«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν...
Βρείτε μας στο
Μπάλα

«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν…

Σε λίγο καιρό τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ, πολύ διαφορετικά.

Αν βάζαμε στη σειρά τις λέξεις από τα κείμενα που έχουμε γράψει για μεταγραφές μπορεί και να φτάναμε έξω από το σπίτι του Φαμπρίτσιο Ρομάνο. Είναι «αρρώστια», αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο game εκτός γηπέδου. Όλοι γουστάρουν να φαντάζονται παίκτες σε άλλες ομάδες από αυτές που βρίσκονται. Σενάρια λοιπόν, προτάσεις, ενδεχόμενα. Σίγουρα είναι νωρίς, όμως μπορούμε να πούμε δύο λόγια για κάποιους που ανήκουν στην κατηγορία του υπερπαίκτη και το 2025 μένουν ελεύθεροι και δεν αποκλείται να αλλάξουν φανέλα. Here-we-go!

Λιονέλ Μέσι

«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν...

Ντάξει, έχει βαρεθεί να σηκώνει ατομικούς τίτλους που βασίζονται σε ψήφους, όπως το The-Best τον Ιανουάριο, είναι όμως ώρα να κοιτάξει και τι θα κάνει με το μέλλον του, δεν είναι δα και κανένα παιδάκι. Στην Ίντερ Μαϊάμι βγάζει γούστα με Τζόρντι Άλμπα, Σέρχιο Μπουσκέτς και Λουίς Σουάρες και είναι χαλαρός σε ένα πρωτάθλημα που είναι πολύ κατώτερο από αυτό της Σαουδικής Αραβίας, όμως την ίδια στιγμή τα πηγαίνει εξαιρετικά στις εμπορικές συμφωνίες και τις διαφημίσεις.

Πλησιάζοντας το φινάλε της καριέρας του όμως, φαίνεται να πλησιάζει και περισσότερο από ποτέ στην επιστροφή στην Νιούελς Ολντ Μπόις της Αργεντινής, ομάδα με την οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως πιτσιρικάς πριν τον πάρει η Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι θα είναι 38 όταν θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ τον ερχόμενο Δεκέμβριο και το να βρεθεί ξανά στο Ροσάριο είναι ένα σενάριο το οποίο θα πέσει στο τραπέζι.

Μοχάμεντ Σαλάχ

«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν...

Δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος με το ότι ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι το μεγαλύτερο όνομα στην Λίβερπουλ παρότι τα χρόνια πέρασαν και βρίσκεται μερικούς μήνες πριν κλείσει τα 32 του. Ο υπερηχητικός εξτρέμ ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμό στο πρόσφατο Africa Cup of Nations, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Αίγυπτο να διεκδικήσει τον τίτλο στην Ακτή Ελεφαντοστού, όμως μπορεί να το κάνει με την Λίβερπουλ στην Premier League, όπου η ομάδα του είναι πρωτοπόρος.

Το καλοκαίρι υπήρξε θόρυβος καθώς η Αλ-Ιτιχάντ προσέφερε στους Reds 150 εκατ. λιρών για να τον αποκτήσει, deal δεν υπήρξε, όμως δεν υπήρξε και ανανέωση του συμβολαίου του με τους Μέρσεϊσαϊντερς. Έτσι, το club της Σαουδικής Αραβία θα επανέλθει και έχει έτοιμο ένα συμβόλαιο που θα δίνει στον Σαλάχ 1.5 εκατ. κάθε Δευτέρα, μια πρόταση που στη χειρότερη θα κάνει τον Μο να το σκεφτεί, ειδικά από τη στιγμή που ο Γίργκεν Κλοπ θα αποτελέσει παρελθόν από το Anfield.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Νεϊμάρ

«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν...

Δυστυχώς για έναν παίκτη με τόσο μεγάλο ταλέντο, Νεϊμάρ, αμφισβήτηση και κράξιμο πάνε μαζί. Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται προς το τέλος της καριέρας του και δεν είπε όχι στα λεφτά της Αλ-Χιλάλ, η οποία έδωσε και κάτι ψιλά, όχι πολλά, μόνο 90 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν για να τον αποκτήσει. Ο 32χρονος με το που υπέγραψε υπέστη ρήξη χιαστών, δεν θα παίξει ξανά φέτος και έτσι δεν θα του πει κανένας τίποτα όταν τον Μάρτιο κάνει το κλασικό σκηνικό και πάει στα γενέθλια της αδερφής του.

