κορυφή της Ελλάδας μετά από 14 ολόκληρα χρόνια.

“Χτυπήματα” όπως αυτό του Τάσου Μπακασέτα μαρτυρούν προθέσεις και θέτουν τον τόνο. Ο Παναθηναϊκός τρέχει με… χίλια τις μεταγραφικές του υποθέσεις και κλείνει μία-μία τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Με την απόκτηση του Πολωνού γκολκίπερ Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, με τη μορφή δανεισμού από τη Σπέτσια, ουσιαστικά καλύπτει το κενό που δημιουργήθηκε στον άσο μετά τα όσα συνέβησαν με τον Μπρινιόλι. Θέμα χρόνου εν τω μεταξύ φαίνεται πως είναι και η ανακοίνωση του Βίτορ Ούγκο, που έρχεται για να δώσει βάθος και ποιότητα στη γραμμή των στόπερ.

Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός έχει μέχρι στιγμής κάνει πέντε μεταγραφές με τους Μπακασέτα, Λημνιό, Ακαϊντίν, Ντραγκόφσκι και Βίτορ Ούγκο. Υπάρχει ωστόσο πρόθεση να αποκτηθεί ακόμη ένας παίκτης, ο οποίος θα απογειώσει το πλάνο του Τερίμ.

Ο Τούρκος τεχνικός, αξιολογώντας το ρόστερ της ομάδας, τόνισε στη διοίκηση ότι χρειάζεται αναβάθμιση και η θέση του κεντρικού χαφ. Βλέπουμε ότι στα τελευταία ματς, ο Τερίμ κάνει το τρικ και παίζει εκεί με τον Κώτσιρα, διότι θέλει παίκτες που μπορούν να δώσουν περισσότερα τρεξίματα και ένταση απ’ ότι για παράδειγμα ο Ρούμπεν Πέρεθ.

Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει

Γενικά, ο Τερίμ είναι ένας παρεμβατικός προπονητής, που δεν διστάζει να πειραματιστεί και να χρησιμοποιήσει ορισμένους παίκτες σε διαφορετική θέση από αυτή που αγωνίζονται κανονικά όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Βλέπε τη ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που έπαιξε φορ ο στόπερ Ακαϊντίν. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι ο κανόνας.

Παίκτης επιπέδου La Liga

Γι’ αυτό λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πάει να κάνει ακόμη ένα μεγάλο κόλπο, φέρνοντας από τη Χετάφε τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ο διεθνής 28χρονος Σέρβος χαφ είχε παίξει έντονα το καλοκαίρι στο ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ωστόσο η περίπτωσή του τελικά δεν προχώρησε, λόγω των υψηλών απαιτήσεων της Χετάφε.

Τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι και οι Ισπανοί κινδυνεύουν να τον χάσουν ελεύθερο. Ο Παναθηναϊκός βέβαια, δεν ενδιαφέρεται να τον υπογράψει για το καλοκαίρι, αλλά θέλει να τον φέρει άμεσα στην Αθήνα και για αυτό έχει ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους Μαδριλένους.

Ο Μαξίμοβιτς είναι ένας παίκτης ακριβώς με τα στοιχεία που θέλει ο Τερίμ. Χαφ με ηγετικά χαρακτηριστικά, ψηλός (1,89 μ.), δυνατός, με πάσα ακριβείας και γενικά μία επιβλητική παρουσία που γεμίζει το χώρο της μεσαίας γραμμής.

Είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακό ότι αγωνίζεται σταθερά στη La Liga με τη Χετάφε εδώ και έξι χρόνια, όντας βασικότατος. Στις πρώτες τέσσερις σεζόν οι συμμετοχές του δεν έπεσαν κάτω από τις 35, ενώ πέρυσι έκανε 29. Φέτος έχει ξεκινήσει στην 11αδα και στα 19 ματς της Χετάφε στο πρωτάθλημα και βγήκε αλλαγή μόνο στα δύο.

Μιλάμε λοιπόν, για έναν βιονικό μέσο, επιπέδου ισπανικού πρωταθλήματος, που σπάνια βγάζει τραυματισμούς και παίζει σε πολύ διαφορετική ένταση και επίπεδο απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στη Σούπερ Λιγκ.

Συνολικά, ο Μαξίμοβιτς έχει 204 συμμετοχές, 6 γκολ και 3 ασίστ με τη Χετάφε, ενώ είναι και 48 φορές διεθνής με την εθνική Σερβίας. Επειδή μπορεί να πιέσει καλά την μπάλα, έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως καθαρός κόφτης. Παράλληλα, διαθέτει διορατικότητα, ευστροφία και δημιουργικότητα για να πάρει μέτρα πιο μπροστά και να αγωνιστεί και σαν οκτάρι.

Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα έξι εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018, όταν η Χετάφε τον αγόρασε από τη Βαλένθια, κατέβαλλε στις “νυχτερίδες” 10 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση να ολοκληρώσει και αυτή τη μεταγραφή, αφού ο Μαξίμοβιτς είναι ένας ισορροπημένος και καθόλα ολοκληρωμένος παίκτης.

Ο Σέρβος χαφ είναι σίγουρο ότι μπορεί να προσφέρει πολύπλευρα και να δώσει έξτρα πράγματα δίπλα στους Τσέριν, Βιλένα και Αράο (ο τελευταίος εσχάτως αγωνίζεται κυρίως στόπερ), αναβαθμίζοντας αισθητά την ποιότητα της πράσινης μεσαίας γραμμής.