Killer Μπιλάλ: Τι βλέπουν οι ξένοι σκάουτερ στον μικρό του Παναθηναϊκού
Βρείτε μας στο

Με τον Παναθηναϊκό να είναι για σχεδόν ένα μήνα αποδεκατισμένος από επιθετικούς και να φτάνει να διεκδικεί (και να παίρνει) πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, με φορ στα τελευταία λεπτά τον Ακαϊντίν, έναν σέντερ μπακ που δεν είχε κλείσει ούτε βδομάδα στην Ελλάδα, πολλοί αναρωτήθηκαν πού βρίσκεται ο Μπιλάλ, το ταλέντο από τις Ακαδημίες που έλαμψε μέχρι το καλοκαίρι κι έκτοτε αγνοείται.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής τις προηγούμενες σεζόν είχε βγάλει μάτια με τις επιδόσεις του, μπαίνοντας στο μικροσκόπιο σκάουτερ από όλη την Ευρώπη. Με βάση τα πεπραγμένα του έμοιαζε λογικό να διεκδικήσει μια θέση και στην πρώτη ομάδα, πράγμα που όμως φέτος δεν συνέβη. Ο «Φαράω» των μικρών του τριφυλλιού, όπως είναι το παρατσούκλι που του έβγαλαν τα media εξαιτίας της αιγυπτιακής καταγωγής του, μοιάζει να απέχει αρκετά από τον παίκτη που τα προηγούμενα δύο χρόνια άφηνε μεγάλες υποσχέσεις και ανάγκαζε τους πράσινους να απαντούν αρνητικά σε προσεγγίσεις διαφόρων συλλόγων.

Γεννημένος στο Σατορού της Γαλλίας στις 21 Νοεμβρίου 2003, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος ήταν επίσης επιθετικός με αξιοπρόσεκτη καριέρα και μερικές συμμετοχές στην εθνική Αιγύπτου, την οποία τελικά επέλεξε να αγωνιστεί και ο γιος του, αν και είχε το δικαίωμα να παίξει και για λογαριασμό των «τρικολόρ».

Killer Μπιλάλ: Τι βλέπουν οι ξένοι σκάουτερ στον μικρό του Παναθηναϊκού

Ο ερχομός του στην Ελλάδα και η απόφασή του να φορέσει την πράσινη φανέλα οφείλεται στον Νίκο Νταμπίζα. Την εποχή που κατείχε την θέση του τεχνικού διευθυντή, η τότε ομάδα του 15χρονου –ακόμα- Μπιλάλ Αμπντελραχμάν Μαζχάρ, φιλοξενήθηκε στην χώρα μας για ένα τουρνουά, το οποίο και κατέκτησε. Ο πιτσιρικάς έκανε καλή εντύπωση, οι συζητήσεις με τον μάνατζέρ του αποδείχθηκαν σύντομες και ο νεαρός βρέθηκε στις Ακαδημίες του τριφυλλιού, όπου πολύ γρήγορα έδειξε ότι πρόκειται για ιδιαίτερο ταλέντο.

Κι αφού μιλάμε για φορ, δίχως αμφιβολία το βασικότερο στοιχείο είναι το γκολ. Ο Μπιλάλ από τον Γενάρη του 2020 που υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, λέγοντας παράλληλα «όχι» σε Ζάμαλεκ και Αλ Αχλί, χρειάστηκε μόλις ένα εξάμηνο για να πάρει προαγωγή από την Κ-17 στην Κ-19. Ακόμη και με αντιπάλους μεγαλύτερης ηλικίας, όμως, έδειχνε να τα βγάζει πέρα χάρη κυρίως στις σωστές τοποθετήσεις του, την ταχύτητά του και την καλή σωματοδομή του. Έτσι, σε 9 συμμετοχές μέτρησε 4 γκολ και 2 ασίστ, πριν την «απογείωσή» του που θα ερχόταν τα επόμενα 2 χρόνια.

