Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο: Ιστορική ξεφτίλα για την Ρόμα...
Βρείτε μας στο

Σε μια περίοδο που η Ρόμα έχει κάνει το απόλυτο αγωνιστικό restart υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού, Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο ιταλικός Τύπος έφερε στο φως της δημοσιότητας μια ιστορία που ταράζει τα νερά στις τάξεις του συλλόγου. Ενώ η ομάδα μάχεται για την 4άδα στην Serie A και τον τίτλο στο Europa League, στο προπονητικό κέντρο συνέβη μια ιστορία που τράβηξε τα βλέμματα από άλλους χώρους, για τους λάθος λόγους.

Όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2023, όταν ακόμα προπονητής στην Ρόμα ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ένας παίκτης από την Primavera, όπως λένε οι Ιταλοί την ‘ομάδα Β’, ζήτησε από μια κοπέλα, υπάλληλο του club, το κινητό της τηλέφωνο με την πρόφαση ότι θέλει να επικοινωνήσει με τον μάνατζέρ του. Αντί όμως να σχηματίσει τον αριθμό του ατζέντη, ο μικρός άρχισε να ψάχνει τις φωτογραφίες και τα video της. Μέχρι που έπεσε πάνω σε ένα συγκεκριμένο. Η 30χρονη τραβούσε τον εαυτό της σε προσωπικές στιγμές με τον φίλο της, επίσης εργαζόμενο στους Giallorosi.

Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο: Ιστορική ξεφτίλα για την Ρόμα...

Μέσω του κινητού της κοπέλας, ο ποδοσφαιριστής, που δεν είναι Ιταλός, άρχισε να μεταφέρει το video στα κινητά των συμπαικτών του. Το πέρασε σε έναν, δύο, δέκα, πιθανότατα σε περισσότερα άτομα. Το κορίτσι αναγνωρίστηκε πολύ εύκολα από κάθε άνθρωπο που πηγαίνει καθημερινά στην Trigoria, το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, και τα γέλια και τα σεξιστικά σχόλια γίνονταν όλο και περισσότερα. Το video έφτασε στο κοινό chat των παικτών της Primavera και το σκηνικό δεν άργησε να μαθευτεί από το επίσημο club.

Η Ρόμα έκανε meeting με το youth-sector και εκεί, ο «μάγκας» που μοίρασε το video της κοπέλας, έβαλε τα κλάματα και αναγκάστηκε να ομολογήσει την ενοχή του. Σε αυτό το σημείο, ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί διάφορες τιμωρίες για τον δράστη μια πράξης που εμπίπτει στο πλαίσιο του revenge-porn. Άλλοι θα σκέφτονταν κάτι πιο αυστηρό, άλλοι κάτι πιο light δεδομένου και του νεαρού της ηλικίας, όμως η Ρόμα έκανε μια έκπληξη που όμοιά της δεν έχει κάνει σε ολόκληρη την ιστορία της.

Δύο προπονητές μίλησαν με τον παίκτη, όμως είναι πραγματικά αδιανόητο το ότι δεν υπήρξε καμία πειθαρχική ενέργεια σε βάρος του. Όπως προκύπτει από το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της σούπερ αξιόπιστης πολιτικής εφημερίδας, La Repubblica, ο μικρός θεωρήθηκε «πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του club» και κρίθηκε ότι «πρέπει να προστατευτεί». Κι όμως, αυτό δεν είναι το χειρότερο. Γιατί το θύμα και ο σύντροφός της, απολύθηκαν από το club!

Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο: Ιστορική ξεφτίλα για την Ρόμα...

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Μέσω e-mail που υπέγραψαν ο Λορέντζο Βιτάλι και η επικεφαλής του HR, Αριάνα Σορεντίνο, έκαναν γνωστό στο ζευγάρι ότι απομακρύνονται επειδή αυτό που συνέβη βάζει σε κίνδυνο την ηρεμία και την τάξη στην εταιρεία. «Ένα video υπέπεσε στην αντίληψη του management στο οποίο υπάρχουν σεξουαλικές πράξεις. Δυστυχώς, αντιλαμβανόμαστε ότι το έχει δει η πλειοψηφία των υπαλλήλων και των παικτών».

Πραγματικά, τα λόγια στερεύουν για την απόφαση που πάρθηκε από ένα, υποτίθεται, τόσο μεγάλο club. Αντί να τιμωρήσει τον παίκτη για το revenge-porn, απέλυσε την κοπέλα που δούλευε στην ομάδα για 10 χρόνια και ήταν άρρωστη τιφόζα των Giallorossi. Ευτυχώς, αυτή την οπτική δεν έχουμε μόνο εμείς σε αυτό εδώ το site αλλά και οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί κάθε παράταξης και προφανώς φεμινιστικές οργανώσεις, που ζήτησαν την παρέμβαση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για αυτή την ντροπιαστική απόφαση.

Λίγες μέρες αφού δεν έδειξε τον παραμικρό σεβασμό σε μια υπάλληλο και στα προσωπικά της δεδομένα και αφού έβαλε πιο πάνω το ταλέντο ενός παίκτη, η επίσημη Ρόμα είπε «ουδέν σχόλιο» όταν η εφημερίδα επικοινώνησε μαζί της. Όπως ήταν αυτονόητο, στο στόχαστρο βρέθηκαν οι επικεφαλής. «Το ζευγάρι κρίθηκε ένοχο επειδή παραβίασε τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας μόνο και μόνο επειδή η κοπέλα είχε στο κινητό της ένα video».

Πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο: Ιστορική ξεφτίλα για την Ρόμα...

Ευτυχώς, τα επόμενα επεισόδια θα παιχτούν στις δικαστικές αίθουσες. Η κοπέλα έχει ήδη κάνει σαφές ότι θα πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος μιλώντας στις Αρχές για τα πάντα, αρχίζοντας με τον παίκτη που μοίρασε το video. Έχει ήδη αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο, ο οποίος θα προσπαθήσει να δώσει μια ευκαιρία στο club έτσι ώστε να φτάσουν σε συμφωνία. Την ίδια στιγμή, ο Εισαγγελέας δέχθηκε ήδη τον προαναφερθέντα δικηγόρο, Λορέντζο Βιτάλι.

Ο 37χρονος κλήθηκε να μιλήσει στις Αρχές για τα στοιχεία της υπόθεσης, το αν επιβλήθηκαν κυρώσεις στον υπεύθυνο που έκλεψε και διέρρευσε το video αλλά και το αν υπάρχουν περισσότεροι δράστες. Από ακρόαση θα περάσουν και παίκτες της Primavera για να διαπιστωθεί ο ρόλος τους, καθώς η υπόθεση αποτελεί παραβίαση του Κώδικα Αθλητικής Δικαιοσύνης.

Η συνέχεια αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως ό,τι και αν συμβεί από εδώ και πέρα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Η Ρόμα είναι ήδη χαμένη στα μάτια κάθε φυσιολογικού ανθρώπου και έχει υποστεί μια ήττα, πιο βαριά από οποιαδήποτε άλλη εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου…