Ούτε «Ντέλιας», ούτε Κουλιεράκης: Το Νο1 asset αυτή τη στιγμή του ΠΑΟΚ είναι άλλο
Βρείτε μας στο

Το σχεδόν μπαίνει σε παρένθεση μόνο και μόνο για μία και μοναδική αιτία. Ο –περί ου ο λόγος- Ντομινίκ Κοτάρσκι ο οποίος πραγματοποιεί ακόμη μία εντυπωσιακή σεζόν, αγωνίζεται με τον αριθμό 42 στην φανέλα του, αν και δίχως συζήτηση είναι ο νούμερο  1 τερματοφύλακας όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στο πρόσφατο παιχνίδι του δικεφάλου του βορρά ήταν καθοριστικός για να φύγει η ομάδα με τεράστιο διπλό από το «Απόστολος Νικολαΐδης», διότι αν και δέχθηκε 2 γκολ, δεν έφερε την παραμικρή ευθύνη για αυτά και αν δεν βρισκόταν αυτός κάτω από τα δοκάρια πιθανότατα το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό. Τουλάχιστον με βάση την εικόνα των ομάδων στο γήπεδο.

Και αυτή δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε κάτι ανάλογο από τον 24χρονο Κροάτη τερματοφύλακα. Στην πραγματικότητα η δική του απόδοση είναι ένας από τους δύο πιο βασικούς λόγους για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ.

Ούτε «Ντέλιας», ούτε Κουλιεράκης: Το Νο1 asset αυτή τη στιγμή του ΠΑΟΚ είναι άλλο

Σε γενικές γραμμές, το «μυστικό» της επιτυχίας της ομάδας του Ρασβάν Λουτσέσκου συνοψίζεται στο γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς δέχονται λιγότερα γκολ από αυτά που ίσως θα έπρεπε χάρη στον Κοτάρσκι, αλλά και τον Κουλιεράκη (επίσης μεγάλο procect) και τον Κεντζιόρα η μετατόπιση του οποίου στο κέντρο της άμυνας. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος, βέβαια. Το δεύτερο είναι ότι την ίδια ώρα μπροστά παίκτες όπως ο Ντεσπόντοφ, ο Κωνσταντέλιας (αναμφίβολα το πιο hot όνομα) ή ο Ζίβκοβιτς φροντίζουν ώστε η πλειοψηφία των ευκαιριών να μετατρέπονται σε γκολ που φέρνουν βαθμούς και νίκες.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η παραπάνω διαπίστωση δεν φέρει την παραμικρή μομφή για τον ΠΑΟΚ ή κάποια υπόνοια περί τύχης. Εάν αυτό συνέβαινε σε ορισμένα, μόνο, ματς της χρονιάς, θα μπορούσε κάποιος να το αποδώσει στην εύνοια της μοίρας, όταν όμως πρόκειται για κάτι τόσο παγιωμένο, τότε μιλάμε για ξεκάθαρη τακτική και φιλοσοφία του Λουτσέσκου που όσες αντιπάθειες κι αν έχει, είναι «μανούλα» τόσο στο να στήσει μια ομάδα στο γήπεδο, όσο και στο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τους παίκτες του.

Ούτε «Ντέλιας», ούτε Κουλιεράκης: Το Νο1 asset αυτή τη στιγμή του ΠΑΟΚ είναι άλλο

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Επιστρέφοντας στον Κοτάρσκι τώρα, τα βήματα προόδου του Κροάτη είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά και είναι βέβαιο ότι δεν έχει μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο για την απόφασή του να αφήσει τον Άγιαξ (και φυσικά την Γκόριτσα) για λογαριασμό του ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια. Σε μια ηλικία, τότε, που πολλοί γκολκίπερ (σε αντίθεση με άλλες θέσεις) θεωρούνται ακόμη άγουροι και καλούνται να κάνουν… υπομονή, εκείνος αναζητούσε εναγωνίως ομάδα που θα του έδινε χρόνο και εμπιστοσύνη.

Στην Θεσσαλονίκη βρήκε όλα όσα ζητούσε και με τη σειρά του ανταποδίδει με όλα όσα έχει να δώσει. Και ενδεικτική της αγωνιστικής ανόδου του είναι ότι λίγες μέρες κατάφερε να κάνει ακόμη ένα όνειρό του πραγματικότητα. Να κληθεί στην εθνική Κροατίας για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Ούτε «Ντέλιας», ούτε Κουλιεράκης: Το Νο1 asset αυτή τη στιγμή του ΠΑΟΚ είναι άλλο

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παραμένει στην Ευρώπη και έχει μπροστά του την πρόκληση των προημιτελικών του Conference League (και ποιος ξέρει τι άλλο), τα φώτα θα στραφούν και πάνω του. Παράλληλα, πιθανή συμμετοχή του στην αποστολή της εθνικής ομάδας για το Euro το καλοκαίρι, θα ανεβάσει ακόμη πιο πολύ την χρηματιστηριακή αξία του, ακόμη κι αν δεν παίξει ως βασικός.

Αυτή τη στιγμή το συμβόλαιό του με τον δικέφαλο του βορρά εκπνέει το καλοκαίρι του 2028 αφού οι άνθρωποι της ομάδας έσπευσαν τον Οκτώβριο του 2023 να προχωρήσουν σε πρόωρη ανανέωση και επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, προβλέποντας ουσιαστικά το μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν βιάζεται να τον παραχωρήσει ούτε –φυσικά- έχει βάλει πωλητήριο πάνω από το κεφάλι του.

Ούτε «Ντέλιας», ούτε Κουλιεράκης: Το Νο1 asset αυτή τη στιγμή του ΠΑΟΚ είναι άλλο

Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να συμβαδίζουμε με την λογική που κυριαρχεί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αργά ή γρήγορα οι Θεσσαλονικείς θα κληθούν να κεφαλοποιήσουν τα… assets τους ή τουλάχιστον ορισμένα από αυτά. Δίπλα στο καυτό όνομα του Κουλιεράκη και τις σειρήνες κυρίως από Ιταλία μεριά, αλλά και σε αυτό του Κουλιεράκη, δίχως αμφιβολία μπαίνει κι αυτό του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Αν τελικά ο δικέφαλος του βορρά καταφέρει φέτος να πάρει το πρωτάθλημα, ο Κροάτης θα είναι υποψήφιος για MVP της σεζόν, όσο παράξενο κι αν μοιάζει αυτό για έναν τερματοφύλακα και μάλιστα μόλις 24 ετών.