Killer Μπιλάλ: Τι βλέπουν οι ξένοι σκάουτερ στον μικρό του Παναθηναϊκού

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Η περίοδος 2021-2022 ήταν εκείνη που το όνομά του άρχισε να ακούγεται περισσότερο εντός των τειχών, καθώς αποδείχθηκε καθοριστική η συμβολή του στην κατάκτηση από την ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου του τίτλου, με τον Αιγύπτιο στράικερ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με 20 γκολ σε 21 ματς (!), ενώ είχε και ορισμένες συμμετοχές και με την β’ ομάδα των πράσινων. Οι σκάουτερ από το εξωτερικό σημείωσαν την περίπτωσή του, ενώ το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός απάντησε αρνητικά σε πρόταση της Χάβρης, σπεύδοντας παράλληλα να του προσφέρει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στην σεζόν 2022-23 που πλέον ο Μπιλάλ πέφτει στα πιο… βαθιά και καταφέρνει να βγει στον αφρό. Ως βασικό μέλος της β΄ομάδας, παίρνει μέρος στο σκληρό πρωτάθλημα της Super League 2, έχοντας 6 γκολ και 1 ασίστ σε 18 ματς, αλλά εκεί που κάνει θραύση είναι το UEFA Youth League. Με νούμερα που θυμίζουν Χάαλαντ, όπως έγραψε και ιταλικό Μέσο, φτάνει τα 9 γκολ με την ομάδα Νέων και κατακτά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης! Οι κυνηγοί ταλέντων τον βάζουν σε περίοπτη θέση στις λίστες τους, ο χαρακτηρισμός «Killer» τον ακολουθεί παντού και θεωρείται έτοιμος ακόμη και για την πρώτη ομάδα, με συμπληρωματικό ρόλο προφανώς, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Εκείνο το καλοκαίρι, ο τότε τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφασίζει ότι ο Μπιλάλ θα ακολουθήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία προκειμένου να αξιολογηθεί καλύτερα. Και τότε ήταν που σε πολλούς κακοφάνηκε η απόφαση του προπονητή να μην δώσει το «ΟΚ» για την… προαγωγή του. Τι είχε δει που τον έκανε σκεπτικό, άραγε; Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, ο πιτσιρικάς έμοιαζε να μην είναι έτοιμος για το παραπάνω βήμα, καθώς δυσκολευόταν στο τακτικό κομμάτι, ενώ ο Σέρβος κόουτς πιθανολογείται ότι θεωρούσε ότι το κορμί του Αιγύπτιου χρειαζόταν πολλή δουλειά για να αντεπεξέλθει σε επίπεδο ανδρών. Κι έτσι με μια απόφαση που ξένισε πολλούς, κατέληξε στο να φέρει στην ομάδα ως τρίτη λύση τον δανεικό στον Λεβαδειακό, Γερεμέγεφ, και να αφήσει τον Μπιλάλ στην β’ ομάδα…

Η Μαρσέιγ το καλοκαίρι (με αφορμή και τα ματς μεταξύ των δύο συλλόγων στην Ευρώπη) προσέγγισε τους πράσινους, οι οποίοι λέγεται ότι απαίτησαν επταψήφιο νούμερο και ποσοστό μεταπώλησης για να τον παραχωρήσουν. Άλλωστε στο μεταξύ ο Μπιλάλ είχε χριστεί και διεθνής με την Κ-21 και την Κ-23 της Αιγύπτου κι έβλεπε τις μετοχές του να ανεβαίνουν. Τότε ήταν που υπήρξαν και οι πρώτες διαπραγματεύσεις με τους ατζέντηδές του (έχει συμφωνία με την εταιρεία Base) που φανέρωσαν και την σημερινή διαφορά.

Killer Μπιλάλ: Τι βλέπουν οι ξένοι σκάουτερ στον μικρό του Παναθηναϊκού

Στις επαφές με τον Γιάννη Παπαδημητρίου (νυν τεχνικό διευθυντή) που έλαβαν χώρα το περασμένο Φθινόπωρο, οι μάνατζερ δεν πείστηκαν για το σχέδιο που υπήρχε στο Κορωπί σχετικά με τη εξέλιξη του πελάτη τους, θεωρώντας ότι άξιζε κάτι καλύτερο από μια θέση στην β’ ομάδα. Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι του 2024, υπήρχε σαφώς η πίεση ανανέωσης για να μην χαθεί χωρίς αντίτιμο, όμως η εικόνα του παίκτη δεν ήταν τέτοια που να δικαιολογούσε περισσότερο χρόνο ή –κυρίως- σημαντικότερο ρόλο.

Με την άποψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς φαίνεται ότι συμφώνησε και ο Φατίχ Τερίμ, στο μικρό έστω διάστημα που κρατά στα χέρια του το τιμόνι του Παναθηναϊκού.

Killer Μπιλάλ: Τι βλέπουν οι ξένοι σκάουτερ στον μικρό του Παναθηναϊκού

Ο Τούρκος τεχνικός είδε ματς της β’ ομάδας αλλά και των Νέων, κάποια εξ αυτών και από κοντά, ώστε να σχηματίσει σφαιρικότερη γνώμη για την ποιότητα του ρόστερ και η αλήθεια είναι ότι δημιουργήθηκαν και οι συνθήκες για να δώσει στον Μπιλάλ μια ευκαιρία. Με τους τρεις επιθετικούς της ομάδας (Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ) να είναι εκτός μάχης, ο Παναθηναϊκός έδωσε σειρά δύσκολων αγώνων στις μάχες του για δύο τίτλους κι ενδεχομένως ο Αιγύπτιος να μπορούσε να βρεθεί έστω στην αποστολή κάποιας αναμέτρησης.

Ωστόσο η απουσία του αλλά και τα όχι και τόσο εντυπωσιακά πεπραγμένα του σε αυτούς τους 7 μήνες της τρέχουσας σεζόν (3 γκολ σε 18 ματς) απομακρύνουν το ενδεχόμενο παραμονής του στους πράσινους. Ο ηλικίας 20 ετών πια Μπιλάλ φαίνεται ότι μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν, αφού μπορεί να αποχωρήσει ως ελεύθερος, και η ιστορία θα δείξει αν οι άνθρωποι του τριφυλλιού έκαναν λάθος ή όχι στην περίπτωσή του…