Ούτε αποθεραπεία όμως δεν μπορεί να κάνει με την ησυχία του το άνθρωπος, καθώς πρόσφατα οπαδοί της ομάδας άσκησαν κριτική για το ότι έχει κάνει κοιλιά. Και σίγουρα δεν εννοούσαν την αγωνιστική. «Υπέρβαρος, ωραία» απάντησε μέσω Insta, «Αλλά χοντρός; Δεν νομίζω». Ντάξει Νέι, αφού δεν είσαι χοντρός, όλα μια χαρά, στην τελική δεν είναι άσχημα τα 250 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια.

Και όπως προκύπτει, το μέλλον του είναι αμφίβολο. Με το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι στις ΗΠΑ το 2026, ο Νο1 σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας ίσως κάνει μια τελευταία προσπάθεια να σηκώσει μία από τις μετρημένες κούπες που λείπουν στην καριέρα του, οπότε πιθανότατα θα ψάξει επιστροφή στην Ευρώπη έτσι ώστε να έχει match-fitness. Ακόμα και το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Βραζιλία είναι πλέον ανοικτό έτσι ώστε να βρίσκεται σε μια νορμάλ κατάσταση πριν το Mundial.

Κέβιν Ντε Μπρόινε

«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν...

Στο πρώτο ματς της σεζόν υπέστη σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε έξω για μήνες όμως τώρα έχει επιστρέψει ανανεωμένος και με το [καινούριο] μαλλί τους κάνει αυτό που τους έκανε πάντα πιάνοντας άμεσα δουλειά με γκολ και ασίστ. Με δεδομένο ότι το καλοκαίρι θα κλείσει τα 33 και ότι έχει ένα βεβαρημένο ιστορικό με προβλήματα, θα ήταν λογικό να σκεφτεί κανείς πως η Μάντσεστερ Σίτι ψάξει αντικαταστάτη, όμως ο Βέλγος εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά στο top-level.

Κάθε φορά που οι Cityzens δεν βρίσκουν λύση επιθετικά τα κοντινά στον Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν σταματούν και αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Ο Βέλγος έχει μισθό 20 εκατ. ευρώ τον χρόνο και με βάση αυτό είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι δεν είναι πολλά τα club που μπορούν να σηκώσουν ένα κασέ τέτοιου επιπέδου, οπότε πάντα είναι ανοικτό το σενάριο να κλείσει την καριέρα του στο Etihadσαν legeng του συλλόγου.

Γιόσουα Κίμιχ

«Βόμβες» έτοιμες να σκάσουν...

Συνώνυμο της Μπάγερν Μονάχου είναι ο Κίμιχ, καθώς μετά τους Νόιερ και Μίλερ εκείνος θα πάρει τα επόμενα χρόνια το περιβραχιόνιο στο σπίτι του. Ή μήπως δεν γίνει έτσι; Παίζει στους Βαυαρούς από το 2015 και πέρα από σχεδόν 250 εμφανίσεις στην Bundesliga, έχει 8 πρωταθλήματα και ένα ChampionsLeague. Χρειάστηκε να έρθει ο Κέιν από την Τότεναμ για να μην πανηγυρίσει και φέτος τον τίτλο.

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του είχε φέρει ενδιαφέρον και κουβέντα από πέρυσι, όμως αυτό το καλοκαίρι αναμένεται ακόμα περισσότερες ομάδες να μπουν στο κόλπο. Μία από αυτές είναι η Μάντσεστερ Σίτι, καθως ο Πεπ Γκουαρδιόλα και τον ξέρει από τα χρόνια του στην Μπάγερν και ψάχνει κάποιον που να μπορεί να παίξει με ποιότητα δίπλα στον Ρόδρι αλλά και να του δίνει ρεπό.

Αν τελικά γίνει σαφές ότι ο 28χρονος δεν θα ανανεώσει, θεωρείται δεδομένο ότι η Rekordmeister θα τον πουλήσει σε μερικούς μήνες έτσι ώστε να μην τον χάσει χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ. Με την περίπτωση του Κίμιχ αντανακλαστικά θυμάται κανείς εκείνη του Τόνι Κροος, ο οποίος έφυγε από την Μπάγερν για ψίχουλα σε σχέση με την πραγματική αξία του.