Αθανασιάδης
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ο Γιώργος Αθανασιάδης αποστόμωσε τους haters

Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που έκανε κάποτε μυθική εμφάνιση στο «Μπερναμπέου»

Στο διαδικτυακό pregame του ντέρμπι στα social media μια έντονη πηγή ανησυχίας επαναλαμβανόταν σαν ηχώ από πλευράς πολλών οπαδών της ΑΕΚ. Έχοντας μάθει πως ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μένει – λόγω τραυματισμού της τελευταίας στιγμής – εκτός αποστολής του ματς με τον Ολυμπιακό, αρκετοί τα έβαψαν προκαταβολικά μαύρα. Ως και έναν… κώνο είδαμε να ανεβάζει κάποιος, προφανής και προσβλητικός, μην κρυβόμαστε, παραλληλισμός. Ο Γιώργος Αθανασιάδης δεν έπειθε πως θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σε αυτήν την κρισιμότατη καμπή της Super League.

Ο Έλληνας γκολκίπερ προερχόταν από μια πολύ άσχημη περίοδο, είναι η αλήθεια. Με επαναλαμβανόμενα λάθη στα ματς που είχε κληθεί να αντικαταστήσει τον Αυστριακό συμπαίκτη του. Προς τιμήν του, το είχε παραδεχτεί ανοιχτά πως δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Αυτή η αυτοκριτική ωστόσο δεν τον είχε «αθωώσει» στα μάτια πολλών φίλων της ομάδας του.

Ήταν κρίμα και άδικο. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα που δεν κρύφτηκε ποτέ. Που επίσης τα προηγούμενα χρόνια ελάχιστες φορές απογοήτευσε. Και που έχει το χάντικαπ, ως 2ος στην ιεραρχία, να μην έχει πολυτέλεια χρόνου ώστε να βρει ρυθμό και πατήματα. Αν κάτι δεν χρειαζόταν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή του, ήταν το… κράξιμο.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ, αυτό το «προχώρα, είμαστε πλάι σου» το πήρε από τον Ματίας Αλμέιδα, το υπόλοιπο τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες του. Απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είδαμε έναν επαγγελματία σε κρίση αυτοπεποίθησης ή γεμάτο αμφιβολίες για τις δυνάμεις του. Τελείως αντίθετα, είδαμε έναν τερματοφύλακα που όρισε το «εγώ σήμερα γκολ δεν πρόκειται να φάω». Με διαδοχικές αποκρούσεις, δύσκολες και καίριες. Με ορθότατες τοποθετήσεις.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης αποστόμωσε τους haters

Πόσο λυτρωτικό για μια ομάδα να ξέρει πως είναι ασφαλής στο Νο1 της. Μετά θέλει επιμονή, υπομονή και τύχη σε καταστάσεις «do or die», η ΑΕΚ τα είχε όλα αυτά με το μέρος της και με το γκολ του Ελιάσον, στις καθυστερήσεις, πήρε μια τεράστια νίκη (1-0) επί των Πειραιωτών. Αποτέλεσμα που στο τέλος της σεζόν ίσως να μνημονεύουμε ως το σημείο-κλειδί στη μάχη του τίτλου.

«Δεν χρειάζεται να δώσω απαντήσεις. Είχα μια άσχημη περίοδο, σε όλους μπορεί να συμβεί. Προχωράμε. Σηκώθηκα ξανά και βοήθησα την ομάδα», δήλωσε μετά τη λήξη ο 30χρονος γκολκίπερ, που αφιέρωσε παράλληλα το βραβείο του MVP της αναμέτρησης, «στον γιο μου, τον Ιωακείμ – αν δεν ήταν αυτός θα τα είχα παρατήσει…».

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Δεν ήταν το ματς της ζωής του Γιώργου Αθανασιάδη, όπως κατά κόρον διαβάσαμε να γράφεται. Αυτό θα είναι εσαεί εκείνο που έκανε στο «Μπερναμπέου» σε μια από τις πιο «τι έγινε ρε παιδιά;» βραδιές στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Όταν η Σέριφ Τίρασπολ νίκησε 2-1 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία, στη φάση των ομίλων του Champions League. Με τον Έλληνα γκολκίπερ να κάνει απίθανες επεμβάσεις.

Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε τι επικό ματς έκανε τότε ο Γιώργος Αθανασιάδης:

 

Αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης έκανε ακριβώς εκείνο το ματς που πρέπει να κάνει κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όταν βρίσκεται σε δύσκολη φάση. Βρίσκοντας τη δύναμη και τα αποθέματα να δείξει ποιος είναι, να μην καμφθεί από τη σκληρή κριτική. Κι αυτό, υπό μια έννοια, μπορεί να συγκριθεί με αυτό που έκανε άλλοτε στη Μαδρίτη.