«Αυτή είναι μια ηλίθια ερώτηση…»: Είχε δίκιο που «φόρτωσε» έτσι ο Κλοπ;
Βρείτε μας στο

Γνωστός για το στυλ ποδοσφαίρου που στηρίζεται στο ανελέητο τρέξιμο, στο πρέσινγκ και στο γρήγορο τρανζίσιον, ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια αντίστοιχη με αυτήν που βγάζουν οι ομάδες του στο γήπεδο. Ωστόσο ο εκρηκτικός πολλές φορές χαρακτήρας του Γερμανού τεχνικού κάνει την εμφάνισή του και εκτός των τεσσάρων γραμμών…

Αν τα βάλουμε κάτω, μάλλον θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Γιούργκεν Κλοπ ως προσωπικότητα του ποδοσφαίρου έχει περισσότερες συμπάθειες παρά αντιπάθειες. Προφανώς και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους οπαδούς ομάδων που ανταγωνίζονται εκείνων στους πάγκους των οποίων έχει καθίσει. Δηλαδή, εφόσον υποστηρίζεις την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Μπάγερν Μονάχου, ας πούμε, πιθανότατα δεν πίνεις νερό στο όνομα του σημερινού τεχνικού της Λίβερπουλ και παλιότερα της Ντόρτμουντ.

«Αυτή είναι μια ηλίθια ερώτηση…»: Είχε δίκιο που «φόρτωσε» έτσι ο Κλοπ;

Βάζοντας, όμως, στην άκρη τα οπαδικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γενικότερο… στυλάκι του 56χρονου τεχνικού έχει πέραση, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως και ο ίδιος δεν έχει τα… κουσούρια του και τις άτυχες στιγμές του που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο λιγοστές ώστε να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι περισσότερες εξ αυτών μάλιστα έχουν καταγραφεί on camera καθώς έχουν συμβεί κατά την διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου ή flash interview, όταν η ερώτηση τον κάνει να… βγει από τα ρούχα του, πράγμα που κατά κύριο λόγο συμβαίνει μετά από κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα.

«Αυτή είναι μια ηλίθια ερώτηση…»: Είχε δίκιο που «φόρτωσε» έτσι ο Κλοπ;

Και ως τέτοιο λογίζεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πρόσφατος αποκλεισμός της Λίβερπουλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας. Μάλιστα ήρθε με… γκρανγκινιολικό τρόπο αφού κρίθηκε στην λήξη της παράτασης, σε ένα ματς το οποίο έληξε 4-3, με συνολικά 53 τελικές προσπάθειες και τις 22 εξ αυτών στην εστία! Κάποιοι, κιόλας, έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για τον καλύτερο προημιτελικό όλων των εποχών στην διοργάνωση!

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Όλα αυτά βέβαια είναι υπέροχα για τους ουδέτερους (και προφανώς για τους νικητές) αλλά είναι φυσιολογικό να φέρουν κακή διάθεση και νεύρα στην πλευρά των ηττημένων. Πόση όμως; Τόση ώστε να δικαιολογείται μια ανάγωγη απάντηση του συμπαθούς κατά τα άλλα Γιούργκεν σε ερώτηση δημοσιογράφου; Γιατί ανάγωγη (τουλάχιστον) μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Κλοπ, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όντως ήταν ηλίθια η ερώτηση που δέχτηκε.

Ο δημοσιογράφος μάλλον τόνισε το προφανές, ότι δηλαδή η Λίβερπουλ έδειχνε να μην έχει την απαιτούμενη ενέργεια για ένα τέτοιο παιχνίδι στον έξτρα χρόνο, για να δεχτεί… φουλ επίθεση από τον τεχνικό των «ρεντς». «Είναι ηλίθια η ερώτηση. Αν μας έβλεπες συχνά, θα μπορούσες να μας ρωτήσεις γιατί κάποιες φορές έχουμε τόση ενέργεια. Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια έχουμε παίξει εμείς τελευταία και πόσα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι είναι το άθλημα. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την ερώτηση. Ούτε εσύ είσαι σε πολύ καλή κατάσταση προφανώς. Δεν μπορώ να το ανεχθώ αυτό», απάντησε και αποχώρησε εμφανώς… τίγκα εκνευρισμένος.

Προφανώς ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν κατοικείται από… αγγέλους και όλοι –μα όλοι- έχουν το δικαίωμα για μια, ας πούμε, κακή μέρα. Όταν, όμως, από την άλλη μπαίνουν στην εξίσωση οι όροι του αμοιβαίου ανθρώπινου σεβασμού, κάποια όρια πρέπει να υπάρχουν. Και δεν είναι μόνο ο Κλοπ, για να είμαστε δίκαιοι. Και φυσικά το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα σπορ, είτε ομαδικά είτε ατομικά.

Κατά καιρούς έχουμε δει αντίστοιχες ή και χειρότερες σκηνές όπου το μέτρο χάνεται σε τέτοιο βαθμό που οι ανεβασμένοι σφυγμοί ή η ένταση της στιγμής δεν μπορούν να σταθούν ως δικαιολογίες. Και σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν κάποιος δεχτεί ότι πάνω στα νεύρα του μπορεί ο καθένας να πει και μια κουβέντα παραπάνω, υπάρχει πάντοτε και η επόμενη ημέρα που είναι εύκολο να πεις «ήταν λάθος μου, παραφέρθηκα» στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γερμανικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.