Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό με τον Χάρι Κέιν...
Βρείτε μας στο

«Λίγο παχουλός» και όχι «πολύ αθλητικός», ήταν η… ετυμηγορία με την οποία κόπηκε από τα παιδικά τμήματα της Άρσεναλ το 2002, σε ηλικία 9 ετών. Δεν ήταν ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που αν και από οικογένεια γεμάτη από οπαδούς της ίδιας ομάδας θα έκανε καριέρα στον μεγάλο «εχθρό». Ο Χάρι Κέιν όμως ήταν γραφτό να παίξει, να δοξαστεί και να υποφέρει με τη φανέλα της μεγάλης του αγάπης.

Ναι, στο περιβάλλον της Τότεναμ ανδρώθηκε και έγινε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στον κόσμο, εκεί ήταν όμως που του συνέβη η εξής παράδοξη ταύτιση: να είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο που δεν κατέκτησε ποτέ στη ζωή του τίτλο.

Στα 29 του χρόνια ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας και δεύτερος από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ έφυγε για αυτόν ακριβώς το λόγο από το βόρειο Λονδίνο. Δεν θα μπορούσε να βρει κανένα πιο ασφαλές καταφύγιο για να τερματίσει την αφλογιστία. Η Μπάγερν Μονάχου, με 11 σερί πρωταθλήματα από το 2013 έως το 2023, δεν ξεκινάει τη σεζόν απλώς με στόχο τον τίτλο, αλλά με το διακύβευμα του αριθμού των τίτλων που θα κατακτήσει. Και οποία ειρωνεία, να έχεις κάνει τα πάντα για να γίνει το 12/12, να σπας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας να είναι για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια εκτός διεκδίκησης του τίτλου από νωρίς στη σεζόν.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό με τον Χάρι Κέιν...

Εκτός αυτού δεν πήρε ούτε το Σούπερ Καπ (το οποίο είχε κατακτήσει έξι φορές την προηγούμενη επταετία), ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε από τη Γ’ κατηγορίας Ζααρμπρίκεν, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο θεσμό.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά του στη Γερμανία ο Άγγλος επιθετικός κινείται σε αριθμούς Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και κάτι παραπάνω, αφού εκτός από εκτελεστής είναι και δημιουργός. Κανείς παίκτης στην Ευρώπη δεν έχει φτάσει φέτος αθροιστικά τα 50 γκολ και ασίστ – ο Κέιν έχει 32/9 στο πρωτάθλημα και 6/3 στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε 28 και 8 ματς αντίστοιχα. Μόνο ένας στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 30 γκολ στην πρώτη σεζόν του – ήταν ο μεγάλος Ούβε Ζέελερ ακριβώς 60 χρόνια πριν.

Πλέον ο Κέιν χαλβαδιάζει το ρεκόρ των 41 γκολ στην Μπουντεσλίγκα που πέτυχε ο Λεβαντόφσκι τη σεζόν 2020/21, παίρνοντας το από τον Γκερντ Μίλερ. Δύσκολο, δεδομένου ότι χρειάζεται 10 γκολ σε 6 αγωνιστικές για να τα καταφέρει, όχι όμως και ακατόρθωτο, υπολογίζοντας ότι έχει σκοράρει ήδη τέσσερα χατ-τρικ.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Ασφαλώς όμως αυτό που τον καίει περισσότερο είναι η τελευταία ευκαιρία για την κατάκτηση κάποιας κούπας φέτος. Απαλλαγμένη από άλλες σκοτούρες, η Μπάγερν ελπίζει ότι θα θυμηθεί τις καταβολές της στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα παίξει σαν Μπάγερν, αρχής γενομένης από τις αναμετρήσεις με μια… παλιόφιλη του Χάρι Κέιν. Δεν υπάρχει μέρος στον κόσμο από το «Emirates» που να είναι πιο ανεπιθυμήτος, ως πρώην μέλος της «μισητής» Τότεναμ. Είναι και ακόμα ένας λόγος για να αποτελέσει απόψε κόκκινο πανί για τους οπαδούς της Άρσεναλ, καθώς έχει σκοράρει 14 φορές σε 17 αναμετρήσεις απέναντι στην ομάδα τους.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό με τον Χάρι Κέιν...

«Όταν κοιτάζεις τα νούμερα του τα τελευταία 10 χρόνια απλώς δεν πιστεύεις τι έχει κάνει. Μπορεί να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο, αλλά και ναι βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα του», είπε για αυτόν ο Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος ξέρει ότι η πρόκριση περνάει μέσα από την «αφόπλιση» του παίκτη που ώρες – ώρες μοιάζει να προσπαθεί μόνος του να διασώσει τα προσχήματα για λογαριασμό της Μπάγερν.

Ο Κέιν δεν θα κατακτήσει λογικά ούτε φέτος τίτλο και η «κατάρα» με την περίπτωση του θα διαιωνιστεί. Η αλήθεια είναι όμως ότι βλέποντας τον να κάνει όλα αυτά τα απίθανα ακόμα και σε ένα περιβάλλον που υποτίθεται ότι θα χρειαζόταν κάποια προσαρμογή, η υστεροφημία του δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο… παρερμηνείας.